Názor na projekt podpivničeného poschodového domu.

Zdravím Vás. Plánujem stavať dom a tak som začal vytvárať v sketchupe. Samozrejme som prešiel milión katalógových projektov a nič som si nevybral ale samozrejme som sa inšpiroval.Problémom je pozemok, ktorý je pod úrovňou cesty, tak tento "odskok" vyrovnám pivnicou z ktorej sa bude vychádzať priamo na záhradu. Vstup do domu bude na 1.np z úrovne cesty. Zajtra môžem pridať zhruba model pozemku s domom pre lepšiu predstavu. K projektantovi chcem príjsť s ucelenou predstavou aby to potom odsýpalo. Čo si myslíte o vytvorených podorysoch? Pivnici som sa zatiaľ nevenoval. Juh je na spodnej strane obrázku. Vchod je z Východu. Zariadenie je zatiaľ velmi provizórne. Hlavne kupelne a wc treba dokladne premysliet. Hmotu domy rozmýšlam, že buď to dám celé pod pultovú strechu alebo sedlovú s pomúrnicou aspoň 1,8m a pultovými vikiermi na južnej fasáde s oknami do izieb. Respektíve sedlovú s posunou osou. Strešným oknám sa chcem vyhnúť. Čo by ste zmenili ? Čo je nezmyselné vymyslené?
Odpovedať
Profilova fotka
@sasi01 dobre rozmýšľate
Odpovedať
@sasi01 mne sa to velmi paci...len chodbu by som rozsirila aspon na 1.2 m...aj kvoli vchodu do spalne rovno zo schodov...spalna je pekne vymyslela...a kedze chcete pivnicu...tam asi budete mat aj technicke veci, vsak? Nechcete namiesto vikierov dat plne steny? My sme tiez najprv planovali pokrovie s vikiermi, ale nakoniec sme si to rozmysleli a dali plnohodnotne izby na poschodi...ale nevnucujem nazor...😆mozno nejaku spajzicku? Ak ju potrebujete, v kuchyni mate miesta dost..
Odpovedať
@sasi01 ahoj...aj podľa mňa je to pekne, jednoducho vyriešené. Aj ja by som pridala špajzu a asi by som zrkadlovo otocila kuchynu+obývačku.Kuchyna by bola na vyhode pri vstupe.Obyvacka juh zapad s pohladom do zahrady.
Odpovedať
Profilova fotka
@matusovas ako vies kde ma zahradu? kuchynu tam ma asi kvoli rozvodom
Odpovedať
@jblaze Neviem, veď nepriložil situáciu. Vchod má z úrovne cesty, tak na opačnej strane by mala byť záhrada niekde, alebo vedľa. A obývačka nech je svetlá, juh, západ a kuchyňa by nebola až tak prehriata v lete. Ale nepísala som, že musí. Má to pekne.
Odpovedať
Ospravedlňujem sa že som nepridal včera situácie. Pripájam pohľad na pozemok z vrchu. Vstup na pozemok je z Juhu, na severe za pozemkom sú už len pasienky. Potom pridávam vizualizácie domu. Stena od ulice z viacerými oknami je JV pohľad. Pohľad zo zadu od záhrady je SV pohľad. Hmotu domu som vytvoril len z rovnou strechou, narýchlo pre ilustráciu. Chcel by som však inú strechu. Čo by ste mi poradili? akú hmotu vrchného poschodia zvoliť? Chcem sa hlavne vyhnúť aby dom zo záhrady nevyzeral ako 3. poschodová bytovka. Akú strechu dať? Pultovú strechu? Sedlovú strechu s podkrovím a vikiere na južnej strane? Alebo máte iný vhodný, jednoduchý a pekný nápad?
Odpovedať
Popracoval som na vizuale domu a dospel som k takemu niecomu. Co si o tom myslite?
Odpovedať
Znovu som prepracoval navrh a pozmenil podorysy. Co si o nich teraz myslite? A pracujem aj na zmene domu z exterieru. Co by ste mi poradili? akym smerom sa uberat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?