Názor na projekt poschodového domčeka

Ahojte , prosím o názor na projekt podpivničeného domu s podkrovím. Sedlová strecha 30 st. s vikierom. Je to vo svahu, prikladám aj rez, najskôr som chcel len spolovice podpivničiť (južnú časť_ ale projektant vraví že to nemá význam, že ak podpivničím celé nebudú náklady o veľa vyššie, pretože budem musieť aj tak ťahať dosť dlhé "múry" v nepodpivničenej časti a potom to zasypať. Tak neviem. južná časť pivnice je nad terénom. Dom 10,7*9,7m. Svah klesá presne smerom na JUH, na západnom pozemku stará drevenica 5,5m od stavby, na východnom pozemku novostavba bungalovu 8m odo mňa.
Odpovedať
hm foto nevzalo
Odpovedať
a ešte jeden dotaz, koľko môžem vypustiť krokvy nad vchodom ? ak strecha 30 st. a na tom škridla ?
Odpovedať
no ak ny niekto poradil, o koľko predraží stavbu rohové okno cca 1,2m na každú stranu v porovnaní ak by sa dali 2 okná 1,2m na každú stranu a roh by bol murovaný ? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 koľko za to? Vy chcete ušetriť a pýtate nie radu, ale výkon. Treba spočítať statiku, oceniť okná, odpočítať pôvodný stav (ten máte?) Projektant je slabší, nechcem mu brať chleba, ale je to nad jeho sily. Ak povie že 10kubíkov betónu je o málo lacnejšie ako 20, čo doddať? a nakresliť steny podkrovia do tretiny stropu, to chce odvahu ( alebo neznalosť). Mimochodom, schodisko v podkroví je posunuté, ako to dokázal?
Odpovedať
@jan45 aký pôvodný stav myslíte ? schodisko v podkroví by malo byť rovnaké ako v 1NP. Ale do pivnice by malo byť strmšie , chceli sme za dverami prvý schod ďalej. Teraz pozerám že pôdorys pivnice je ešte neupravený , stredový múr má byť rovnaký ako v 1NP. dal som starú verziu. Je to ešte zatiaľ len štúdia. Rezy som si robil ja ešte na začiatku. A čo myslíte - nakresliť steny podkrovia do tretiny stropu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 už to nekomentujem, myslel som, že máte projekt
Odpovedať
Vymenil by som izbu na severovýchod s obývačkou na juhozápad, kuchyňu na juhovýchod. Vypadne ti pohľad z kuchyne pred dom (cez to rohové pred dom aj tak moc neuvidíš), ale za to bude do dvora (tak isto ako aj z obývačky). Potom by som sa pohral v obývačke trochu s oknami (možno fancúzke). Rohové okno by som nedával, tepelný most (ale ak sa ti to rohové velmi páči).
Odpovedať
tie rohové okná som vyhodil, miesto pôjdu 2 normálne okná na východ, kuchyňu som na juh dávať nechcel pre teplo. Inak tie okná na Juhu sú francúzke. pripnem t novší stav. Riešim kde dať komín, kotolňa by mala byť v pivnici v JV miestnosti.
Odpovedať
potom OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?