Drevodom a CLT panely - máte skúsenosti?

Idem sa predstavit🙂 Nasla som si tu cestu, lebo uz dlhsie chcem stavat a ako som sa aktivne zacala zaujimat o materialy, moznosti, navrhy (lebo ja som odbornik v inej oblasti a stavanie to nie je) tak ma to suplo sem. Ked som chcela zisti ako sa robi zelena strecha tak ma pan Google hodil sem niekolko krat (algoritmus fici dobre). A teraz zas som tu, ked pozeram CLT panely a cenu na m2. Inak zistujem s viacerych diskusii, ze kolko materialov a tech existuje, tolko je tu nazorov. Ako, fyziku viem, ale tie lambdy, vykony bez referenci mi nic moc nehovoria, takze asi je cas aj s tym sa oboznamit🙂 Inak chcem stavat dreveny dom (66m2 uzitk.), zelena strecha, hlinene omietky a co je dostupne, taka klasika v ramci moznosti. Myslela som, ze pojdem do stlpikovej konstrukcie, ale zaujalo ma CLT len neviem poriadne najst pomer cenu stlpik vs. CLT m2. Tak zatial v skratke🙂 Pekny den.
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa chcete učiť na vlastnej stavbe, budete prekvapení výsledkom. Skúste sa spojiť s dobrým projektantom, základná fyzika nie je záruka dobrého návrhu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, prajem krásne ráno a vítam ťa medzi nami strecháčmi :-) Zrovna do tejto problematiky sa ani ja nevyznám ale predstavujem sa ti ako adminka Modrej strechy. Kedykoľvek budeš mať nejakú otázku či prosbu, môžeš sa na mňa obrátiť. :-) Dúfam, že sa ti u nás bude páčiť.
Odpovedať
@kukomoon vitaj zdielaj a triezvo uvazuj 🙂 PS musim si postazovat cely tyzden krasne a na vikend taketo pocasie 😞
Odpovedať
@kukomoon dom 66m2..ved byty sú väčšie,chaty....na čo je komu takyto krtinec.....
Odpovedať
@michaelarecht najlepšie je keď niekto chce v niečom radiť a povie že sa v tom nevyzná.. to tie rady budú vyzerať...blablablabla....
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda Na rady ohľadom stavby tu máme skúsených Profesionálov a našich šikovných používateľov. Naši administrátori sú tu na to, aby sa sledovalo dodržiavanie Pravidiel používania na všetkých našich portáloch, na riešenie otázok ohľadom chodu fóra, marketingové aktivity, chybové hlášky a podobne, práce máme až až :-)
Odpovedať
@kukomoon cena CLT konštrukcie je cca 2-2,5x vyssia ako cena stlpikovej konstrukcie. Teda bola taka vtedy, ked som staval ja (rok 2017). Budem davat ceny bez DPH, ako to mam vystavene vo fakture, DPH je zosumarizovana na konci, ale nasobit *1.2 je jednoduche) 100mm stenove panely ktore mam na stavbe stali 50eur/m2 a 140mm stropne panely stali 71 eur/m2 s DPH. Jednoduchym prepoctom k hrubke to vychadza 500eur za kubik. A to som chytil este nejake mimosezonne zlavy. KVH stalo vtedy 450 eur/m3 a BSH 550 eur/m3. Stlpikova konstrukcia je cca 60/140, oplastena OSB doskami. Stlpiky su po 625mm osovo, dole je kotevny hranol, hore je ulozny hranol, su tam lemovania otvorov a dveri.
Odpovedať
@michaelarecht odborníkmi sa to tu len tak hemží a profesionálmi tiež...
Odpovedať
@minonkysk super, dakujem! Taketo nieco som hladala. Ako sa vam inak byva? Dali ste si cely dom postavit, alebo skor svojpomocne? Ak firma, vedeli by ste odporucit nejaku, ktora s nimi vie odborne pracovat? Este raz dakujem!
Odpovedať
@kukomoon byva sa fajn. 🙂 Dom nam stavala firma. Pri montazi CLT panelov, pride auto s panelmi, 3hod stojne je zadarmo v ramci vykladky. Za tie 3hod bola firma schopna postavit CLT konstrukciu so zakladnym "zositim" panelov. Firmy odporucit viem, poznam min.2, ktore robia montaz CLT bezne, resp. sa na to specializuju. Zaklad je mat dobru pripravu. Panely boli do auta naskladnene v opacnom poradi ako mali byt zabudovane do stavby. Tyzden pred montazou sa sadlo, presne sa stanovil plan montaze, do vyroby sa zaslal plan naskladnenia panelov na auto (standartne sa to pytaju vo vyrobe - nase panely isli zo Stora Enzo)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@minonkysk Dobry den, mohli by ste mi zaslat tie odporucane CLT firmy, ktore spominate?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?