Kuchyňa spojená s obývačkou v byte

Zdravím. Kúpil som tehlový 1 izb byt (vid. Obrázok) a chcel by som preniesť kuchynskú linku do obývačky. Viem ze to možné je keďže sused nado mnou to tak ma. Odpadové potrubie ťahal v obvodovom mure. Lenže urobil to bez akýchkoľvek povolení. Tomu by som sa rad vyhol. Viete mi niekto poradiť čo všetko treba vybaviť? A ďalšia vec ak tu už niekto niečo podobné absolvoval budem rad za každú radu.
Odpovedať
@keke44 podla mna najlepsie sa spytat na bytovom druzstve, aj len nezavazne zavolat. Do nosnych casti bytu nezasahujete, tak predpokladam, ze sa nepojde cestou stavebneho konania
Odpovedať
Možno to takto nebolo lepšie? Je potrebné dať projekt ,kde statik nakreslí čo sa bude robiť a dá pečiatku, že to nebude mať vplyv na statiku stavby. Ale presne vám povedia na stavebnom úrade. Ide skôr o oznámenie , ale viem, že my sme čakali, kedy nám povolia urobiť murovanú kúpelňu.
Odpovedať
@btus tak ja si to velmi nevi predstavit ze otvoris dvere do bytu a hned schod a do vsetkych dalsich miestnosti stale len zo alebo do schodu. Keby to bol 100 stvorakovy byt tak to tak nevadi ale na tom jednom metri to musi byt utrpenie. Ci to za to stoji.
Odpovedať
Ohladom povolenia mam pochybnosti, ale su este dve moznosti: Bud ubrat z priestoru a to ze sa primuruje minimalna hrubka pre odpad a rozvody na cele steny kde to povedie, alebo pomocou cerpadla cez znizeny strop :/
Odpovedať
@wivik známa tak má spravené. Zvýšili podlahu cca 5 cm v celom byte. takže schodíkov veľa nebolo. Zvýšili hneď od dverí. To bol len taký nápad. 😉
Odpovedať
Podla mna sa pytat nic nemusis. My sme to robili tak ze sme "prirobili" mur a nie sekali do stareho. V kazdom pripade ked sa budes pytat kade tade, tak ti to skonci tak, ze ti to zakazu. Sused mat bude a ty nie.
Odpovedať
@radottrado a ako ste to riešili? Odpad ide popri stene a zakryli ste to sadrokartónom?
Odpovedať
@btus áno aj nad tým som uvažoval. Akurat ze tam by som to už musel riešiť čerpadlom. Ale ďakujem za radu. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@btus @keke44 dispozicne je to sice fajn, ale tak ako je to nakreslene je to podla mna nerealizovatelne koli malemu spadu odpadu. Odpad nestaci doviest do kupelne ako je nakreslene, ale az do stupacky ktora je nakreslena za WC. Pri potrebnom spade sa dostane v stupacke pod urovnou existujuceho vyustenia v stupacke, takze by bolo nutne nove napojenie. Dalej vzniknuty schod, do kazdej miestnosti bude schodik, kedze vchodove dvere sa otvaraju dnu bude treba prerobit. Riesenie ako si navrhol @keke44 je lepsie, ziadny schod. Odpad nemusi byt ani zasekany moze byt v primurovke(do vysky cca 60-70cm) ako navrhol @radottrado, alebo moze byt SDK ci dokonca drevenny obklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?