Pôdorys od projektantky, prosím o postrehy, návrhy, úpravy

Ahojte, Projektantka mi poslala nasledovný návrh pôdorysu , pozemok má 506m2, no na základe územného musím dodržiavať rôzne vzdialenosti od hranice pozemku a cesty. Prosim Vás o Vaše postrehy, výtky, nápady,úpravy alebo hocijakého komentára.. :) ďakujem
Odpovedať
Paradicka 👌👌👌 mne sa to takto paci. Jedine co mi chyba je spajza,
Odpovedať
@ zuzcek1988 ďakujem, ano to je presne to co aj mne chýba, riešenie mám... čo je na chodbe šatníkova skrina a zo spalni šatníková skriňa, nejak to spojiť a rozdeliť na dve polovice, aby vznikla špajza vstup z chodby a teda šatník vstup z spáľni.
Odpovedať
Profilova fotka
@pressburg87 Asi budem jediný ktorému sa to nebude pozdávať. Prečo chceš tak luxusný dom stavať na pozemku čo sa na to vôbec nehodí, veď ak ti tam v zime napadne nejaký sneh tak s pred vchodu ho nemáš ani kam odhodiť iba tak na cestu a z jednej strany ide rovno k susedom, ak ti oni urobia to isté tak budete spojený strechami. Tento návrh s toho čo je vidieť moc nezohľadňuje možnosti pozemku a ja by som prehodnotil stavbu poschodového domu. Čo sa týka pôdorysu ako prvé mi do očí udrelo to okno zo spálne rovno na terasu, to by som nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný pôdorys, logické väzby miestností, dobrá orientácia, určite budú pekné aj pohľady a dom nebude fádny. Myslím, že projektantka zo zadania vyťažila hodne ( nerád používam slovo maximum ). Priestor na diskusiu je skôr na subjektívne nápady a názory. Mne osobne tam chýba krb. Kúpeľňa je pekná a určite by som si tam dal veľké okno možno aj na plnú výšku napr. s mliečnym sklom. Alebo veľký svetlík či svetlovod zhora. Neviem si vynachváliť dostok svetla v našich kúpelniach, kde som dal okná zväčšiť. Možno by mi tam chýbalo západné slnko v lete je to otrava ale na jar a na jeseň... ale nerobí mi problém sadnúť si večer aj na uličnú stranu u nás teda do tieňa a dať si os susedom pivo... Čo sa týka špajzy to je individuálne niekto veľa varí iný viac používa polotovary a nemá doma veľké zásoby. Tak ako niekto ma aj tri šatníky aje to málo a iný má pár šiat do jednej skrine a pod. U nás by určite musela byť aj špajza a určite by auto parkovalo na ulici lebo by sme to všetko zapratali.... Zatiaľ toľko budem túto debatu sledovať, lebo tento dom má zmysel a keby sa ešte niečo našlo.....
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Je to skôr účelný dom, ktorý sa môže zmeniť na luxusný vybavením, Ak myslíte luxusom veľkosť tak je to tak akurát, žiadne megalomanstvo ani šetrenie na každom m2. Presburg87 mi napovedá, že dom bude dakde v okolí Bratislavy ? Tam moc snehu nie je ale dkde na Kysuciach či Orave tá pripomienka dáva zmysel. Možnosť poschodového je tu stále ale asi nech vysvetlí presburg87 prečo nie. Okno zo spálne na terasu by som si dal ako balkónové dvere a pod strechu rovno kávovar, mohli by to byť čarovné rána a večer, keď zaspím na terase, ani sa nezobudím keď prejdem do postele. Jedine, keď jeden z partnerov má zamestnanie, ktoré vyžaduje skorý spánok a druhž je nočný vták.
Odpovedať
Profilova fotka
@kosto13 Preto je ťažko takto presnejšie niečo poradiť keď človek okrem pôdorysu nemá žiadne iné informácie, preto je väčšina takýchto tém zbytočných a takéto veci sa najlepšie riešia s architektom. Ten luxus som myslel skôr porovnanie zastavanej plochy domu k ploche pozemku. Tento dom má od luxusu ďaleko, to by tam nesmela byť dlhá tmavá chodba, samostatné WC pri kuchyni, určite by tam bolo miesto na trebars práčku, a jedna kúpeľňa je tiež málo v dnešnej dobe aj do domu čo je aspoň vyšší štandard. To okno na terasu je vec názoru, ja by som pochyboval že jeden z manželov bude môcť spať keď hneď za oknom hýria deti s kamarátmi alebo partner alebo je tam nejaká návšteva.
Odpovedať
Hej vy braťa na Slovensku, vy nemáte ÚP a neřešíte zastavěnost a odstupy?
Odpovedať
Profilova fotka
@pressburg87 velmi pekny projekt, odviedla skvelu pracu ale co nechapem je ten satnik, satnik sa vacsinou dava k spalni, z neho urob spajzu a do spalne si daj skrinu vstavanu ak sa zmesti :)
Odpovedať
veľmi podobná dispozícia tomu nášmu. len my nemáme garáž. miestnosť šatník tiež nemáme a ten priestor máme vačšiu technickú miestnosť, kde časť slúži ako špajza. ostrov s kuchyni tiež nie, ale kuchynu máme do U, oddelenú od obývačky. po skoro dvoch rokoch bývania môžem povedať že s dispozíciu sme veľmi spokojní.
Odpovedať
Ja by som zmenila poradie miestnosti za garazou, teda najprv by šla technická miestnosť hoc aj so vstupom priamo z garaze, kúpeľna a pri izbe šatník :-) a teda aj mne by chýbala špajza... inak fajn
Odpovedať
Profilova fotka
@pressburg87 vyhovujúca dispozícia ak sa Vám páči... ale podľa mňa to na stavebnom úrade neprejde, pokiaľ viem tak vždy vyžadujú jedno parkovacie miesto na vašom pozemku (tzn. mieste aspoň pre jedno auto pred garážou na vašom pozemku), ale možno to na vašom SÚ prejde, treba sa ísť spýtať najskôr...
Odpovedať
@jankevely niesom si isty, ci niesu uz povinne 2 parkovacie miesta...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pekne, tiez sa mi paci, ale malo by tam byt miesta na dve auta aj zakreslene v projekte, najprv sa chod na SU spytat a ked tak sa zariadite potom.
Odpovedať
veľmi pekný projekt. no ja by som vymenila TM a šatník za garážou a do nej dala vstup z garáže . komora by mi nechýbala keby sa dala potiahnuť kuch. linka viac do ľava a pridala sa potravinová skriňa.
Odpovedať
Profilova fotka
Brutálny návrh. Páči sa mi, lebo je super rozložený. Tie izby majú aj hlavu aj pätu. Oddelená denná časť od nočnej, tiež akurát tak možno tú špajzu by som tam dohodil ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by si vymenila šatník a TM a do tej nejako esteticky vsunula ešte toaletu, tak by si z wc pri kuchyni mohla urobiť tu špajzu. Alebo mi ešte napadlo, zmenšiť ten priestor kuchyne a na stenu, medzi wc a kuchynu vsunúť 1m širokú špajzu. Ako dlhy máš ten priestor kuchyno-obyvacky?
Odpovedať
@pressburg87 ako tu niekto naznacil, mate nastudovane UPI? mne sa nechce verit, ze vam tento projekt prejde s 1m odsupmi od susedov... ja som s tym mal problem, aj ked sused suhlasil s umiestnenim garaze 1m od jeho pozemku. vsetko musim prerabat.
Odpovedať
Pekny projekt,na moj vkus trocha komplikovany tvar a asi by som vymenil satnik s technickou s okinekom do garaze
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?