Starý dom - skúsenosti - prosím pomoc

Ahojte, máte niekto takúto skúsenosť? Respektíve ako by ste to riešili vy? Žijeme v meste, vo väčšom 2 izbovom byte, mame 8 mesačne miminko, čiže byt nám je momentálne akurát. Hľadáme samozrejme ďalej, budeme určite potrebovať niečo väčšie chceli by sme ísť do domu. Dostali sme 3 typy na staršie domy v meste, v ktorých už nikto momentálne nežije (úmrtie vo všetkých prípadoch) Otázkou je, ako sa pokúsiť dostať k takémuto domu? Viem, najjednoduchšie je zistiť kontakt a zavolať, len úmrtie je tak chulostivá vec, že mi to je proti srsti takto riešiť. Napadlo nás napísať list a hodiť do schránky. List typu “ Dobrý deň , sme mladá rodinka, ktorá hľadá rodinný dom v tejto lokalite, v prípade že by ste sa rozhodli predávať, tak nás prosím kontaktujte “ Respektíve ako to zoštylizovať tak aby to nebolo drzé a aby to zostalo v neutrálnej rovine?
Odpovedať
Profilova fotka
@budajova09 nalepte na bránu oznam že kúpite dom v danej lokalite.
Odpovedať
Nie je to drzé že sa opýtate ci je dom po zosnulom na predaj. Nepýtajte sa to v deň pohrebu ale po pár týždňoch je to ok. Dedičské konanie trva tiež par mesiacov. Predať vám to môžu až po dedicskom konaní myslím.
Odpovedať
@567funny567funny @budajova09 správne, až po dedičskom konaní, dovtedy nemôžu nakladať s nehnuteľnosťou.
Odpovedať
@budajova09 my sme kúpili dom vďaka listočku v schránke 🙂. Len to treba napísať tak aby bolo jasné ze niesi realitka, ludia na to viac reagujú. Ja som rozniesla takéto lístky do všetkých na pohľad opustených domov Dobre je aj spýtať sa susedov, niektorý môžu mať kontakt na majiteľov, pripadne poznať ich situáciu. Ak ide o dedinu pomôže spýtať sa v krčmara alebo babiek pred kostolom, ti mávajú zväčša prehľad o všetkom a všetkých. Nejaké info o majiteľoch nájdeš aj na nete, meno občas nájdeš na fejkbuku. Bývajú aj verejne miesta na ktoré môžeš vyvesit oznam napríklad tabula pred mestským úradom, obecným domom, v potravinách... PS: všetko toto som vyskúšala počas 2 rokov hľadania domu, ku koncu som už vedela o toľkých domoch že som si mohla otvoriť realitku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?