Názor na projekt domčeka

Ahojte, poprosím o názor či radu čo by ste menili? Terasa smer juh, vchod smer západ. Valdova strecha, medzí kuchyňou a jedálňou posuvné dvere a špajzu mám v pláne zabudovať dvermi linky- nie klasické dvere. Ďakujem za každý názor 👌
Odpovedať
1
2
@daduska8111 terasa bude komplet prekrytá strechou? Ak áno bude denný priestor tmavý... vidím tam síce 2 okná na sever...kde ten dom bude stáť? Pridala by som druhé okno na terasu, nech je denná časť a terasa čo najviac vizuálne prepojená. Kuchyňa je asi len tak nahodená, predpokladám že varnú dosku v rohu nechceš mať. Stôl takto umiestnený bude zavadzať. Šatník by som chcela širší, alebo už žiaden ako taký slíž a ešte aj bez okna. Spálňa bude tiež tmavá, ak bude terasa prestrešená. Radšej by som brala 2 menšie kúpeľne ako 1 veľkú a v nej všetko.... budete musieť za sebou čakať. Kde bude práčka? Až v technickej? Mne by vyhovovala bližšie k nočnej časti domu. Keby bol prechod z TM na terasu a v TM pohotovostné wc a sprcha, to by bolo super. Celkovo nerozumiem umiestneniu okien na dome. Sú na východ, západ a na sever. Skoro žiadne na juh. Je tam nejaké obmedzenie? Aj to že garáž a TM sú orientované na juh a denná časť na sever....
Odpovedať
@daduska8111 páči sa mi nápad posuvných dverí medzi kuchyňou a jedálňou (tiež máme). Už teraz si rozmysli, aké presne chceš mať, aby tam potom vošli. Na puzdro potrebuješ dosť miesta, ak by si chcela mať prechod 1,6m (ak dobre vidím) potrebuješ ďalších minimálne 1,6m na puzdro.
Odpovedať
Profilova fotka
@daduska8111 terasa za 35 tis.€? Luxus...
Odpovedať
@zltalienka toto je velka kupelna? Chces im navrhnut pracku do nocnej casti? Takze aby si v noci pocula cu este perie? Podla mna je ten projekt super rieseny a hlavne to ma logiku. Tiez by som rad vedel preco spalna nema este jedno okno ale inak super. Jednoduche ale hlavne prakticke.
Odpovedať
@daduska8111 budem sa opakovať ako stále čo píšem všade, ale nedávať WC ku vchodovým dverám, resp. aspoň nedávať okienko ku vchodovým dverám, to nikomu nepríde divné otvárať okno cez ktoré potom môžu ísť "najrôznejšie zvuky" z WC prichodivšej návšteve rovno do uška? 😄
Odpovedať
@daduska8111 s WC súhlasím so @sousedekovci89, plus návšteva cez zimné/jesenné obdobie pôjde na WC cez predsieň kde bude mokro a špina od topánok? Práčku by som nechala v technickej, muž sa môže pri vchode hneď vyzliecť keď príde v spinavom oblečení. Terasa bude celá prestresena alebo bude dom v tvare U? Ak druhá varianta odporúčam zistiť si cenu strechy, bude veľmi zaujímavá 😉 (tiež sme chceli Uckovy dom), už len odkvapy ako pôjdu
Odpovedať
@profistavbari dnešné pračky nehučia ako štart rakety a okrem iného mávajú aj funkciu odloženého štartu. Radšej ťuknem pár tlačítok navyše ako by som mala nosiť špinavé prádlo cez celú obývačku do zádveria a do TM a potom čisté naspäť. Tebe príde ok chodiť zakaždým so špinavým prádlom cez obývačku?
Odpovedať
@zltalienka raz denne prejst s pradlom? Samozrejme ze je to v poriadku. Alebo pradlo bude od hnoja? 🙂 v noci prekaza kazdy zvuk a netvarme sa ze dnesna pracka je nieco co vobec nepocut.
Odpovedať
@profistavbari čo sa týka kúpeľne, tak takáto kúpeľňa je podľa mňa maximálne nepraktická. Je v nej všetko, ale naraz ju môže používať iba 1 osoba. Keďže druhá kúpeľňa v dome absentuje, tak musí druhá, tretia, štvrtá osoba čakať 😞 maximálne môže bežať na druhé wc na druhý koniec domu, až do zádveria. Ak by to bol malý, finančne nenáročný bungalov, tak ok. Ale toto je iný dom, priestorný, financie ich asi netlačia. Tu by som chcela mať 2 kúpeľne do nočnej časti.
Odpovedať
@profistavbari ja neviem, ale ja by som odmietla navláčať sa s plným košom prádla na také vzdialenosti. Pračku som v noci nezapínala ešte ani raz. Keď už, tak ju zapnem hneď po návrate domov, do večera bude vyprané aj vysušené.
Odpovedať
@daduska8111 to vyzerá na trošku upravený projekt Arkada 3 od Prodomu. Strecha je tam navrhovaná plochá, takže predpokladám aj u vás bude takáto. Tiež som na tento pôdorys pozeral ale nakoniec som usúdil, že z tej veľkosti obytnej plochy sa dalo vyťažiť viac ako 4 obytné miestnosti a 1 kúpeľňa. Nie zlý projekt, no ešte je tam priestor pre vylepšenie a úpravy.
Odpovedať
@zltalienka popisujes to ako keby mal dom 3km 🙂 plnym kosom...zoberiem co ide do pracky a to je 8kg pradla a to hadam unesie kazda zena a ak je to tazke popros manzela 🙂 dvaja pouzivaju kupelnu bezne kedze mozes osadit dvojumyvadlo. pokial nemas problem s nahotou pred manzelom tam nevidim problem pouzivania 😉 Kazdy ma na vec iny pohlad a kazdy sa musi rozhodnut podla seba. Predsa moja predstava nemoze byt prezentovana ako "takto to je spravne"
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiez som skor za dve mensie, no samostatne kupelne. Sme este len vo faze projektu, dlho sme sa rozhodovali ci jedna vacsia alebo dve mensie. Nakoniec bude jedna vacsia ( vana, wc, 2x umuvadlo) a druha mensia (sprcha, wc, umyvadlo).
Odpovedať
@profistavbari stále píšem svoj pohľad, svoj názor, podľa mňa.... pozrela som si spätne svoje príspevky k téme a vždy je tam jasné napísané, že "podľa mňa". Netuším ako funguje zakladateľka témy. Neviem kde budú držať koše so špinavým prádlom....v kúpeľni na to miesto nie je....do TM ďaleko ....asi v spálni? Alebo kde?
Odpovedať
@kayman aj my tak máme. Plus ešte jedno samostatné wc.
Odpovedať
@zltalienka áno varná doska bude pod svetlikom, práčka,vysávač, mraziak..atď všetko bude v TM, v šatníku a v spálni budú okná na juh, zo spálne bude na terasu franc.okno ako aj z obývačky.. terasa bude prestrešenie iba pravý rok po okno do spálne,logicky aby netienilo do spálne. Ďakujem za názor
Odpovedať
@profistavbari @sousedekovci89 @luckapav @paldo_5 Áno projekt sme troška upravovali z Profilu. Ešte stále sme v štádiu úprav, takže nestresujeme, terasa bude mať striešku iba rohová strana po spalňove okno, aby samozrejme netienilo. V šatníku okno bude a v obývačke sú pri gauči a jedalenskom dlhé okná. Do TK chcem všetko- práčku, mraziak, atď... Kúpeľňu čo najviac odľahčiť, samozrejme dvojumyvadlo. Kvitujem váš názor, niekde ešte supnut menšiu kúpeľňu. Dom bude doooost od cesty, takže "zvuky z WC " ani náhodou nemá šancu nikto počuť, v susedstve sú ovocné sady. Mám ešte pred tým domom starší dom, čiže o úložné priestory nemám strach. Garáž s domom chcel manžel, nakoľko nám vždy chýbal. Ďakujem za každý názor aj tipy, určite ešte sa na to pozrieme, nie je to finálne... Ak ešte máte postrehy, rada prečítam. Pekný deň
Odpovedať
@paldo_5 čo by vás ešte napadlo na vylepšenie?
Odpovedať
@daduska8111 nejde o náhodných okoloidúcich, ale ľudí, ktorí budú stáť pred vchodovými dverami 🙂 teda reálnu návštevu, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou privítaš vo vnútri 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja tam vidim tolko nedostatkov, ze neviem kde zacat... Prechod garaz-technicka alebo garaz-zadverie. WC zrusit, dat inam a dat skrinu na celu stranu. Nevidim ze by spajza mala viac ulozneho priestoru ako keby tam boli vysoke kuchynske skrine. Obyvacka s jedalnou je dostatocne velka miestnost, no nezariaditelna prakticky. Stol nalepeny na stenu, lebo ho niet kam dat. Nizsie by zavadzal v prechode, no i takto zavadzia v prechode do kuchyne. Vy potrebujete tolko miesta v spalni? Pre mna je to nevyuzity priestor vdhladom na to, co tam robim. Ako uz bolo spomenute, radsej 2 male kupelne, (jednoumyvadlove) ako jednu kde je vsetko. Tiez samostatne WC. Ked budes zariadovat satnik, tak sa mozno dostanes k teme - dat ci nedat satnik na obvodovu stenu. Naozaj potrebujete tak priestornu okachlickovanu terasu?
Odpovedať
@daduska8111 prečo dávate okná z dennej časti domu na sever? Je na to špeciálny dôvod? V zime tam bude chýbať denné svetlo, oproti pôvodnému projektu ste terasu zmenšili, dali preč okno na juh, chcete inú strechu ako plochú.... všetko toto uberá svetlosti dennému priestoru.
Odpovedať
@zltalienka ahoj, tiez riesime projekt a rozmyslam, kde dat pracku. Budu 2 kupelne (vacsia, mensia), pracku som chcela dat do pracovne. Kedze chceme mat aj technicku miestnost, rozmyslali sme spojit Techn,+ práčovňu. Kedze technicka+ pracovna bude blizko vstupu do domu, kupelna asi nevyjde pri nej. Ako to riesit s pranim, aby sa nechodilo daleko k pracke s vecami, ci dat kose na pradlo do pracovne? ako to mate vy?
Odpovedať
@anela9 my máme poschodový dom a pračku so sušičkou máme na poschodí vo veľkej kúpeľni, teda v nočnej časti. Mohli sme síce z tej kúpeľne oddeliť časť ako samostatnú "práčovňu" ale bola by malá, tak sme to nechali spojené. Tiež neviem ako to majú ľudia, čo majú pračku v dennej časti domu, kde majú kôš na prádlo a ako fungujú.
Odpovedať
@daduska8111 myslienka projektu je dobra. Ale 1. okno z wc ku vchodu 2. Ta predsien v spalnovej casti je uzka velmi - posobi stiesnujuco 3. Zmesite detsku o pol metra a zvazsite satnik 4. Niektore priestory posobia ozaj uzko
Odpovedať
@zltalienka mliečne okná na Sever sú čisto len na presvetlenie, nakoľko z terasy šlo jedno okno preč tam bude klavír alebo podobne niečo a aby sa nepozeralo rovno z gauča do spálňoveho okna cez terasu... strecha bude valdova
Odpovedať
@daduska8111 máte niekoho, kto sa aspoň trochu rozumie, aby vás usmernil? Lebo plánovať dom s tým, že 2 okná z 3 do obývačky budú nepriehľadné a to tretie bude s výhľadom na stenu a okno do TM je ..... hrozné.
Odpovedať
@zltalienka pani, veď všetko riešime s projektantom a v kľude...z obývačky bude skoro 3 metrové okno na terasu a výhľadom na záhradu... Zo severu predsa nebudem dávať priehľadné okno, keď sused má tam svoju budovu... i to bude vedľa gauča budú tam čisto len o čo najviac svetla do obývačky... nechápem, čo vás rozhodili nejaké mliečne okná za zaclonou..🥴🤔
Odpovedať
Profilova fotka
@daduska8111 Ja tu nebudem rozpisovať to isté ako ostatný v tom celkom súhlasím, v podstate som na to pozeral že žiadna miestnosť nie je vyslovene hrozná, ok okrem toho šatníka v spálni ten je úplne nepraktický a zbytočný len je to ak nešťastne poskladané do seba že ako celok to na mňa pôsobí hrozne.
Odpovedať
@daduska8111 nechcem vám zle....zoberte si pravítko a nakreslite rovnú čiaru od gauča cez to jediné priehľadné okno von a čo uvidíte? Záhradu? Záhradu uvidíte tak akurát od stola....ale pri jedle väčšina ľudí pozerá do taniera....
Odpovedať
Profilova fotka
Nijako sa neviem stotožniť s jednou kúpelňou , kde je všetko nasekané . Keď , tak dve, jedna s vaňou, druhá s kútom. Vstup do toalety zo zádveria , to mi tiež nijako nepasuje a ešte aj s okienkom pri vchodových dverách. Garáž, technickú miestnosť , kúpelňu na sever , dennú časť na juh , detské tiež, spálňu na východ. Terasa keby bola aspoň na polovicu vypustená z domu a nie takto utopená medzi múrmi. Veľkosť spálne a ten nepraktický šatník škoda komentovať. Aký široký pozemok máte? Dobrý architekt by Vás mal usmerniť. Ak tak už urobil, tak sa poobzerajte po niekom, kto sa tomu viac rozumie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?