Projekt - pripomienky

Dobrý deň, máme takýto projekt viac menej už hotový, zmenili by ste niečo? Orientácia vstupu je na juh. Pracovna 2.05 je otvorený priestor t.j.galeria z obývačky na 1 poschodie.
Odpovedať
@daniela87sk do technickej by som dala samostatne dvere z chodby, v kuchyni by som zrusila to barove sedenie, radsej si tam urob pracovnu plochu. A tiez sa mi zda ta stena pri sprche kratka, to budes mat vodu vsade okolo vecka. To uz by som tu sprchu mozno celkom uzatvorila. Gauc by som dala do rohu ku stenam aby nebol priamo v prechode z chodby. A ked ho budes chciet vacsi do U tak to ma skoro 4 metre tak inak ho ani nedas.
Odpovedať
@wivik áno to barové sedenie plánujem zrušiť, gauč už máme do U len projektant ho tam ešte nezakreskil resp.vsetek nábytok a sanita je len jeho prvotný návrh ti sa bude ešte meniť. Z technickej boli najskôr samostatne dvere ale sa nám zdalo veľa dverí potom 🙈, tak tam medzi wc a technickou budú posuvné dvere
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, v zadveri nech sa zmesti za dvere skrina aspon 60-65 cm hlboka. Vstupna hala je dost siroka, potrebujete taku siroku? V satniku nechajte skrine len po stranach, okno prisbosobte aby nepresahovalo do skrin/regalov. Dvere donho by mohli byt posuvne. Spajzu a TM by som spojila. Pozri co das do spajze, 30cm regal? To moze byt v TM. Budes mat tak len dve dvere a rovnako velke. 25m2 je na obyvacku dostatocne, za predpokladu ze gauc nie je v priestore. Takto polozeny zaberie cely priestor, ak ma byt do U, treba to inak vyriesit. Ak by sa chladnicka pod schodami zmestila kusok doprava, dala by som ju tam. Pred barovym sedenim nechat prac dosku v jednej rovine. Ako budu zariadene izby? Kupelna je pekna, uz som to tu niekde videla, no skratila by som o par cm priecku pri wc a predlzila priecku pri sprche. Na poschodi je miestnost wc so sprchou dost miniaturna. Nieco na uvarenie kavy/caju na poschodi? Tiez mi pocitovo vadi vyjst z miestnosti kde je biliard a hned mat vpravo schody. Chyba mi tam vacsia podesta.
Odpovedať
@lenkito10 ďakujem, v špajzi plánujeme mať mrazák takže to nemôže byť spojené s technickou lebo tam bude tepelné čerpadlo. Chladničku ani tu chceme dať čo najviac doprava ako schody dovolia. Gauč máme do U, ako inak by si to dala? Telku sme plánovali vedľa krbu 🤷🏼‍♀️ Izby ešte netušíme ako budú zariadené. Hore tie dve izby to sú pracovne. Len v jednej bude biliard. Kúpeľňa hore nám postačuje pôvodne sme tam plánovali len wc.
Odpovedať
Profilova fotka
Preco nemoze byt mraznicka s TC? Bolo by mu moc teplo? Chodbu by som zuzila, nad obyvackou treba porozmyslat. Nad zariadenim izieb uz teraz, nech vam nezavadziz okno, dvere koli posteli/skrini.
Odpovedať
@lenkito10 hej kvôli teplu No na dobyvackou sme rozmýšľali ale nevieme ako ináč 🤷🏼‍♀️
Odpovedať
Stale nejak nerozumiem tomu komentaru s tym teplom. A to je problem?
Odpovedať
@daniela87sk osobne by som nechcel chodiť do šatníka cez WC... Príde mi to divné.... Hocičo bude treba servisovat (kotol, podlahovke, elektriku, dátový rack) tak môžu s človek na WC konzultovať 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sa spytam, preco mraznickove teplo vadi TC? Susicka mu nebude vadit? Ta produkuje aj vlhkost. 🙃 V takej mini spajzi bude vadit teplo konzervam 😆 Dala by som vstavanu mraznicku vedla chladnicky, TM spojenu so spajzou, jedny dvere, jedno okno, zopar polic.
Odpovedať
@mmjoy99 áno teraz máme čerpadlo v technickej a samono sebe tú miestnosť vykuruje. V špajzi chcem mať chladno preto je tam aj okno
Odpovedať
Profilova fotka
Mraznicka produkuje teplo, ti v tej malej spajzi vytvori teplo. mraznicka nepotrebuje byt v chladnej miestnosti. Popozeraj odtahy vetrania, rekuperacie, ak bude.
Odpovedať
Takže vymeniť wc so spajzou ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Skor by som dala WC k satniku, nech nie je pri obývačke. Ale zadverie mas dost velke, tam poriadnu skrinu, oproti myslim ze sa zmesti sedenie, zrkadlo, mozno topankovnik a prerobit tie male miestnosti. Aby neboli 3 dvere vedla seba - prvy obrazok. Pod schodmi z chodbovej strany bude tiez nejake ulozne miesto?
Odpovedať
@lenkito10 podľa tých obrázkov by si aké zrušila šatník? Áno pod schodami plánujeme úložné
Odpovedať
@lenkito10 aha už vidím šatník teda pri obývačke? Šatník sme chceli mať bližšie pri vchodových dverách. Ale môžme vymeniť technickú a wc
Odpovedať
Sirku vstupu by som nechala tych 2,4 m. Das tam velku skrinu hlboku 70 kvoli vesaniu, aj topanky za sebou pekne mozes ulozit do vysuvnych polic pokial nemas manzela obra 🙂. Das lavicu alebo kreslo, komodu, vesanie, zrkadlo a mas pohodlny vstup. My mame tak istu siroku. Urobili sme par zmien uz na konci oproti tomu co sme si kresli na zaciatku (obr.). Dvere sa otvaraju k lavici. Skrinu sme trosku skratili a medzi lavicou a skrinou mame vesanie. Komoda ostala tak ako je zakreslena len na miesto vesania davame velke zrkadlo. S tymi malymi miestnostami to treba este premysliet. Projektantovi to tak vyslo kvoli nosnemu systemu. Na satnik ti staci sirka aj 2,2 m. Ale ked das velku skrinu do zadveria asi by som ho srusila. V technickej by som vytvorila priestor pre mop, metlu a podobne veci. Na to ako velky posobi dom na vizualizacii tak mi pride nedoriesena alebo zle vyriesena obyvacka. Gauc do U ma cca 3,7 m. Mensi by som ani nekupovala potom nema zmysel do U. Porozmyslala by som nad tymi presklenymi stenami lebo ten vau efekt vonkajsieho vizualu berie na funkcnosti a obmedzuje vnutorne usporiadanie.
Odpovedať
Este prikladam ten nas vstup
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk Na tych obrazkoch je satnik zruseny. Namiesto je skrina. Ta mala miestnost je spajza.
Odpovedať
@daniela87sk cim viac sa pozeram na ten vas podorys a hlavne koncept schodiisko-obyvacka-kuchyna tak mam dojem ze to je existujuci dom, ktory chcete rekonstruovat a ste priestorovo limitovani. Potrebujete vobec to horne poschodie? Ste taki vasnivi hraci biliardu alebo len vam vznikol hore volny priestor tak ste ho uz nejako vyuzili. Ja by som poschodie zrusila. Tiez by som zrusila to zalomenie jedalen obyvacka, stenu jedalne by som potiahla a zarovnala s obyvackou. Do obyvacky by som dala kuchynu, do jedalne obyvacku, medzi ne stol a namiesto kuchyne by bola pracovna. Obyvacka by sa ti zvacsila o schodisko. Kuchynu by si mala luxusnu. A vedela by si si lepsie usporiadat tie mensie miestnosti. Ja preferujem prizemne domy takze preto by som to takto riesila. Ale ked vyzadujes to horne poschodie tak by som urcite inde umiestnila schodisko. Pride mi ze takto dost obmedzuje priestor. Velmi orientacne nakreslene ako by som to riesila.
Odpovedať
@wivik horné poschodie potrebujeme. Budú tam pracovne. Skúšali sme schodisko aj ináč ale takto nám to prišlo najlepšie kuchyňa aj obývačka sú tak kvôli orientácii strán.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk Preboha telku nie vedľa krbu !
Odpovedať
Profilova fotka
Tie chodby a vstup by som nezužoval - niektoré domy majú také myšacie diery, ktoré vedú do obývačky. WC v kúpelni bežne používame iba na malú potrebu zato bidet by sa Vám k nemu hodil a myslím si, že by sa aj zmestil. Aj so šatníkom časom budete mať málo ukladacieho miesta - určite by sdom ho nerušil.
Odpovedať
@kosto13 prečo nie? Máme to tak aj teraz a nie je žiadny problém. Krb je cca 1m od telky
Odpovedať
Profilova fotka
Raz so strávil dovolenku na chate, kde pod krbom boli dva ventilátory na teplý vzduch s ešte hroznejšími vypínačmi. Je to len pocitová vec ale u nás, keď zapálime v krbe tak televízor, ktorý je vzdialený 4m na bočnej stene je vypnutý. Technicky však je to v poriadku kľudne tam môže byť vedľa krbu aj sústruh.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?