Výmena kuchynskej linky v byte

Chcela by som sa opýtať. S manželom plánujeme v našom byte kuchynskú linku premiestniť do obývačky. Linku v obývačke by sme umiestnili na nosnú priečku, ktorá je z druhej strany spojená so stupačkou. Teda chcela by som vedieť či je to možné, či je takýto zásah (voda, plyn...) cez nosnú priečku možný a či je potrebné povolenie. Bývame v paneláku. Ďakujem za ochotu.
Odpovedať
@atalinka pokial ide len o 4 diery (plyn, tepla, studena voda, odpad) a nemenite dispoziciu (nepresuvate, neburate, nestaviate priecky) tak netreba. Len nech pri vrtani netrafite armaturu, ale ta sa da vyhladat a oznacit)
Odpovedať
@zita19 Ďakujem pekne. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atalinka Nemal by s tym byt najmensi problem. Nie je to taka zasadna zmena ako keby si burat isla. Osobne si myslim, ze nie je potrebne nic riesit, nahlasovat a ziskavat povolenie. Hor sa do toho. Hlavne ale dajte echo obyvatelom panelaku, ze idete nieco robit, aby z toho nebol problem, ze ste nic neohlasili a ich to vyrusuje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne nezabudni dobru elektroinstalaciu
Odpovedať
@atalinka taketo veci netreba riesit povolenim. Ved nejdete burat nosnu priecku, keby ste to chceli riesit by bol problem ale takto nie. Treba len fakt tak ako slavo pise aby ste nemali problem to susedovcom ohlasit, lebo oni vedia byt paradne neprijemny
Odpovedať
ak treba tahat nove rozvody napr. vody, tak odporucam vrtat do panelu jadrovym vrtanim. je to tiche, neobtazuje to susedov (skoro vobec) a tusim diery do nosneho panela do priemeru 100mm netreba ani nahlasovat. ked som prekladal linku ja tak som dal vrtat 2x 60mm do nosnej steny a trvalo to asi tak 20 minut. priklep pouzili len na navrtanie jednej kotvy, potom uz len vyklepli sulok panelu ;)
Odpovedať
@wolodymyr @kordo3 @kranky @slavo_11 Ďakujem Vám chlapci za rady i odporúčania. Hlavne na tých susedovcov by sme v tom všetkom zabudli, keďže v byte ešte nebývame. Ešte, keď môžem, napadá ma, vymurovanie jadra teda ohlasovať treba?
Odpovedať
@atalinka jadro ano. Podlieha ohlasovacej povinnosti, v niektorych bytovych spolocenstvach aj suhlasu spravcu alebo clenov spolocenstva.
Odpovedať
@atalinka nie je zaco, radi sme ti poradili a vidis aspon si na to nezabudla ked sme ti to pripomenuli a napisali. Ano, jadro treba ohlasovat tak ako ti napisala zita
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?