Projekt vzduchotechniky a lokalnej rekuperacie - postrehy a pripomienky

Pekny den, rad by som pocul vas nazor na nasledovny projekt vzduchotechniky a lokalnej rekuperacie mensieho penzionu. Osobne sa mi nepacia nasledovne veci: - mame az 8 vyvodov na strechu - chyba lokalna rekuperacia v miestnosti 2.06, lebo je to podkrovna izba a bol by problem s instalaciou - cele mi to pride celkom chaoticke Preto by ma zaujimali vase nazory a ci nevymenit toto vsetko za centralnu rekuperaciu. Tam je vsak nevyhoda, ze nedokazem regulovat kazdu izbu zvlast.
Odpovedať
Profilova fotka
regulovať nedokážete ani pri lokálnej, je to len on-off
Odpovedať
@ordek ak regulaciout myslite, ze sa vypne v izbe, ktora nie je obyvana, tak ano, s centralnou rekuperaciou toto neurobite. Privod vzduchu sa trochu da priskrtit ale tym, ze priskrtite prietok v jednej izbe, zvysite prietok v ostatnych. Kedze sa jedna o penzion, jednotlive izby budu striedavo obsadene/volne. Aj centralna rekuperacia ma v tom pripade vyznam, vetra sa aj prazdna izba a klient ma po prichode cerstvy vzduch. Neviem v akom stave mate stavbu, ci uz je nieco postavene alebo iba projekt, avsak pri centralnej rekuperacii, treba uz teraz mysliet na pripadne umiestnenie rozvodov a hlavne samotnej rekuperacnej jednotky, treba vam hodne velku/vykonnu. Pohovorte si s nejakym dodavatelom, popripade oslovte @asex, vyjadri sa k tomu odbornejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ordek lokálna rekuperácia vzhľadom na svoju účinnosť neušetrí proti dobre spravenej centrálnej v konečnom dôsledku nič...
Odpovedať
@ordek a to ti kto povedal, že nevieš regulovať? O regulačnej klapke si nepočul.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede. Dostali sme sa k ever-green teme lokalna vs centralna rekuperacia. Pre mna ma lokalna rekuperacia vyznam, pretoze - je mozne lokalne vypinat/zapinat na zaklade roznych vstupov: - je izba obsadena, - aka je hodnota CO2 vo vzduchu. - netreba komplikovane rozvody Nepaci sa mi, pretoze - kazda jednotka vyzaduje samostatnu dieru na fasade, co moze byt skarede - v izbe so sikmou strechou nie je mozna instalacia vobec - nizsia ucinnost Ale teraz mozno k tym rozvodom odvetravania. Je to v poriadku, ze mame az 8 otvorov na strechu? Nie je lepsie to vsetko spojit do dvoch/troch centralnej vzduchovej stupacky a to vyviest na strechu? Je mozne spojit vzduchovod pre odvetravanie digestoru a ventilatoru v kupelni?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?