Dobrý deň priatelia stavitelia 🙂
som v stavebníctve úplný laik a potreboval by som pomôcť. Svojpomocne chceme so susedom postaviť na záhrade drevodomček a jedná sa mi o základy na stojkách-pilotoch a drevenná podlaha. Beton. platňu sme vylúčili nakoľko nechceme stavbu na pevno spojiť, zámková dlažba je náročná a aj na financie.. chceme tento domček postaviť konštrukciu na stĺpikoch-betonových kockách do ktorých následne upevníme hranoly ako stojky a potom spodný obvodový veniec z hranolov a na ne priečne krokvy cca. 160x50mm ca. 80cm od seba na to betonovu citrix dosku. Je toto riešenie správne?? a ako odizolovať tie spodné hranoly - veniec a priečne krokvy?stačí len napr. gumoasfaltom alebo len nejakým náterom alebo keď budú ca. 10cm nad zemou či nebudú ťahať vlhkosť a či stačí len na nich tá citrix doska na ktorú dáme ešte nejakú podlahu... teraz vôbec neriešime nejakú tepelnú izoláciu alebo niečo podobné skôr sa mi jedná či tie hranoly tesne nad zemou pod podlahou nejak nechytia časom skazu..?
Ďakujem, snáď som to zreteľne opísal 🙂
Do zakladovych kociek osad kovove drziaky hranolov. Spodny rez hranolov poriadne obrus a zamaluj viac x nech potiahne do vlakien. Nema preco tahat vodu ked bude hranol akoze v lufte par cm.