Aký je váš názor na náš projekt? Zmenili by ste niečo?

Chcela by som Vas poprosit o Vas nazor, co by ste zmenili, ci by to tak mohlo byt... Dali by ste spalnu na severovychod? A co technicka v strede? Dakujem
Odpovedať
1
2

Odpovedať
Môj názor- strašné to je. Technická miestnosť a šatník v strede nezmisiel. A tá chodba no čisto labyrint nejaký. Ja by som technickú miestnosť preniesol do zadu kde je ten druhý vchod, obývačku otočiť o 90° tým pádom sa posunie kúpeľňa a zadný vchod a sa zruší tá chodba vzadu.
Odpovedať
Spálňa obrovská a šatník maličký. Možno prehodiť a dat šatník ako je posteľ. No len okno presunúť. Ale či sa dá neviem. Chodby dlhé a úzke. Ešte treba po špekulovať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zo zadveria vam pojde chlad rovno do kuchyne. Zadverie treba uzavriet. Satnik a technicka v strede domu je ok, v tom nevidim problem. Ak vam nebude vadit hucanie kotla, pracky atd. Zadny vchod je naco dobry? Na prikladanie do krbu? Ako casto budete kurit? Tie chodby su dost odveci... zadny vchod by som zrusil a zvacsil izby a praunul kupelnu tam kde je ta cikcak chodba.
Odpovedať
@tatty18 mat technicku miestnost v strede nie je bohvie co, kedze vam to vsetko bude hucat, mam na mysli kotol atd. taktiez suhlasim s tym, ze satnik je dost malinky. no pokial to vam vyhovuje, tak smelo do toho. ja by som nejake veci isto pomenila.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba začať od začiatku. Všetci hore majú plnú pravdu. Celé dispozičné riešenie chodba, neoddelená denná a nočná časť a......... Úplne zle začať od začiatku! To robil projektant alebo nedajbože architekt ? Ak náhodou áno, tak to nie je ten projekt za 700 ? Ak ste to robili sami doporučujem architekta.
Odpovedať
Radšej si kúpte katalógový projekt. Sú ich na internete 100vky a sú určite 100x lepšie riešené ako Váš pôdorys.
Odpovedať
neviem, prepac, mozno to bude take negativne, no pride mi to hrozne chaoticke vsetko. cele by som to zrusila a mozno by bola moznost si najst aj nejaky hotovy projekt a len si ho trocha upravit alebo to teda plne zverit do ruk dobreho architekta
Odpovedať
Profilova fotka
@tatty18 uff veru nic moc, neviem sa z toho vykrutit, vela dveri, ten priestor tam nechapem, chaus celkom, zjednodusila by som to.
Odpovedať
na môj vkus je to tam nejak moc členité a niektoré tie výklenky pôsobia až moc rušivo. treba to podľa mňa celé nejak prekresliť a zjednodušiť. najlepšie fakt asi len zveriť nejakému dobrému projektantovi
Odpovedať
@lopatko len zo zaujimavosti preco je satnik a technicka v strede nezmysel? Ja chcem mat obyvacku ako izbu 5x4 nie ako izbu s halou - to sa mi uplne nepaci
Odpovedať
@madein1974 dakujem za nazor. Ten vchod zo z boku by som tam chcela mat, myslim si zeby bol vyzity ked budeme vonku na zahrade
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter977 chcela som pocut postrehy, to ze ste sa negativne vyjadrili my nevadi ale neprisli ste so ziadnym inym napadom
Odpovedať
@doritt co je natom chaoticke?
Odpovedať
@kosto13 vy hovorite co hovoria ostatni, alebo mate lepsi napad? Chcela by som pocut vas nazor ako by ste odelili nocnu od dennej casti aby to bolo lepsie/praktickejsie?
Odpovedať
@prvosienka5 co by si zmenila?
Odpovedať
Zbytocne velmi chaoticke. Spalna na severovychod je super. Mame tak a vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@tatty18 na terasu by sa skor pytalo chodit z kuchyne/jedalne alebo z obyvacky... ten vychod z chodby je zbytocne mrhanie priestorom.
Odpovedať
Terasa na juhozápad? v lete je na tú stranu najdlhšie slnko. Upečieš sa. Máme na východ, v sobotu, nedeľu dopoludnia vadí, ale dlhé letné popoludnia už je tieň.
Odpovedať
Pre 4-roch ľudí /súdim podľa postelí/ dve kúpeľne úplne zbytočné. Zväčšiť zádverie, oddeliť dverami od bytu. Namiesto pracovne dať zo zádveria vstup do WC s umývadlom. Namiesto kúpelne dať pracovňu. Východ do záhrady zrušiť, namiesto neho dať technickú miestnosť. Ak bude plynový kotol, potrebuješ vetranie, najlepšie okienkom. Rohovú kúpeľňu zväčšiť. Prostriedok domu otvoriť na kuchyňu, jedáleň, obývačku. Osobne by som kvôli letnému slnku otočila dom zrkadlovo.
Odpovedať
@oli18 zle rady. My sme 4ria a mame 3 kupelne. To nie je o ich pocte, ale rozlozeni. Pracovna, tam moze byt aj kvoli tomu, ze si clovek do nej vodi ludi z prace, preto je hned pri vstupe mozno a plynovy kotol okienko nepotrebuje. @tatty18 potrebujete dobreho projektanta
Odpovedať
Profilova fotka
@oli18 so zapadnou terasou mas pravdu. No s kupelnami nie. 2 su pre 4 lidi samozrejmost. A kde si prosim ta zobrala ze kotol potrebuje vetranie?
Odpovedať
@tatty18 nuž zopár konkrétnych vecí: vchod sa oplatí mať zakrytý, v závetrí, ale má byť uzatvoreny od severu, odtiaľ najčastejšie nafúka, naprší, nasneží. Vy to máte presne opačne, otvorené na čistý sever. Hneď druhá vec: obývačka je strašne ďaleko a ešte aj blbo prístupná, buď pôjdete cez kuchyňu a jedáleň (nie dobrý nápad) alebo na koniec dlhej uličky kdesi až za roh do skoro posledných dverí, čo je pomaly rovnako hrozné ako kľučkovanie cez kuchyňu a jedáleň.... takto by som mohla veľa písať....no tento návrh nevyšiel, nevadí. Ešte ich bude množstvo
Odpovedať
@madein1974 o kúpelni píšem z dvoch rodinných skúsenosti. Ty si megaloman, súdiac podľa tvojho prvého domu :-) /bez urážky/. Takže si za viac kúpeľní. Je to vec názoru.
Odpovedať
@oli18 to si aku mudru knizku citala, ze plynovy kotol potrebuje vetranie? no pobavilo :-D :-D :-D odporucam zmenit kniznicu, vydavatelsto
Odpovedať
@pistikus ty máš poschodie, pochopím, že dve. Ale tri nepochopím. Chceš urobiť zo svojej manželky upratovačku?
Odpovedať
@atak77 pridem si k tebe požičať, mám to blízko, daj adresu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@oli18 druhy dom budem mat mensi a kupelne budem mat dve. V dnesnej dobe standart. Tebe vyhovuje jedna pre 4, ok. No myslim ze vacsine ludi vyhovuju kupelne aspon 2.
Odpovedať
@oli18 nestaviam dom sam, ale s manzelkou. Teda obaja sme si vedomi kladov aj zaporov. A v tejto veci u nas vyhrali klady. Co je pre teba nepochopitelne, pre ineho moze byt samozrejmost. Sme predsa kazdy jedinecny.
Odpovedať
príde mi to celé príliš komplikované, tak, že sa trochu v tých miestnostiach a prechodoch strácam, asi viete približne čo chcete, len aby to bolo rozumne rozložené aby to malo zmysel je dobré osloviť niekoho z odboru ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?