Poprosím názor na tento poschodový dom

Dobrý deň, poprosím názory a konštruktívne pripomienky na tento pôdorys domu (viď foto). Niektoré veci, ako napr.zväčšenie a nadkrytie terasy, alebo zmensenie obyvky o jeden meter pre zväčšenie plochy pracovne/hosťovskej a pod.budu prevedene. Ďakujem za každý názor a prajem pekný deň.
Odpovedať
Zmenšiť obyvačku asi nie. Tam ste predsa všetci spolu. Tá je práveže dobrá v tomto projekte. Hosita budú koľkokrát spať u teba? Raz? Keď budeš kolaudovať? A potom ti ostane už len malá obyvka.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebig Ten dom je dobre vymyslený. Ak sa Ti nepáči, vyber si iný. Projektov sú tisíce.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebig Môj názor prízemie nevyzerá najhoršie až na tú malú pracovničku ani ja by som ju nezväčšoval na úkor obývačky ak ju treba zväčšiť vysunul by som ju von a zarovnal ten odskok, Ešte som si všimol že v obývačke sú vedľa posuvných dverí aj jedny otváravé príde my to zbytočné ale vysunutím pracovne by sa zrušili, najsmiešnejší mi príde ten sprchovací kú vo wc ale s tým neviem čo by sa dalo možno tiež trocha zväčšiť miestnosť a urobiť s toho plnohodnotnú kúpeľňu. Vrch je na tom oveľa oveľa horšie najhoršie je asi presvetlenie miestností strešnými oknami aspoň tam kde sa to dá by som dal viac okien do štítových stien, zrušil by som francúzske dvere lebo iba zaberajú miesto na zariadenie izieb a strešné okná vymenil za vikiere alebo celé vymúral aspoň o dva rady tehál vyššie aby šikminy v izbách boli čo najmenšie a posledná vec v hornej kúpeľni máš jedno umývadlo na tri izby to by som nejako poriešil. Veci ako to že na terasu budeš musieť všetko nosiť cez obývačku, alebo izbu na prízemí, alebo kúpeľňu pre rodičovskú spálňu ktoré sa v moderných domoch riešia už nechám na tvojom zvážení ale keď nie sú v návrhu asi ich nepotrebuješ ( aj keď tú spálňu si spomínala )
Odpovedať
@leonardom Ďakujem za názor. Dom sa nám veľmi páči, len som chcela ešte nejaké postrehy :-)
Odpovedať
@mirabielka áno, súhlasím, lenže ta izba bude plne využívaná, nakoľko aj moja rodina býva ďalej, takže víkendy bude určite využívaná a taká vstavaná skriňa s úložným priestorom nikdy nie je zlá. Preto to zväčšenie o jeden meter, aby bola so všetkým a pohodlná. Obývacia izba bude aj tak dosť široká :-) skôr do dĺžky by som ju chcela natiahnuť :-D
Odpovedať
@martosko Dakujem za nazor. No dole na prizemi, pri jedalni sa vchod na pozemok rusi, tam bude klasicke okno. Ano, hore sa idu murovat dva rady tehal navyse, tieto veci mame poriesene :-) umyvadla budu hore taktiez dve atd.... Viacmenej sa pytam na dispoziciu, ale dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rebig málokedy sa vyjadrujem k dispozícii, ale toto nemôže byť projekt, je to len návrh a nerobil ho konštruktír. Nedá sa realizovať z viacerých dôvodov. Za najväčší pokladám schodisko, je síce nakreslené, ale v garáži, budú tam zložité izolácie stropov nad nevykurovaným priestorom strecha je oveľa väčšia ako užitočný pôdorys, alebo bude zložitá
Odpovedať
suhlas s @jan45, navyse 1,6,7,9 uplne odveci, kopa strateneho miesta,nevyuzity priestor. schody- vsetok hluk z dola sa bude sirit hore.
Odpovedať
@atlaska 1-predsa chodbicka odtial idu dvere do izieb :-D 6-je jasne, 9- kotolna, dost potrebna vec v dome :-) cez schody ide hluk hore? A ja som si doteraz myslela, ze poschodovy dom ponuka prave ake take sukromie hornych izieb ;-)
Odpovedať
@jan45 Ano, je to len navrh, projekt som tu nedavala :-)
Odpovedať
ja viem co tie miestnosti su,ale ich rozlozenie je nezmyselne. ano hluk sa bude tahat hore,osobna skusenost,ak sme nezatvorili dvere na obyvacke bolo hore vsetko pocut.
Odpovedať
@atlaska no skusenost ukaze vela veci. Sama som zvedava...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?