Poprosím názor na projekt

Pozemok má šírku 17m, odstupy od hraníc pozemku nie sú presné, znázornené je len pre smer a šírku prístupovej cesty.
Odpovedať
Je to také strašné, že sa nikto nekomentuje? Ďakujem za všetky pripomienky.
Odpovedať
@livisteve ano, neni to nic moc. Cisty amaterizmus. Ako je to umiestnene na pozemku?
Odpovedať
pravo hore je vstup na pozemok, zo severa
Odpovedať
@livisteve uz len ten nepomer staviate dom pre auta alebo pre ludi. Sak len pomysli na tie ubohe deti v tych kamrlikoch. Ale nema to vyznam cele komentovat, cele je to podla mna zle. Chodte za projektantom architektom a nechajte si urobit profesionalny projekt. Skoda penazi to nebude.
Odpovedať
nechapem preco ma garaz viac ako tri obytne izby dokopy, to tak milujete svoje auta?
Odpovedať
garaz sa este musi premysliet velkostovo, potrebujeme tam mat aj mensu dielnu, ale to je nepostatne, premna je dolezite dom
Odpovedať
@livisteve no ale prave to tak nevyzera ze je pre vas dolezitejsi dom ved vsetko je tam prisposobene tej garazi dokonca ste tomu venovali celu dlhokansku chodbu
Odpovedať
mozno ani nebude spolu s domom, tak bude satnik pri spalni. Chodba je kvoli rozdeleniu dennej a nocnej casti.
Odpovedať
@livisteve Tak ale to je podstatna vec ci bude garaz spolu s domom alebo nie... A apropo... Zijete naozaj sposobom takym ze denna a nocna cast? Ja takych ludi nepoznam, ale mozno su taki. Ta nocna cast plati aj pre detske izby cez den? Alebo tam budu chodit deti tiez len v noci spat? Vies, mne toto pomerne moderne nove slovne spojenie "denna a nocna" cast pripada dost absurdne, zatial som este nezistil co tym architekti sleduju, ja v tom zmysel nevidim.
Odpovedať
Profilova fotka
@livisteve Ak mám povedať svoj názor, tak ja som prívržencom takých dispozícií, keď z obývačko-kuchyne je možné z okien obsiahnuť 3 svetové strany (napr. V, J, Z). Toto je o niečom inom.... Ale nemyslím si, že je to katastrofa - treba to však rozhodne doladiť... x-)
Odpovedať
@livisteve hlavny problem je ze os x a y nemaju rovnako velke dieliky. Ked izba ma 3x4 m vyzera to tu skor v pomere 1:2. Potom vsetko je nejak pretiahnute a v nepomere a preto sa na to zle pozera. Uprav to a daj este raz.
Odpovedať
@snowy66 @livisteve Garáž by mohla byť užšia a dlhšia, haraburdy by boli vzadu za autami. Potom by sa mohli rozšíriť spálne. Terasa je dúfam smerom do záhrady, a nie k susedovmu plotu. Nevidím vstupnú chodbu do domu. To sa bude vchádzať cez garáž? Chýba mi tam krb. Nevidím popis kde je cesta a kde pozemky susedov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@livisteve Ahoj. Není to taková hrůza, jak se tě někteří " odborníci " snaží přesvědčit. Nicméně, když to není nakreslené přesně v měřítku ( mr79 ), tak to vypadá, že to jsou nudle. Překresli to a hned to bude lepší k posouzení. Ale i tak mám dost velkou obavu, že zádveří je velmi úzké. Asi by bylo dobré tu vestavěnou skříň zkrátit na polovinu. Není tam komín, čili asi budete topit elektrikou. Z toho vyplývá, že kotel může být kdekoliv a TM se změní na prádelnu ( je tam v tom výklenku pračka ? ) Pokud si pořídíte i sušičku, tak skoro nebudete potřebovat místo na sušák. Sprchu vedle ložnice chválím, stejně jako rozdělení domu na denní a noční část. snowy netuší, co to je. :-p . Že se garáž nemusí stavět současně s domem je jasné, jakož je i jasné, že se nemusí stavět vůbec. Také by mě zajímalo umístění domu na pozemku, protože zatím to vypadá že kolem domu skoro žádný nezůstal. :-)
Odpovedať
A viete, ze mne sa to paci? Ved a preco nie? Ja sa len chcem opytat, ze ci nebudete mat v dome schody. Na pojd, do pivnice. To su dalsie metre. Detske izby plne stacia. Ak su postele 90x200. Lebo v katalogoch kreslia mensie postele. Denna a nocna cast je napr.pre nas dolezita. Dcera je migrenicka. Musi mat 100% ticho. Cize tv cast a spacia cast je oddelena. Vadi mi akurat velka spajza. Ona ani velka nie je. Je uzka a nesikovna. Skrat na polovicu, aj menej. Okno zrus. Daj len dva vetraky.
Odpovedať
@livisteve Možno je tam všetko čo potrebuješ, ale to rozmiestnenie mi príde absolutne nesympatické . Celé zle. V strednej chodbe domu 8 dverí ako v hotely. Ak by si prišiel autom do garáže a chcel si odložiť bundu a prezuť sa do papúč vo vstupnej chodbe domu tak musíš prejsť cez 4 dvere.
Odpovedať
@livisteve choď cez google zadaj - dom s dvojgarážou pôdorys - a tam si niečo vyber pripadne trošku uprav
Odpovedať
nerozumiem sice orientacii, a pristupu na pozemok ale moze byt. Prepracoval by som tu cast pri vstupe - chodba strasne uzka, spajza tiez divna, si premysli ze su tam police musich chodt vedla nich a pomenil by som tam tu tech. miestnost, WC a spol. A garaz asi radsej trochu dlhsiu nech je viac miesta pred autami. Ja mam garaz vnutri 6,9x6,9 a ked na to pozeram zda sa mi to malo.
Odpovedať
ďakujem za pripomienky, za Vás čas, čo ste na náš dom obetovali. Potrebujeme isté kompromisy spraviť, kvôli pozemku. Pozemok má tvar L, pravo hore pri garáži je široký len 6m, potom sa zväčší na 17m. Aj takto je to dosť úzky. Hore je jeden dom, 4m od hranice pozemku. Pri garáži je dom na hranice pozemku. Dole a ľavo je orná pôda. Čo chceme: -aby detské izby boli presne rovnaké a vedľa seba. Na začiatku chcem tieto dve izby spojiť, časom keď vyrastú dcéry rozdeliť. -pre nás je dôležitá nočná časť, musíme sa vyspať po službe, a aj teraz sme celý deň v obývačke, hračky skoro všetky tu, preto veľkú obývačku chceme spojenú s kuchyňou. - terasa len vzadu (ľavo), výstup z kuchyne. - 2 kúpeľne, 2 WC, z toho jedno samostatné WC. V predsieni veľká skriňa, ale to sa asi zmenší ako je tu. - sušičku nechcem, ale veci potrebujem niekde v zime sušiť, preto je technická miestnosť. - pomerne veľká komora, potrebujem tam dať 2 mrazáky. - garáž tiež o čosi väčšie. Ak zohľadním ešte aj svetové strany, veľký výber nemám v rozložení izieb.
Odpovedať
ja by som tú špajzu úplne zrušila,je veľmi nepraktická-úzka a ani neviem,či ju dnes tak strašne potrebujeme,do kuchyne sa dá dať veľká potravinová skriňa a nejaké zaváraniny od babky sa dajú dať aj na regál do garáže,či nejakej búdičky na náradie...tá vstupná chodba by bola potom pekne priestranná,nebudete do seba vrážať,keď prídete spolu domov,je tam treba mať miesto na vyzutie,odloženie kabátov aj prenávštevu a možno aj na nejakú peknú komodu a zrkadlo...a ja by som asi otočila obývačku s kuchyňou,trochu pošpekulovať,ale možností a názorov je veľa a hlavne Vy tam budete bývať,Vy sa tam musíte cítiť DOMA,veľa šťastia pri rozmýšľaní
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj , niečo podobne sme robili a tiež to bolo na velmi uzkom pozemku
Odpovedať
Niektoré veci sme zmenili, ale podstate zostala rovnaká. Ani takto sa Vám nepáči?
Odpovedať
Kde v tom vstupe sa chcete vyzliekat a vyzuvat? Tam ani ruky nerozpazi vyssie 10r dieta.
Odpovedať
ma byt zhruba meter, kde nebude skrina 2m, je to malo? Teraz máme presne takto, len 3m namiesto 4m, mame tam aj kocik a zmestime sa
Odpovedať
skús predsa len ten katalóg.
Odpovedať
neverim,ze v 1m sirokej chodbe s kocikom sa dvaja + dve deti dokazete vyzut,vyzliect pohodlne a navyse v zime. A to este nakupne tasky,popripade nejaky ruksak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?