Náš projekt , prosím o pripomienky :-)

Dobrý deň, navrhli sme si takýto projekt, zatiaľ je v štádiu kreslenia projektantom, máte nejaké návrhy na vylepšenie ? Hore budú len pracovne z toho jedna musí byť veľká. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Pekne. Treba zariadit predsien, aby sa tam zmestila skrina, topankovnik, sedenie. Takto jej zavadzaju vstupne dvere, z druhej strany svetlik a posuvne dvere. Chodit do tm cez WC, neviem neviem. Radsej dve male kupelne. Ked nie, tak pohodlnu sprchu a dvojumyvadlo. Mat kupelnu vedla spalne - snad mate dobry spanok... Nechcela by som to. Celu tu cast TM, WC, satnik, kupelnu prerobit. Hore by sa mozno hodil nejaky kutik na vodu, prip uvarit caj, kavu a oplachnut salku. Mozno by na to stacilo predelit wc. WC + umyvadlo vzadu, ako je a pred nejaka skrinka a drez.
Odpovedať
@lenkito10 ďakujem, sedenie v predsieni nechcem, len nejakú skrinku na topánky, tie ostatné miestnosti neviem ako ináč by sme prerobili , momentálne máme tiež kúpeľňu vedľa spálne a nejak nám to neprekáža 🤷🏼‍♀️
Odpovedať
Ešte som rozmýšľala vymeniť šatník s technickou, keď sa bude prať alebo tak nech nám to nehučí pri obyvacke...
Odpovedať
@daniela87sk bude stačiť 2,5 metrová skriňa v spálni pre dvoch? TM prístupná cez wc sa mi tiež nepáči. Veľká kúpeľňa rozmer 2750 - dvere 800, umývadlo 600, wc geberit 750 a ostane 600mm medzi umývadlom a wc, čo je dosť málo. Ani žiadna skrinka k umývadlu už nevojde. Umývadlo bude napratané vedľa dverí, wc blízko umývadla...prerobila by som.
Odpovedať
@zltalienka umiestnenie v kúpeľni sa ešte neriešili to je len prvotny nákres projektanta
Odpovedať
Ja som to ešte skúšala takto nejak
Odpovedať
Takto
Odpovedať
@daniela87sk takto budeš mať obývačku tmavú. Za mňa je ten prvý návrh veľmi pekný. Určite by som sa zaujímala kadiaľ bude viesť odpad z wc na poschodí, lebo mať odpadovú rúru akokoľvek zakamuflovanú v dennom priestore na prízemí by som v žiadnom prípade nechcela a nejako sa wc odpad dole do kanalizácie dostať musí. Väčšinou sa wc na poschodí dáva nad TM na prízemí.
Odpovedať
@zltalienka hmm vidíš to s tým odpadom mi nenapadlo, ďakujem Takto nejak by to malo byt
Odpovedať
Profilova fotka
P a S uz nie su nejak extra hlucne. Napr takto. Namiesto WC oproti vchodu mozes mat velke okno. Alebo o tu zelenu plochu zvacsit kupelnu a nedat satnik, ale len skrinu. Na tak priestranny dom je ta kupelna stiesnena. Tiez WC v kupelni by sa mohlo viac oddelit.
Odpovedať
akoze za mna to vyzera fajn a predsa len, su tam tie velke okna, mozno to nebude posobit az tak tmavo, este mi napadlo mozno vymenit satnik a wc? ci to je uplne odveci?
Odpovedať
@lenkito10 jasne, ze uz nie su hlucne, dnes uz ozaj staci zavriet dvere a uz ani len nevies, ze pracka alebo susicka ide, takze to nejaky problem nie je. Suhlasim so vsetkym, co si napisala.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tá chodba myslím že tmavá nebude, dvere budu mat 2 svetliky, len do spacej časti chcem zasuvacie dvere takže to musím tam nejak vyriešiť kde by sa zasuvali keďže to budú asi 2 krídlové 🙈. Teraz máme technickú asi 3m od obývačky a veru počujem keď sa perie ak suši 🤷🏼‍♀️ Ja neviem tiež sa mi tá časť a wc technickou a šatníkom nejak nepáči no jedine čo mi napadlo je vymeniť šatník a Tech.
Odpovedať
Profilova fotka
Dva svetliky sa ti tam pravdepodobne nezmestia. Ale nejde o osvietenie, skor o esteticke umiestnenie wc. Zasuvacie dvere asi nebudu dvojkridlove, ked su dvere vedla. Ja mam nove PS a nejak ich hluk nevnimam. Mas to prvy navrh, mozes povedat projektantovi co a ako a on na nieco pride. Vstup je sice vzdusny bez skrine, kabaty si chcela davat asi do satnika. Ale predstav si na tych vesiakoch tvoje tri vesty/kabaty, manzelovu a deti a hned sa ti ten priestor premeni. Ak su vesiaky myslene len pre navstevu, nechce sa mi verit ze domaci si zakazdym ulozia vestu do skrine 4m dalej.
Odpovedať
hej suhlasim, tiez by som to vymenil, lebo je to take, predsa len sa to asi viac hodi blizsie ku kupelni ked uz.
Odpovedať
@lenkito10 no preto chcem tie dvere zo šatníka dať vedľa kúpeľňových dverí, chodba bude 130cm tak to asi budú musieť byť 2 krídlové. Vešiaky na stene skôr pre návštevu momentálne si tiez dávam bundy vždy do šatníka. No neviem kam inam by sme dali to wc 🤷🏼‍♀️
Odpovedať
@daniela87sk tak nemusia tam ist dvojkridlove. Mohli by sa dat aj posuvne na stenu. To mas lepsie aj skrz priestor, ze ho to tolko nezaberie.
Odpovedať
@daniela87sk vznikol Ti v dome jeden veľký "dopravný uzol" - to miesto oproti vchodu pri schodoch a pri dverách do nočnej časti. Križuje sa Ti tu všetko: prídeš domov, s kabátom ideš až do šatníka, ideš s prádlom, prechádzaš tadiaľ, ideš na poschodie, ideš na wc... mieša sa tu "čistá" a "špinavá" zóna. Pokiaľ nemáte odrastené deti, prerobila by som to. Dvojkrídlové dvere o rozmere 130cm majú tú nevýhodu, že buď budeš otvárať len jedno krídlo a chodiť cez pomerne úzky prechod, alebo budeš musieť zakaždým otvárať obe krídla a to môže byť otravné.
Odpovedať
@tomino_33 tie na stenu sa nám nejak nepacia, chceli sme do puzdra.
Odpovedať
@zltalienka presne súhlasím, zádverie je slabinou tohto domu, treba si predstaviť fungovanie domácnosti, Ak nemáte deti, alebo sú ešte malé, treba si predstaviť aj ako to bude, keď vyrastú. Pokiaľ plánujete mať všetky odevy v šatníku a odtiaľ brať oblečenie a v zádverí sa len obuť, tak takú disciplínu možno majú dospelí, ale nie decká, tie budú chodiť obuté hore dole, lebo stále čosi zabudnú 🙂 Ak malé zádverie a šatník, tak ten musí byť priamo nadväzný, ľahko dostupný, bez miešania špinavej s čistej zóny. @daniela87sk
Odpovedať
@moratibru taku disciplinu maju problem niekedy aj dospeli mat, viem o tom svoje 😉 tiez sme si mysleli, ze akoby to bolo super nemat na chodbe akoze dokopy nic, ze tam sa len obujeme a dovidenia, ale nakoniec sme dali skrinu aj na chodbu dorobit, aby sme mali aspon nejaky satnik na bundy a take, co sa aktualne nosi 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj363 ono je na niektorych vizualizaciach moc pekny taky ten minimalizmus, len uz v praxi a beznom zivote, je to s nim celkom tazke
Odpovedať
Dvere do kupelne dat na stred a po stranach umyvadlo, wc, sprchac a vana. Ziadne rohove vane, zbytocnost a uvazuj, kde tam bude nejaka skrinka kam si date kozmetiku, toaletak, uteraky, osusky, zavesite zupany a ine hovadiny 🙂
Odpovedať
@daniela87sk Projekt je celkom pekný, ale mnoho vecí, na ktoré prídeš až v praxi tam nie je domyslených. Čo sa týka tej praxe, premyslite si veci ako: - kam rozložiť sušiak na prádlo? ( Áno, máte sušičku, ale ono väčšinou sa vždy nieoc pritrafí a treba aj sušiak niekam dať) - kam uskladniť sušiak na prádlo, dosku na žehlenie, žehličku, vysávač?.... + Kam rozložis dosku na žehlenie? - v kúpeľni kam dať skrinku na drogériu - kam uskladnit čistiace prostriedky, vedrá, handry - kam dať metlu, mop (šatník, kúpeľňa, komora?) - po príchode do domu určite odporúčam skriňu na topánky+ bundy - aspoň maličkú + malý piestor na sedenie. - kam odstavíš kočík po príchode z vonku (v prípade potreby) - tie dvokrídlové dvere odsúvacie do puzdra sa vám pri súčasnom projekte nebude dať, pretože ľavému krídlu budú zavadzať v stene dvere do WC (nemá sa kam odsunúť). - V hornej časti by sa mozmo tiež hodila malá kuchynka - ešte sa možno zamyslieť, či nechcete to vymyslieť tak, aby v prípade potreby sa tam dal urobiť samostatný vchod hore (či už do samostatnej prevádzky firmy, alebo v budúcnosti možno na prenájom, ak by priestor nebol potrebný na kanceláriu)
Odpovedať
@kitycat tá kúpeľňa to je len náčrt od projektanta umiestnenie veci v nej e ešte neriešili
Odpovedať
Tak trochu som to skúsila upraviť a zmenšiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?