Oddelenie kuchyne od obývačky

Ahojte, veľmi rada by som docielila rozdelenie kuchyne od obývačky ( nachádzajú sa v nej 4 dverí) tým pádom by sa jedni dvere zrušili avšak neviem ako by sme to vyriešili. Poradíte??? 😄
Odpovedať
Toto je pôvodný pôdorys kde bola oddelená, avšak bola tam aj menšia kúpeľňa co sa tou chodbou potom zväčšila. Tak neviem ci ist do pôvodného alebo o čosi zmenšiť obývačku.
Odpovedať
Nik nič?? 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x miestnosť označená s číslom 4 je obývačka?
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x ako vyzerá terajší stav? Je to zrealizované podľa prílohy prvej, ci druhej? Nie je mi to dáko jasné. Akým spôsobom máte v obývacej izbe rozložený nábytok? Prečo vlastne chcete oddeliť kuchyňu a obývaciu izbu (dverami)?
Odpovedať
oddelenie mas aku predstavu? Akoze uplne, ci staci ti to nejako tak, ze pocas varenia, zeby si za sebou zasuchla dvere? Lebo podobne to maju znami a ti si davali zasuvacie dvere robit na kuchynu.
Odpovedať
nerozumiem presne, ze co sa mysli tym oddelenim? akoze uplne oddelit alebo len nejaky pult tam spravit alebo oddelit nabytkom, stolom alebo nieco podobne?
Odpovedať
akurat som sa to chcel opytat. ako ja by som ju uplne stenou neoddeloval. dobre by tam vynikol ako kuchynsky ostrov alebo len taka pol stena
Odpovedať
Keby bola taká možnosť, tiež by som skôr niečo takéto. Ono zväčší to aj priestor a bežne bývajú obývačky s kuchyňami prepojené. Kolega v paneláku búral stenu, aby niečo takéto dosiahol a ozaj opticky vyzerá ten byt väčší teraz.
Odpovedať
Izba číslo 4 je obývačka. Úplne by som chcela uzavrieť kuchyňu a rozmýšľala som už aj tak žeby si urobila priečka v obývačke od okna tým by sa ale zuzila obývacia izba na nejaké 3,1m. Neviem či je možné robiť priečku napríklad tak žeby to bolo oddelené vstavanou skriňou?
Odpovedať
A chcem to aj z toho dôvodu ze v obývačke sú v každom rohu dvere. Čiže by sa tam jedny odstránili len musí vzniknúť chodba.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x ak som správne pochopila, kuchyňu nechceš mať vôbec spojenú s obývacou izbou. Nechceš tam mať ale dvere, teda z obývacej izby do kuchyne ( lebo už ďalšie 3 dvere v obývačke sú, 2 do izieb a 1 z chodby). Dvere - vstup z obývacej izby do kuchyne ale musí byť. Ty by si ho chcela dako poriesit zamaskovať v rámci vstavanej skrine, ktorá by mohla byt alternativne obývačkou stenou (s veľkým úložným priestorom).
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x kde mate teraz gauč? Kde obývačkou stenu? Ak by si na stenu, kde je vstup do kuchyne daka vstavanú skrinu, cez ktorú by bol maskovaný vstup do kuchyne, kde dáš gauč v rámci priestoru Vašej obývačky? Je kuchyňa dosť veľká pre stôl a sedenie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takto nejak ta červená ciara by bola nová priečka, a to žlté preciarknute by sa zrušilo.. Len proste neviem ci by nebolo málo na obývačku 3m. A áno rozmýšľam aj nad vstavanou skrinou na tom mieste len neviem ci je to reálne
Odpovedať
Gauč je v tom výklenku, a obývacia stena je vedľa dverí na balkón
Odpovedať
Pretože ak by sa tam urobila ta priečka kuchyňa sa zväčší a je tam potom priestor aj na jedálenský stôl . Len neviem ako to najlepšie urobiť. Ci takto alebo ten pôvodný pôdorys, Len tam je potom už aj zmwnsena kúpeľňa. Strašná dilema
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x keď vymurujes tu červenú priečku, kde budú dvere z chodby do obývačky? Keď v tom vyklenku máš gauč... a ako sa bude vstupovať do kuchyne? Prečo nechceš mat kuchyňu prepojenú s obývacou izbou? Dôvod?
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x kúpeľňa je už takto zrealizovaná? Ci to je len návrh? Kúpeľňa je stále v pôvodnom stave, ktorý tu zakresleny nie je?
Odpovedať
Dvere by boli na tom istom mieste len posunuté s tou priečkou a do kuchyne by sa išlo z chodby. Pretoze v kuchyni je hluk a nepáči sa mi to mat spojene.
Odpovedať
Áno kúpeľňa je už zväčšená pôvodný pôdorys je v komentári pod prispevkom. Tak ako je na ňom by bola vlastne aj ta chodba do kuchyne len by sa musela zmenšiť obývačka
Odpovedať
Ešte raz pridávam pôvodný stav
Odpovedať
@gabi885x Vy uz rozhodnuta ste... A keby to bol moj byt kupelnu by som zas spat nezmensovala ja by som tu novu priecku nemurovala ale dala urobit zo sadrokartonu
Odpovedať
Niesom rozhodnutá. Moja otázka bola ci ist do pôvodného pôdorysu alebo to nejak inak vymyslieť.
Odpovedať
Potrebujem len poradiť či sa dá zmestiť s obývačkou tie 3m
Odpovedať
@gabi885x ked tam nebude jedalensky stol..ale len gauc konferencny stolik a tv stena tak preco nie Luxus to nebude...ale Vy ste si dali ine priority
Odpovedať
@gabi885x aký je vlastne dôvod zamurovať dvere do kuchyne? Aby si si tam mohla dať dlhšiu nábytkovú zostavu? Či iba proste mať tam o jedny dvere menej? Ja by som zvolila posuvné dvere z mliečneho skla. Je to veľmi praktické mať takto prepojenú kuchyňu s obývačkou + väčšiu kúpeľňu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabi885x možno by stačilo dat priečku do polohy na rozmer v obývačke 3.3m Prechod z chodby do kuchyne cca 0.9m Rozmer kuchyne: 2.33m x (2.6m + 0.9m) Stačil by vám tento rozmer na umiestnenie kuchynskej linky a stolovania? Skúste poriesit , ci ta zmena s posunutím priečky by v kuchyni poriesila to co chcete... Obývacia izba by bola 3.3m (teraz , podľa plánov je 3.7m). Čo na tu novu deliacu priečku z obývacej izby chcete dať? Novú obývaciu stenu?
Odpovedať
Zmestit sa zakazdym. Potom je to uz len o tom, ako vsetko pomestite. Hlavne len dolezite veci, nic nepodstatne, co fakt nepotrebujete.
Odpovedať
Mne sa zda, ze vy rozhdnuti ste a len potrebujete potvrdit svoju verziu. Mne sa to oddelenie nepaci, priestor sa zbytocne zmensi a na mna by to bolo teda malo
Odpovedať
suhlas, tiez by som to nezmensovala, a teraz sa ludia skor snazia priestor aj ked len opticky co najviac zvacsovat a nie murovat, to by ste tam mali asi moc napratane vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked uz rozdelit, bolo by fajn podla mna pridat na priestore a zvacsit obe miestnosti. Takto mi pridu proste az prilis male
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?