Názor na veľkosť bungalovu na nie veľkom pozemku

Dobrý deň, chcem vás poprosiť na váš názor na veľkosť bungalovu na pozemku 550 m2. Rozhodli sme sa aj napriek ploche pozemku stavať 4i bungalov (sme 4členná rodina), rozhodujeme sa medzi dvoma projektami, ktoré sú dispozičným riešením veľmi podobné, odlišujú sa veľkosťou, rozmermi. Jeden má zastavanú plochu 114m2, úžitkovú 95m2, druhý má133m2 zastav. plochu a úžitkovú 113m2. Oba sa nám páčia, len sa rozhodujeme, ktorý zvoliť vzhľadom na veľkosť pozemku. Konkrétne ide o projekty: http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=5... http://prodom.sk/?p=projekty&project=...
Odpovedať
Rozmery pozemku ?
Odpovedať
Profilova fotka
niekde majú predpísanú možnú zastavanú plochu
Odpovedať
Podla toho ake su rozmery a aka je ulicna ciara, bocne vzdialenosti, povolena zastavanost. Potom orientacia a potom vyber domu.
Odpovedať
Podorysy su skoro rovnake.
Odpovedať
Rozmery pozemku sú 15,5 x 35m a obidva projekty je možné postaviť s ohľadom na predpísané normy a požiadavky, a aj s ohľadom na svetové strany. Zaujíma ma, či uprednostniť menší dom alebo veľkorysejší priestor, ktorý však zároveň uberie zo záhrady, resp. či je lepšie dať prednosť priestoru v dome pred vonkajším priestorom alebo sa možno "uskromniť" a mať trošku väčší pozemok okolo domu? Nie sme moc nároční, ale radi by sme urobili krok, ktorý nás nebude mrzieť.
Odpovedať
Podľa mňa to záleží od Vašich priorít. Sami musíte vedieť, čomu dáte prednosť. Všetko má svoje pre a proti.
Odpovedať
@jjaska suhlasim s @ajkava , zalezi to od vasich priorit a zvykov. na co chcete zahradu vyuzivat? travite cas skor doma alebo vonku? mate vela veci, nabytku? treba sa zamysliet nie len nad letom kedy budete asi hlavne na terase/ v zahrade, ale aj nad zimou a skaredym pocasim
Odpovedať
My máme pozemok 468 m2 a dom budeme mať zastavanú plochu 122 m2.Nám postačuje aj vnútro aj vonkajšok a tiež sme štvorčlenná rodina.
Odpovedať
Ďakujem za vaše reakcie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?