Ako zväčšiť kuchyňu v 3 izbovom byte (účko)?

Dobrý deň. Potreboval by som poradiť, ako zväčšiť kuchyňu v tomto byte? Rozmýšľali sme o prepojení s izbou, z ktorej by sa stala obývačka. Miesto vane plánujeme sprchový kút a určite chceme aby sa tam zmestila aj práčka. WC by malo byť samostatné. Najlepšie, ak by sa našiel niekto, kto má rovnaký byt a prerábal si ho po svojom. Budeme vďačný za každú radu. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ktoré steny môžeš vybúrať? :-) Jadro je umakart či murované?
Odpovedať
Vsetky vnutorne steny by nemali byt nosne, takze sa s tym da pravovat. Je to povodny stav, takze aj umakart.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus prehodit kupelnu s kuchynou do obyvacky. Zbavis sa zbytocnych chodieb, zvacsi sa kupelna, kuchyna aj obyvacka. Akurat by bolo treba vymysliet, ako zamaskovat stupacku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@haman85 Mne by sa to páčilo takto nejak.Ale to som len načmáral pre predstavivosť 8-) :-D Trebalo by to premerať a hlavne kuk stupačku že o koľko by sa dalo to wc posunúť do prava.A či by sa tam vošiel nejaký gauč a tv na stenu .
Odpovedať
neboj -o 5 rokov si povieš ako blbo ste prerobili tak o čo ide?
Odpovedať
@lgman ako tvoj návrh nie je najhorší, len podľa mňa ti neozostane skoro žiadny pristor na obývačku. Podľa mňa tu šetriť netreba a treba si nájsť nejakého architekta, ktorý by našiel ten najlepší možný projekt prestavby
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas43 Ako vravím trebalo by to premerať,Hlavne tu pozíciu stupačky..Ak by bola možnosť vybúrať všetky steny,tak by sa dalo meter ubrať ešte aj z izieb :-D
Odpovedať
Dakujem za reakcie a navrh, len toto sa realizovat neda, nakolko stena medzi kuchynou a obyvackou je nosna. My sme chceli prepojit kuchynu s izbou nalavo hore zvacsenim vstupneho otvoru, odstrananim casti nosnej steny smerujucej k izbe na lavo dole. Volal som niekolkym statikom a ani jeden by na to peciatku nedal. A do preburania dalsieho otvoru pre spojenie kuchyne s obyvackou a zvacsenia kupelne o chodbu do kuchyne velmi nechceme ist.
Odpovedať
Na jojke v peknom bývaní raz ponúkali takýto byt, keď bol na predaj. Bol na Strážovskej, ale na najvyššom poschodí a ten bol veľmi pekne prerobený. Neviem, či je nejaký archív, alebo by sa to dalo niekde vyhľadať. Bolo to tak 2 roky dozadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pennnicilin mne sa veru tiež vidí, že som ho niekde videla
Odpovedať
@pennnicilin asi som to nasiel len ta prerabka bola navrh dizajnera a jednalo sa trojizbovy byt len trochu inak rieseny. Su tam dva typy 3 izbovych bytov. Tento ma vacsiu kuchynu a mensie izby, ten nas ma mensiu kuchynu a vacsie izby.
Odpovedať
https://videoportal.joj.sk/nove-byvan... @haman85
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@haman85 ako ste si ho nakoniec dispozične pomenili?
Odpovedať
@aadkag Nakoniec sme spravili otvor v stene medzi kuchynou a obyvackou. Do kuchyne pod okno sme umiestnili dalsiu pracovnu cas a jedalensku cast mame v obyvacke pod oknom. Takto nam to plne vyhovuje a postacuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?