Poznáte projekt poschodového RD s 3 izbami na prízemí?

Ahojte :-) Už pár mesiacov hľadáme projekt rodinného domu, ktorý by bol akýmsi kompromisom medzi prízemným a poschodovým domom. Chceli by sme si postaviť poschodový dom s rovnou strechou, ideálne do tvaru L, ktorý by mal na prízemí 2 izby, obývačku spojenú s jedálňou a kuchyňou, komoru, kúpeľňu, samostatné WC, technickú miestnosť, šatník a ideálne dvojgaráž. Na poschodí dve izby, šatník, kúpeľňu a WC. Pôdorys domu by sa mal vmestiť do rozmerov cca 14 x 18 m, čím menej, tým lepšie. Máme radi moderný minimalistický štýl. Takýchto projektov rodinných domov sme našli veľmi málo. Ak máte nejaké typy prípadne rady, skúsenosti, budem veľmi vďačná. Ďakujem x-)
Odpovedať
Dobrý večer, máte tak veľmi špecifické požiadavky, že asi ťažko... Lepšie je ísť do individuálneho projektu. Do 2.000 € by ste sa mohli zmestiť. Viete, ono je to aj o svetových stranách a podobne. Čím netradičnejší dom, tým je podľa mňa lepšie riešiť ho individuálne.
Odpovedať
Pripojím odkazy na RD, ktoré spĺňajú z určitej časti naše kritériá, ktoré sme zatiaľ našli - pre prípad, že by niekto hľadal tiež podobný projekt: Fokus od Apex-arch http://www.apex-arch.sk/content.php?i... Esprit od Apex-arch http://www.apex-arch.sk/content.php?i... Vila 951 od Euroline Slovakia http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
Ďakujem Blacksr za názor, už sme kontaktovali jedného nášho známeho, ktorý je architektom, ale nie som veľmi optimistická s tou cenou projektu, pre nás by bol ideál, keby sa to vmestilo do tých spomínaných 2 tis.Eur. Určite že svetové strany a umiestnenie pozemku majú veľký vplyv na výber projektu, preto nám nesedí presne ani jeden z projektov, hoci po určitých úpravách by možno mohli. Tak zatiaľ hľadáme inšpiráciu v existujúcej ponuke.
Odpovedať
My sme tiež prebrázdili ponuku katalógov cca 400 firiem v ČR+SR, ale aj favoriti mali chybky.. tak sme šli do indivindi... za 1.300 € ;-) Veľa šťastia.
Odpovedať
Blacksr dakujem, aj Vam vela uspechov pri dokoncovani domceka ;-) Kiez uz by sme boli v tej faze :-N S tym individualnym projektom to bude este narocne, znamy sa nam ozval a za projekt chce cca 9 tis. Eur, co je pre nas absolutne nerealne.
Odpovedať
Ahoj, napisala som ti do IP, presne ako sa tu pise, idealne je ist do individualneho projektu, aj my sme nakoniec tak skoncili a nelutujeme, vsetko mame presne ako sme chceli okrem galerie nad obyvackou, tu som chcela hlavne ja, architekt s muzom ma zrusili :-N. No aj tu co pise blacksr, tak to je v podstate urcite len projekt individualny pre stavebne povolenie. Na nom nie je tolko roboty, nepotrebujes tolko odbornikov k tomu. Teraz viem preco je to take drahe, ked nam architekt doniesol to boli kopy papierov, elektrikari, statik, kurenar, rozpoctar, a ine profesie, to nie je len za nakreslenie podorisu, takze asi tak, samotny architekt za projek nakreslenie zobral nieco okolo 2tis,eur . Cely projekt trval pol roka pokial bola finalna verzia, vela stastia prajem
Odpovedať
zzuzzik, nám urobili projekt za 800 EUR - čiastočne podpivničený dom s využitým podkrovím 5+1. Zoznam odovzdanej dokumentácie: Sprievodná a súhrná technická správa, Statika, Celková situácia stavby, Dokumentácia stavebných objektov a inžinierskych sietí, Stavebno-architektonické riešenie, Elektrická prípojka (tú nám aj vybavili, domov prišlo len súhlasné stanovisko), Vodovodná prípojka, Studňa (vŕtaná), Oplotenie, ČOV, Rozpočet. Za rozpočet sme platili 70,- EUR priamo rozpočtárovi. A tiež sme si dávali robiť hydrogeologický posudok kvôli ČOV, ten sme ale priamo platili tej firme, bolo to 100 EUR. Projektant predtým chcel 1700 -1800 EUR. Ak ste platili veľa, čo vám robili naviac? =-)
Odpovedať
Projektant za svoju prácu bral 600 EUR, ostatné platil statika, vodu, elektrinu a ešte neviem čo.... :)
Odpovedať
náš projektant zobral 1100 eur, ale je v tom už všetko - voda, elektrika, kúrenie, kanalizácia...a ešte v cene máme jednu konzultáciu stavebného dozoru zdarma... a projekt máme individuálny...
Odpovedať
Ahoj Mikva, mozes mi poslat na neho kontakt d IP. Dakujem. Eva
Odpovedať
@lu11 http://www.domnamieru.sk/projektyDomo... www.archdom.pl (http://www.archdom.pl/g_house.htm
Odpovedať
Dakujem krasne za navrhy, nakoniec sme sli do individualneho projektu, uz ho mame na 99 % hotovy, a sme spokojni, je sity presne na nase poziadavky :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lu11 a cena projektu? :-D a energetická náročnosť domu? :-o
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
zdravim vsetkych neviete mi niekto poradit dobreho projektanta z BA ,lebo co som ja oslovil tak ty chceli za komplet projekt individual 4-5 tisic eur ato chcem dom cca 130 metrov stvorcovych.
Odpovedať
ahojte, aj ja hladam dobreho projektanta z okolia BA, hlavne musí byť šikovný a nie drahý ;-)
Odpovedať
Centrum Rodinných Domov www.centrumrodinnychdomov.sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?