Navrh bungalovu

Ahojte, chcel by som vidiet reakcie na nacrt bungalovu. Priority boli bungalov do 130m2, spalna co najdalej od detskych izieb, satnik v spalni a hlavne minimalizovanie chodbovych (nevyuzitych) priestorov. Budu tam byvat 4 osoby. Dakujem.
Odpovedať
Za mna rozhodne super. Ako uplne sa vam podarilo zminimalizovat tie hluche priestory. Izby dostatcne velke s dobrym pristupom. Zadverie fajn aj velkost technickej miestnosti. Palec hore
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr co vas limituje, nakreslit normalny dom? zastavanost? ci velkost pozemku? svetove strany? to vyzera ze neviete nieco napchat do isteho podorysu
Odpovedať
@jblaze co znamena normalny dom? Sirka domu je na maximum voci pozemku.
Odpovedať
@minonr a to ze budete mat spalnu hned pri obyvacke, to vam neprekaza?
Odpovedať
@zrubo TV bude aj v spalni, cize ak ide o hluk TV tak nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr môj názor: malé úzke izby, úzke zádverie, nelogická dispozícia pre mňa, chýba mi špajza (ak chcete špajzu spolu s technickou tak to nieje dobrý nápad, nikdy sa mi nelúbila kuchyňa spojená s obývačkou...., malá terasa (predĺžil by som ju minmálne po technickú miestnosť.
Odpovedať
@minonr Neviem príde mi to ako byt a nie dom :) Osobne by som si nedal aby mi bolo z obývačky vidieť dvere niekde. Kúpeľňa ďaleko od spálne. Mate požiadavku mať čo najďalej spálňu od deckej možno časom i ja tak budem chcieť mať, ale momentálne maličky spí tak či tak pri nás. Inak riešenie technickej pri izbe nieje tiež dobre riešenie. Sú tam zariadenia ktoré môžu byť hlučné a v noci to určite príjemné nieje. Ak je ta miestnosť špajz tak to je iné neviem ako bude riešené kúrenie ohrev vody a podobne. Nepríde mi to ešte ako idál na bývanie čo sa týka praktických vecí.
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr teda plati ze podla seba sudim teba, tak mne by to nevyhovovalo, prechodne izby, kupelna a technicka susediaca so spacimi miestnostami, uz keby ste nedavali gaucovku do priestoru, ale umiestnili ju inak, tak viete zmensit obyvackokuchynu na ukor izieb, a ani realne sa priestor nezmensi,
Odpovedať
@minonr je to take mensie, ale podla mna to vyzera super, nemam tam ani co vytknut, mozno by som tam nahadzal viac dveri :)
Odpovedať
Ja by som rozsiril tie detske izby. Skuste si tam rozlozit nabytok (postel, skrine, stol ...). Ale inak to vyzera fajne a asi aj splna zadanie, ktore ste si dali.
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr Zlá orientácia, zlá dispozícia zahoď to a popozeraj sa po nejakom katalógovom projekte. A chodbu ako "neužitočný" priestor si nezrušil len si ju presunul do obývačky.
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr noo podľa požiadaviek to je skoro náš dom :D až na tej šatník v spálni, ten sme nechceli, stačí nám dostatočne veľká skriňa. Keď tak pozrite album :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko orientaciu si nevsimaj :) to dal software automaticky. Praveze ziadny z katalogovych projektov nesplnal poziadavky na 100%
Odpovedať
Profilova fotka
Mne by to nevyhovovalo ale da sa. Doporucujrm vsak rozsirit chodbu na ukor satnika a do satnika mozno dvoje zasuvacie dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr ani sa necudujem, tie katalogove nestoja za nic. My sme si tiez nevedeli vybrat a preto sme si dali spravit architektovi projekt a super. O vela lepsie rozmiestnene vsetko a hlavne podla nasich poziadaviek
Odpovedať
Aký je rozmer domu? A aky pozemku? Mozes sem nakreslit ako ten dom bude na danom pozemku umiestneny? staci nakres rukou ... Aj mne to pripadá ako byt. To vážne sa nedá niečo robiť s tými rozmermi izieb?
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr A to sú aké požiadavky keď ich žiaden nespĺňal veď štvorizbových bungalovov do 130 m2 je tam koľko chceš a predsa je ten katalógový lepší lebo ho tiež robil architekt alebo projektant aj keď nie konkrétne na nejaký pozemok alebo pre konkrétneho zákazníka ako takáto snaha. Ak máš naozaj tak špeciálne požiadavky tak potom je lepšie nechať si urobiť projekt na mieru.
Odpovedať
@martosko predsa presne tie, ktore som v uplne prvom prispevku vsetky popisal :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Toto sa mi paci. Za mna rozhodne super. Aj rozmiestnenie izieb aj velkosti. Podla mna rozmery tak akurat a najma je to vsetko rozumne podelene :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zrubo mne by toto tiez vadilo, ked klud tak klud, najlepsie by bolo dat dalej izby, kde sa spi od obyvacky ;-)
Odpovedať
@dalaj ako prečo by to malo vadiť? Však keď sa to tak vezme, tak rodičia chodia spávať ako posledný, takže aj tak bude v obývačke už kľud. Osobne v tom problém žiadny nevidím a projekt sa im veru celkom vydaril
Odpovedať
@frantisekbako len ráno napríklad menšie deti veľmi rady vstávajú skoro a púšťajú si rozprávky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@minonr tiez sa mi to nepaci. Mali sme kuchynu a obyvku v strede domu a bol to des. Rano som ani mycku nemohla vylozit, lebo vsetkych som budila, varit uz vobec nie. Tu je to podobne, z obyvacky do spalne z kuchyne do izieb... Ono to delenie na nocnu a dennu cast ma vyznam. Nevidim spajzu - v technickej nemoze byt... Odporucam zobrat projektanta, architekta popr.hladat katalogovy dom. Ludia, vacsinou staviate domy navzdy, oplati sa teda do tychto profesii investovat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kuchyna je zla volba priamo v hlavnej casti domu, to by som jednoznacne zmenil..:)
Odpovedať
@jergusvav preco je to zla volba? :-) je jedno ci je oproti hned gauc alebo linka, nie? predsa je to otvoreny priestor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne by som oddelil izby od obyvacky s kuchynou. Nech je klud tam kde ma byt klud. Aby nikoho nerusilo to, ze sa do vecera pozera telka, alebo ze sa pozera skoro rano. Alebo ze sa rano skoro upratuje alebo nieco ;)
Odpovedať
@jergusvav kuchyna je na tej strane hlavne kvoli rozvodom vody a odpadu, aby neboli roztahane po celom dome, za kuchynou je tech. miestnost a v rovnakej urovni na predku domu je kupelna a samostatne wc.
Odpovedať
@tad8 detske izby su uplne oddelene, budu tam este zasuvne dvere, ktore oddelia kuchynu od priestoru s izbami a kupelnou. V spalni nam ten "hluk" nebude vadit, TV bude aj tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekbako len rodicia casto nevstavaju prvi ;-)
Odpovedať
Parada, to minimalizovanie hluchych miest ste podla mna zvladli na vybornu a navyse ma cely ten projekt hlavu a patu. Ako byt mnou tak by som do toho siel aj takto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?