Názor na projekt 140 m2 9 x 15,5 m

Zdravím Vás, vedeli by ste sa vyjadriť k tomuto projektu. Je to individuálny projekt, v poradí asi 45ty, ale myslím, že konečne je to top. Samozrejme predtým ako pojdeme k projektantovi, takže uvidíme čo povie on. Veľkosť izieb (že sú mále atď.) neriešte, takto nám to vyhovuje, a mal som možnosť si vyskúšať byť v takýchto izbách. Sú tam dosadené presné rozmery nábytkov (+nejaké to percento rozmeru navyše) takže všade bude dosť priestoru. Južná strana, pozdĺž domu na ľavo. Cesta od vstupu. Vopred ďakujeme
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Porazi ma, prispevok mi nezapisalo... Tskze znova. Nepaci sa mi umiestnenie krbu a wc. Krb by mal byt podla mna v obyvacke. Umiestnenie zachoda v blozkosti stola moze sposobovat trapne situacie. Pozor na velkost okna v kupelni aby nebol problem so sprchou. Inak sa mi to celkom pozdava. Kde bude vysavac a ine kraviny?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, neviem, nejako sa to ani nezda ze to ma 140m2 - ten priestor je taky zahlteny. osobne by mi vadilo WC v strede chodby a ten krb na ceste do spalne(vzdy na ceste zo spalne ho budes musiet obchadzat). pises ze nabytok uz ma presne rozmery - aj ten jedalensky stol je finalny? - tam to vidim najviac nakope a v reale to nemusi vyhovovat - aj ked stolicky budu zasunute.
Odpovedať
mne vadi vsup do domu cez oddychovu cast domu, ale myslim si, ze ked je to vas uz 45. navrh tak vam to takto vyhovuje a je zbytocne sa tu pytat na nazory. Uplne vas do zneisti a budete robit 46. :) u nas to bolo podobne
Odpovedať
@madein1974 ani mne nevzalo prispevok. Tiez mi chyba ulozny priestor - ta spajza je na vsetko mala, neviem kam date vsetky cizmy,kabaty, vysavac, sport.potreby, rozne kable, ziarovky, baliace papiere, kufre, hygienicke potreby-toaletak, pap.utierky.........napr. gril na zimu, podsedaky zo zahrady, prip. slnecik, sfuknuty detsky bazenik,sanky. V kupenlni nieje kam zavesit 8 uterakov ani na hacik, nieto tak aby mohli 4 osusky preschnut. Vstup neumerne malinky tam sa dvaja nevyzuju naraz aby do seba nedrgali, nieto este kocik napriklad, starsie dieta s odrazadlom.....To wecko je zle umiestnene. v malych izbach sme uz bol asi kazdy,staci ist do IKEA :-) len realne v nich zit je ine. A jasne v panelaku tak ziju,bude aj nam stacit v dome je casta replika.
Odpovedať
@madein1974 diky za nazor, urcite nas to posunie trosku dalej s rozmyslanim. Krb mozno bude mozno nie. Ak by ano, tak okolo krbu k stenam spalne a naproti je vzdy 1,5m priestor. Do hosťovského WC sa ide do chodby, takže tam odpadjú tie trápne situácie. Mozno ze este presunut WC ku kuchyni, tym by bola stena orpoti stolu dlhsia. Mozno bude centralny vysavac v technickej, a ked nie tak vysavvac bude v spajzi + ine kraviny. Regal v spajzi ma 1,4m dlzku po oboch stranach.
Odpovedať
@viperko aj mne sa to nezda ze to ma 140m2, chcel by som menej, ale neda sa uz nikde stiahnut, kedze chceme tolko miestnosti kolko je tam navrhnutych. rozmery okolo jedalenskeho stola su vsade 1,1m ci po stenu, ci po skrinku, alebo po sedacku. Myslim ze staci. a permanentne tam nesedi 8ludi. Stol je pre 8ludi, da sa kupit aj mensi a roztahovaci. V tom nevidim problem.
Odpovedať
projekt je pekný, asi naozaj ozrkadľuje všetky vaše požiadavky, keďže je už 45tym v poradí :-D len to WC je tam také... no v strede domu a rovno pri kuchyni a jednálenskom stole... trápne situácie asi bude počuť, lebo zvukotesné isto nebude :-S najmä pri návšetvách...
Odpovedať
@atlaska spajza ma dlzku regalu 1,4m po oboch stranach, na take veci staci. Sezonne veci budu ulozene na povale. V kupelni su navrhnute dve skrine , ktore budu az po strop, teda hygienickych potrieb sa tam vojde. Na uteraky sa miesto urcite najde, tak ako na rebrinovy radiator pod okno. Sprchovaci kut ma rozmery 1,2x1,2 cize dost velky, da sa zneho zmensit. Predsien ano, ta je mensia, este rozmyslat ju rozsirit o tu skrinu v detskej, tym padom by boli obe detske symetricke a rovankych rozmerov. Zijeme v panelaku 1,5izb. , a vyrastal som v panelaku. Sme v podnajme a riesime ci byt alebo dom. Takze tie male rozmery vychadzaju z toho co nam staci, nie z toho ze ideme postavit dom a potrebujeme vela miesta.
Odpovedať
Osobne to wc- no absolutne tam nepatri a za mna- ak mi pride navsteva, tak mi prebrodí cely dom kym usadi sa v obyvke. Mojej pubertiacke a aj mne po nočnej šichte by to velmi vadilo a este ak niekomu fajne voňaju nohy a mam podlahovku tak tu aromu by som zaniesla do celeho domu no a potom to cele umyvala ;-) nemusis ma brat vazne to len moj nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnydarcek ano dvere do wc vidim, su do chodby takze nikto nebude strapneny so stiahnutymi gacami...:-) skor som mal na mysli zvuky, cez stenu bude prdenie pocut. Kedze to je pri stole, nemusi to byt prijemne... No ak bude pukat drevo v krbe a pustena hudba, snad to nebude az tak pocut... Vsetky ostatne drobnosti co spomina vyssie @atlaska mate kam dat? Mozno to bsetko teraz este nemate ale ver ze za par rokov bude bsetko ak nie viac... Edit - pridal si pre nu prispevok, takze ho vidim.
Odpovedať
@tatianka.g Ano vstup je cez oddychovu cast, kedze pozemok je taky ako je, a z boku ho nechceme. juzna strana je ta pozdlzna na lavo, a ked chcem v kazdej izbe aby bolo prirodzene svetlo a slnko, musime to orientovat takto. inac sa neda. Na sever nechcem ziadne okno okrem kupelne.
Odpovedať
@madein1974 @tatiana1978 dakujem , chapem s tym wc, skusime popremyslat, mali sme aj nazor prehodit spajzu s WC. takze uvidime. Pripadne to nejako odizolovat. a ano stym prechodom cez cely dom je to take. Pozemok si vyberas len ked ho kupujes, a ked si zoberies do uvahy logicke veci ako: obyvacka smerom do zahrady, Juzna strana presvetlena pre tepelne zisky, na severnej strane ziadne okno ( okrem kupelne, a servisnych miestnosti), 3izby ktore potrebuju svetlo, tak ti ztoho vznikne ze bud pojdes cez polovicu domu po chodbe do obyvacky, abo postavis poschodovy dom. Alebo este ze das vstup do domu zo strany, a vsetci navstevnici pojdu do domu cca 7m po zahrade. nic ine neostava.
Odpovedať
Článok sa načítava...
a z tej severnej strany nemoze byt vstup?
Odpovedať
@vianocnydarcek no ja by som skor vymanila ten šatnik za vstup.teda talezi kolko mas veci, ja dost ale kedze sezonne to obmienam tak sa zmestime do skrine v spalni. To wc potom fakt radsej jedno ako v stredku chodby, zbytocne výklenky ;-) a navsteva nech mi radsej prejde po chodniku ako po celom dome a poniektorí len zazeraju kde ake smietko na zemi.... A deti tak budu mat super sukromie.
Odpovedať
@tatianka.g mohol by byt, skusim dnes prerobit ako to vyjde. Ale otazka je, kolko by som usetril prechodu po tej chodbe, do zadnej casti. Ak by som dal vstup za technicku miestnost, usetril by som mozno 2m.diky
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnydarcek Spajza v strede domu neni idealna, je tam teplo... A keby si ju prehodil z wc, ako pojdes do technickej, cez wc? To uz potom zrusit priecku medzi technickou a spajzou a spravit z toho vacsie wc aj s kotlom, pripadne dakou skrinou na kraviny... To si viem predstavit, akurat ta spajza v strede... Vchod by bol lepsi zo severu, tam kde je teraz technicka... A technicku s wc dat tam kde je teraz zadverie... Kedze to je vas 45 navrh, verim tomu ze uz aj tak to zrejme bolo... :-) na druhej strane je logicke ze chcete vchod od cesty... Spajanie dennej a nocnej casti domu je pri bungalovoch bezna vec, len malo projektov to tak ma v naveznosti na svetove strany... Ty des dobrym smerom, terasa okna na juh, sever skoro nic... Tak to ma byt... Len to wc dako vymyslet... Nic rozumne ma nenapada... Len to co pisem vyssie...
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1978 vidim ze rozmyslame podobne...
Odpovedať
@vianocnydarcek a este... Do technickej daj urcite okienko. Ja tam mam aj pracku aj susicku aj spajzu a tiez je to ne severnej strane- tam mame len to jedno okienko
Odpovedať
A v spajzke nebudu potraviny? ked tam das par kufrov, tasiek, rebrik , vianocne ozdoby,par sanonov od domu a tych sa nazbiera uz pocas stavby dost mas jednu stranu plnu. Hadica od centralneho vysavaca zabere viac miesta ako klasicky vysavac. Naviac v takomto dome ak das jednotku do technickej,ver ze hucat bude riadne. Ak nedas krb nebude tam miesto na skrinu ako pojdes do spalne?
Odpovedať
@madein1974 nepochybujem o tom, sak som ti to uz minule pisala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnydarcek my sme presne pred room riesili podobne chceli sme bungalov, ale nakoniec sme skoncili u ciastocne poschodoveho domu, prave koli priestorom.. nerozmyslali ste nad tym? inak su tu veci ako pisali nadomnou. vstup pri izbach, spalna vedla obyvacky a cele mi to pride take tesne aspon opticky podla tych zriadovacich predmetov..
Odpovedať
Profilova fotka
a este izby s 10m2 su fakt malinke..myslim ze dom stavias na cely zivot (teda aspon ja :) ) nreteba to porovnavat s panelakom.. izby aspon 13m2 :)
Odpovedať
@madein1974 Presne tak, boli uz vselijake navrhy, aj nenavrhy. Jedine to WC poriesit a sme spokojny. s tym vchodom nic nenarobime, lebo vstup na pozemok je z JZ cca 3m siroky, ostatna cast zapadu je cesta k susedovi napisana v jeho vlastnictve. Cize ak by bol vstup do domu zo S, siel by som do domu sregom a este poza dom. Dost komplikovane. a vstup z J si neviem predstavit. Mohol by som rozmyslat na kubistickom style domu, kde by som spravil nejake dve obdlzniky vedla seba posunute. ale to nieje kompaktny tvar domu a uz su tam straty, a drahsia vystavba. V tom mam jasno. Kompaktny tvar, bez vyklenkov, vykierov atd.
Odpovedať
@vianocnydarcek je vasou podmienkou mat obyvacku otvorenu na zapad? mate tam zahradu? alebo je hlavna cast zahrady na juh?
Odpovedať
Ahoj! Asi by som vymenil špajzu a wc , tým získaš viac odkladacieho priestoru a prirodzené vetranie ale je potrebné urobiť vetracie okno do technickej miestnosti.Vetracie okno je potrebné urobiť aj do šatníka( prirodzené vetranie a svetlo). Možno že by som v spálni dal len jedno okno po podlahu a posteľ otočil na severnú stranu hlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnydarcek Skoda ze tu nemas album so vsetkymi navrhmi co si porobil...
Odpovedať
Profilova fotka
@mkvm S tym oknom v spalni dobry napad... Iked si myslim ze by stacilo klasicke, nie az po zem... Naco? Tiez suhlasim s otocenim postele na sever, tak by postel mala byt otocena... Niekto je niekto neni na to senzitivny... My sme a odkedy mame hlavu na sever, spavame o moc lepsie... Nesuhlasim s oknom v satniku... V satniku by okno nemalo byt lebo svetlo taha z oblecenia farbu... A to je fakt, neni to moj vymysel...
Odpovedať
@vianocnydarcek Sice chces vyuzit najma juzne slnko ale paradoxne dve izby budu tmave - ta vychodna detska bude poobede ked sa vrati dieta tmava a v spalni zas bude poobede v lete horuco. Ja by som isla na to inak - ak by bolo mozne dat vstup zo severu, tak by som ho dala namiesto kupelne. Namiesto spalne by sla kuchyna, jednoducho by som to vymenila. Na juh by boli dve detske. Namiesto vchodu bud mala kupelnicka, WC, ci satnik. Zo spalnoveho satnika by som urobila technicku plus spajzu v jednom. A z terajsej spajze a technickej a jednej detskej spalnu so satnikom a kupelnickou. Chcelo by to preratat a prekreslit ako by to vyslo.
Odpovedať
@vianocnydarcek podla môjho názoru zase ísť cez špajzku do technickej miestnosti....nie....
Odpovedať
@moratibru suhlas ohladom izby na severo-vychod - mne by to prislo velmi neprivetive
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?