Prosím o radu projektantov

Dobrý deň, potrebujem nejakým spôsobom preložiť technickú (alebo 8m pracovňu) na vyznačené miesto tak aby miesto technickej bola ešte kuchyňa. Neviem ci ma chápete ako to myslím proste gauč chcem dať až úplne k stene . Niečo ako na druhej foto. Prosím o radu čo a ako upraviť.
Odpovedať
@bihi87 Dobrý deň, napísali ste to troška nezrozumiteľne... samozrejme dá sa technická miestnosť situovať aj tam kam ju chcete, chápem ako to myslíte ale čo teraz čakáte akú radu od projektanta? Ten pôdorys to máte kúpený hotový projekt alebo len niekde stiahnutý z internetu? Asi áno, keďže je po poľsky... a teda navrhujem ak chcete realizovať stavbu, nájdite nejakého projektanta vo vašom okolí, ktorý pôdorys prekreslí tak aby vám vyhovoval dispozične. V kuchyni a obývačke je veľký počet otvorov..to by som zvážila či treba tie okná a skôr sa zamerala na svetové strany/ prípadne susedov... to wc v strede domu je podľa mňa nepraktické už len kvôli nútenému vetraniu.
Odpovedať
@chilim projekt už máme kúpený len ho ešte nemáme toto som len našla presne náš projekt, projektantovi to nemôžem dať prekresliť nakoľko nás tlačí čas a to malé samostatné wc budem rušiť.
Odpovedať
@bihi87 a máte už vybavené aj všetky vyjadrovačky? Pokiaľ nie tak máte čas to prekresliť pokiaľ, áno a máte stavebné povolenie tak si to postavte podľa seba tak ako to chcete pod dohľadom stavebného dozoru a pri kolaudácií dáte projekt skutočného vyhotovenia (predložíte nový výkres čo ste konkrétne zmenili) nie sú to nosné priečky takže predpokladám, že nebude treba ani statický posudok.
Odpovedať
Ešte nemáme žiadne vyjadrovačky ide mi skôr o to či by mi to niekto vedel presne nakresliť ako by to bolo najlepšie
Odpovedať
Profilova fotka
@bihi87 Robiť zmeny v projekte sa dá, stačí ich zaznačiť pri kolaudácii do projektu nesmie sa zasahovať do statiky a vonkajšieho vzhľadu. Čiže zmeniť nenosné priečky nie je až taký problém ale okná by som nemenil, nerušil neposúval oproti povoleniu.
Odpovedať
@bihi87 vedel, projektant, ktorý si zato určite niečo vypýta, lebo to nie je minútová robota a hlavne v akom formáte máte ten projekt? Pokiaľ len nejaké pdf. a tlačenú formu tak s tým ťažko...
Odpovedať
@chilim aha takže to treba prekresliť celý projekt? Nedaju sa tie zmeny len zakreslit do vytlaceneho projektu?
Odpovedať
@bihi87 zmeny sa daju zakreslit aj do vytlaceneho projektu, zober si zlty zvyraznovac a namaluj tak ako ti vyhovuje. Nezabudni sa podpisat modrym perom.
Odpovedať
@rapidek ale stačí ti potom pri kolaudácii?
Odpovedať
@bihi87 spýtajte sa príslušnom stavebnom úrade či im to tak bude stačiť pri kolaudácií lebo niekde s tým nepochodíte a niekde si to ani nevšimnú keď kolaudujú, že priečky nesedia a do projektu ani nenahliadnu.. je to individuálne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?