Dobré tipy a pripomienky k projektu

Profilova fotka
Ahojte, sme vo faze hladania projektov na domcek a kamaratka co uz v rodinnom dome byva, mi dala tip, ze jej vadi, ze maju jedalen, kuchynu a obyvacku ako celok otvorenu - bez dvier, ako to vacsinou aj byva a ze jej to vadi. Vraj ked vari, maju smrad uplne vsade. Dalej mi povedala, ze by uz nechcela, aby schodisko a poschodie viedlo do obyvacky, ale do chodby. Dala mi tip, ze obyvacku maju na zapade a uplne jej to vyhovuje.. Tak ma napadlo, ci mate aj vy nejake rady pripadne comu sa podla vas treba vyvarovat. Dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
teda nemyslela som obyvacku, ale spalnu ze maju na zapade.
Odpovedať
my sme projekt vyberali tak, aby sme nemali otvoreny priestor - kuchyna, jedalen a obyvacka, presne toho sme sa bali, ze bude smrad vsade a tiez ked pride necakana navsteva, nemusi kazdy vidiet, co mam rozlozene v kuchyni :-D Tak mame prepojenu len kuchynu s jedalnou a obyvacku zvlast, zatial sme sa nenastahovali, takze neviem, ci nam to bude vyhovovat, ale pevne dufam :-) A vraj co sa orientacie domu tyka, dom by mal byt orientovany tak, aby ti slnko vyhrievalo obytne miestnosti, nie napr. kuchynu a kupelnu, takze podla toho vyberaj, ale v katalogovych projektoch si mozes vybrat aj zrkadlovy projekt, ak by mal lepsiu orientaciu, tak prajem pohodicku pri vybere, aby ste boli potom plne spokojni ;-)
Odpovedať
Ja by som povedala, ze toto je velmi individualne a kazdy si musi sam zhodnotit co vyzaduje, v com je ochotny zlavit zo svojich poziadaviek.....ale nech sa budete rozhodovat akokolvek dlho, vzdy sa vyskytne nieco, co by ste s odstupom casu spravili inac......
Odpovedať
Profilova fotka
spojena obyvacka s kuchynou a jedalnou nie je nutne zlo. su ludia, ktori taketo riesenie preferuju. zavisi aj od toho, ako casto sa vari, ako je riesene vetranie a pod. niektore kucharky zase nemaju rady, ked navsteva sedi v obyvacke, a ony su izolovane v kuchyni - moznost byt v kontakte s navstevou a zaroven nieco pripravovat/dokoncovat v kuchyni si pochvaluju. je to velmi individualne. suhlasim s tym, ze schodisko na poschodie je lepsie viest z chodby ako z obyvacky. ohladne orientacie domu, obytne miestnosti je dobre orientovat na juh (pripadne JV, JZ). miestnosti ako kupena, WC, pracovna, alebo hostovska izba je lepsie orientovat smerom na sever.
Odpovedať
....keď sa varí malo by to skôr všade rozvoniavať po dobrom jedle :-) a nie smrdieť. Ale keď už spojená obývačka s kuchyňou tak treba investovať do výkonného digestora (ale aby mal tichý chod). Inak som videla projekty kde je spojená kuchyňa s obývačkou a v prípade potreby je ich možné oddeliť ľahkou posuvnou priečkou. Hlavne ak je bordel v kuchyni a príde návšteva. :-) Inak obývačku by som orientovala na západ, keď už prídem z roboty nech mi tam svieti slniečko. Spálňu na východ - aby ma zobúdzalo ranné slnko.
Odpovedať
tak to s tou spojenou kuchynou nie je len o siriacom sa zapachu (voni:) ale aj o akustike. Nie je nad to ked niekto zacne pocas pozerania vecerneho filmu trieskat s hrncami, pustat mixer alebo naklepavat rezne:) Ale spojena kuchyna a obyvka su tak trochu nanuteny trend, ako nas developeri na bilbordoch presviedcaju uz dost dlho ale treba si vsimnut detail - na stoloch je tam ak tak nejaka racionalna strava,ktora negeneruje hluk a zapachy pocas pripravy:) Napr.salatik s bagetkou. Nuz, na rezne a kapustnicu developeri pri navrhu nemyslia:)
Odpovedať
Já to mám spojené a jsem spokojena. Nechtěla bych být zavřená v kuchyni a ostatní v obýváku. Zápach řeší výkonná digestoř, když jde večer film tak už nikdy nevařím. Nepořádek neřeším, nádobí jde hned do myčky . A když se sladí nábytek v kuchyni, jídelně i obýváku, tak to i hezky vypadá. Ale každému vyhovuje něco jiného. Nějaká posuvná příčka je dobrý nápad. Co se týká ložnice na západ, myslím, že to není nejšťastnější řešení - v létě zde bude vedro.
Odpovedať
tak ja si zase tiez neviem predstavit, ze by som mala kuchynu oddelenu od obyvacky - to som v byte nenavidela, ze vsetci spolu kecaju a ja zavreta v kuchyni chystam.. :-| Teraz som spokojna, lebo my to mame ako jeden priestor. S hrncami vecer netrieskam, umyvacku takmer nepocut a mne jedlo ked varim vonia, nie smrdi.. Telku nemame, takze pri beznej vecernej konverzacii a citani si knih je uplne jedno, co kto v tej kuchyni robi.. Spalnu mame na zapad - vobec tam nie je v lete teplo - zatiahnem zavesy a je poriesene. Ostatne izby vcetne obyvacky mame na juh, kuchynu, kupelnu, kotolnu, satnik a spajzu na sever az severovychod.. Kazdy ma rad nieco ine, takze ziadna univerzalna rada neexistuje. Ja jedine, co som maximalne rada, ze som "odkukala", je vstavana skrina v chodbe, kde odkladame zvrsky a topanky, lebo nenavidim bordel na chodbe a takto to tam proste zavriem :-D Tak isto satnik je na nezaplatenie, ziadne skrine v izbach su pre mna ideal. A v satniku ak je neporiadok tak tiez neriesima zavriem. :-D
Odpovedať
@crapula dobrá a virtualna predstava ako človek chodí po dome. Nedá sa nájsť typ na odstránenie chýb v projekte. Všetko vzniká užívaním dom. Niekedy som prerábal dom každy rok a vždy sa niečo objaví. Základ je dobrá príprava, sedieť nad projektom, konzultovať aj zo známimi, predstavovať si jednotlivé denne situacie v miesnosti a pokúsiť sa ich zakomponovať do projektu alebo realizácie. Katalógový dom je projekt pre viacerých užívateľov a hlavne s viacerými kompromismi. Cena je nízka. Individuálny projekt je drahší ale odzrkadluje presné požiadavky klienta. Je tam individuálny prístupl projektanta a počas sedenia riešia modelové situácie.
Odpovedať
Presne toto si musis sama vybrat ako to chces. Ja som tiez presla z oddeleneho do obyvkakuchyna spolu a nedam nato dopustit, aj v dalsom byvani to budem tak robit. Pocas vecerneho filmu netrieskame nicim nevarime. vecera je 18,00-18,30. okrem toho najdes tu kopu diskusii na tuto temu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@aureliuss @crapula presne moja rec aj ja chcem oddelene aspon teda co najviac sa bude dat, teraz sme v byte a obyvku mame s kuchynou prepojenu okienkom a ked mm si zmysli umyvat riady a ja pozeram telku ide ma slaktrafit...nic nepocujem cez ten rachot...brr
Odpovedať
My sme si tiez takto navrhli projekt, a je to na danom projekte ako sikovne ho budes mat urobeny aby ti vyhovoval co najviac, ak ti dovoli priestor daj gauc tak aby bol otoceny chrbtom ku kuchyni ak vadi ze sa budu hostia pozerat na neporiadok a tkz.smrad z varenia-navrhnut vhodne odvetravanie a digestor...je mnoho napadov len treba fantaziu a trochu pomoci projektantovi ci dobreho projektanta, mat nejaku predstavu ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milagros riesenim by mohla byt mycka napriklad vo vasom pripade...
Odpovedať
Profilova fotka
@martapir noo,ale ja som dost proti umyvacke ...sme len dvaja to ma víde lacnejsie ked si zakazdym tych par tanierov umyjem aa ta tiez vydava zvuk inak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?