Prosím o radu zmena v projekte

Dobrý deň, začali sme stavať pred 15 rokmi, nemáme stavebný denník a máme urobených veľa zmien oproti projektu. Napr - dorábali sme pivnice na projekte nie sú, priečky a podobné veci ani nepočítam. Vedel by mi niekto poradiť ako z toho von? Stačí projekt prekresliť a dať na schválenie alebo je potrebné dať vyrobiť nový? Ďakujem
Odpovedať
nepíšeš, čo vlastne potrebuješ? Chceš dodatočne kolaudovať, alebo prerábať, burat atd...
Odpovedať
stačí to nakresliť do projektu a dať schváliť stavebnému dozoru, nie je s tým žiadny problém. Najlepšie ale bude ak pôjdeš na stavebný úrad a požiadaš ich o radu - lebo ako to už býva zvykom nie každý stavebný úrad koná v SR rovnako a potrebuje aj rovnaké papiere :) :). Takže odporúčam sa ísť dohodnúť priamo tam. Takto zbytočne možno budeš niečo vybavovať, keď ti to stavebný úrad neschváli.
Odpovedať
Profilova fotka
Zmenou stavby sa da riesit drobne zmeny. Urcite nie pivnica a zasahy do nosnych stien strechy ci zastavanej plochy.
Odpovedať
@cernula ešte len budeme kolaudovať. Pani, ktorá chodí kolaudovať je veľmi prísna - susedia spomýnali. Takže treba ísť najskôr na stavebný úrad? Alebo radšej do spoločnosti odkiaľ je kúpený projekt? Nemáme ani stavebný dozor - pán pred x rokmi zomrel a vtedy neboli také prísne zákony ako dnes. Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
Určite treba zamerať a zakresliť skutkový stav a ten dať pred kolaudáciou na stavebný úrad. Pri kolaudácii vždy kontrolujú či sedí dokumentácia a taktiež či RD spĺňa všetky normy. Ideálne obrátiť sa na úrad či vyžadujú aj vyjadrenia od profesistov (statika, požiar, zdravotechnika apod) a tiež osloviť aj nejakého projektanta, ktorý dom prekreslí.
Odpovedať
Profilova fotka
@lusinda3 aj pred pätnástimi rokmi platil ten istý SZ ako dnes, takže postup: Drobné zmeny zakresľuje do dokumentácie skutočného vyhotovenia stavebný dozor alebo projketant, pred vypršaním platnosti SP treba požiadať o predľženie, pri odchode SD požiadať o zmenu rozostavanje stavby. Toto tlačivo sa používa pri každej zmene, ktorá ovplyvní vzhľad stavby alebo zásadné technické riešenie. Predpokladám, že tieto úkony ste nestihli, treba ich doplniť, ale SP je neplatné a bude treba požiadať o nové. Vzhľadom na malé množstvo informácií a širokú problematiku by bolo vhodnejšie ísť na SÚ, nasypať si popol na hlavu ,priznať omyl a požiadať o pomoc a vysvetlenie postupu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?