Cena za projekt prístavby - aký je váš názor?

Dobrý deň, budeme pristavovať k rodinnému domu ďalšiu časť o veľkosti 6,75 x 6,5 m + naposchodí 2 podkrovné izby. Dohodli sme sa s projektantom na cene 1900 €. Lenže teraz po niekoľkých mesiacoch dohodovania sa nám projektant ozval že ak chceme železobetónovú stropnú dosku tak že nám bude musieť dopracovať projekt armovania ktorý nás bude stáť ďalších 500 €. Chcem sa vás opýtať, keďže sa do toho nevyznáme, je to podľa vás normálne? Lebo nám to príde že logicky by mal byť v projekte prístavby aj projekt stropu a nie že si za to teraz bude pýtať navyše 500 €. Veď vedel o tom aký dom chceme pristaviť a až potom nám povedal cenu za projekt a jasné že tam potrebujeme strop tak prečo si teraz pýta nemalé peniaze len za projekt stropu? Ako sa máme teraz zachovať? Ďakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
už dostal peniaze?
Odpovedať
@jan45 nie ešte sme mu nič nezaplatili..vravel že zaplatíme nakonci až keď bude projekt hotový
Odpovedať
Profilova fotka
výkres výztuže je súčasťou vykonávacieho projektu, ak Vám robí pre stavebné povolenie, nemusí tam byť, ale musí tam byť statický posudok a ten musí obsahovať popis tohoto stropu. To je dostatočný údaj na zhotovenie stavby.
Odpovedať
Možno ste sa nepochopili s projektantom a pôvodne uvažoval s iným systemom na strop (trámy, montovaný z nosníkov a dielcov,...). Vtedy väčšinou výrobca aj uvádza čo treba a ako to realizovať. Ak ste mu povedali, že chcete ŽB dosku, tak asi ráta s tým, že budete chcieť aj realizačný projekt - návod ako to spraviť. Ten však nie je potrebný k stavebnému povoleniu ako uviedol aj jan45.
Odpovedať
@jan45 áno potrebujeme to k stavebnému povoleniu.. takže ak som to správne pochopila tak je to v poriadku tak je to v poriadku že od nás pýta ďalších 500€ na projekt stropu?
Odpovedať
@marsdm takže ten projekt armovania nepotrebujeme k stavebnému povoleniu?
Odpovedať
@nikca101 nie, vystuz zb dosky k stavebnemu povoleniu nepotrebujete.
Odpovedať
síce to k stavebnému nepotrebujete ale nikto vám to bez toho nepostaví ... jedine na vlastné riziko a tiež sa tam musí podpísať dozor čo tiež asi nikto bez projektu nespraví.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?