Prosím o názor na 2 projekty bungalovu na úzky pozemok

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o vaše názory a postrehy k týmto dvom projektom. Pri výbere projektu sme limitovaní šírkou pozemku - 14m. Rozhodujeme sa pre stavbu domčeka medzi týmito dvomi projektmi. Páčia sa nám obidva, avšak projekt Color (pôdorys 9,8x16) by sme dali upraviť - zrušenie časti chodby a rozšírenie kúpeľne, zrušenie špajze a rozšírenie technickej miestnosti, vchod zboku domu, namiesto garáže izba. Za každý názor na projekty vám vopred ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzejnabe Neviem, či je projekt č.1 vhodný na úzku parcelu....(?) To by si musela mať okná do dolných aj horných susedov. Nielenže je neprípustné, aby si sa pozerala do susedovho dvora, ale ani to nie je to pravé orechové, aby Ťa sused monitoroval 24 hodín denne... A je to aj o svetových stranách... 8-(
Odpovedať
Ved ten prvy sa vam tam celkom jasne nezmesti. Potrebujes mat odstupove vzdialenosti v pripade okien do obytnych miestnosti 5m, cize pozemok 18,25m na sirku. Ten druhy je opacny extrem, nema okna pre istotu nikam. Jedna tmava chodba, tot cely dom. Noze este pohladajte... ;-)
Odpovedať
2 je podorys radovky, ludia tak bezne byvaju. Garaz zrusit, urobit izbu a svetlovody alebo presklene dvere.
Odpovedať
@matorado Pozemok susedi z jednej strany s cestou. O tých 5m počujem prvý krát, myslela som, že 2m sú norma.. :-S A čo sa týka toho druhého projektu, je to projekt radovky. Keďže by to bol samostatne stojaci dom, okná, príp. svetlíky by sa tam samozrejme doprojektovali. Ešte niečo asi skúsime popozerať :-)
Odpovedať
Ani jeden z tých sa Vám tam nevojde pravdepodobne , z jednej strany potrebujete 2 m a z druhej minimalne 5 metrov
Odpovedať
mala som nakresleny podobny projektik ako mate1-ku ale na usky pozemok, cize predne izby mali okna z predu, zo strany ulice, a tu časť od kuchyne, wc dolava otočit/zrkadlit...
Odpovedať
@davidf áno, 2m z každej strany. 5m by to bolo len v prípade, že by dom susedil priamo s domom a oknami suseda, čo nebude. Takže čo sa týka šírky, obidva projekty sa na pozemok vojdu ;-)
Odpovedať
@dzejnabe ten prvy Vam pravdepodobne neprejde, ak susedia planuju stavat - staci podat namietku, ze realizaciou toho prveho by sa koli oknam ku susedom znemoznilo stavat na vedlajsom a verte tomu, ze bud staveby urad, ci starosta tu namietku akceptuju.. Na uzkych pozemkoch sa vzdy stavia tak, ze su okna do ulice a na zadny dvor, maximalne na jednu zo stran. Vacsia pravdepodobnost je, ze Vam povolia ten druhy (resp. jeho zrkadlo) s tym, ze jedna zo stran bude natlacena 1m ku hranici pozemku. Ja mam sice poschodovy, ale tiez na pozemku sirky 12 az 14m (krive hranice) a dom sirky 8.2m a v tom najuzsom mieste je presne 2m od jednej hranice a 1.1m od druhej hranice. Na tej uzej strane nemam ani jedine okno, na druhej sice mam (kuchyna, jedalen), ale "pozeram" z nich do susedovej steny bez okien. Takze, silno Vam odporucam NAJPRV prejednat co a ako chcete so stavebnym uradom, starostom a susedmi. Aby ste si zbytocne nekupili podla nazorov na fore projekt, ktory Vam nepovolia realizovat.
Odpovedať
@dzejnabe Az teraz som postrehol, ze na jednej strane mate cestu, aj tak ale predpokladam, ze neakceptuju ten prvy, pretoze na druhej strane su stale okna do obytnych miestnosti..
Odpovedať
ten druhy, ved pri prvom to bude hroza 2m od plotu okna a jedna strana este aj od cesty.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzejnabe Ja by som asi zvolil ten prvý s tým že by som zo strany vstupu zrušil veľké okná a nechal len tie na wc a kúpeľni. Ten druhý je čistý grc čudujem sa ľuďom čo idú stavať novostavbu a vyberú si takýto projekt v tej kuchyni bude tma od rána do večera a toho nevyužitého miesta čo tam je to sa v dnešnej dobe len tak nevidí. Vo vašom prípade by som sa možno zamyslel nad oslovením architekta lebo máte dosť špecifické podmienky. P.S. ešte ma napadlo že všetci sa to oháňajú minimálnym odstupom od hranice ale ja by som si aspoň na jednej strane nechal miesto na prejazd nejakého väčšieho auta ak by bolo niekedy potreba a nieje na pozemok iný prístup z inej strany
Odpovedať
@dzejnabe kazdopadne musite si to prediskutovat s prislusnym stavebnym uradom, ci Vam to povoli, to ze vedla nestoji dom , neznamena ze takto to bude stale, musite respektovat aj buducu vystavbu
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?