Aké máte skúsenosti s projektami Euroline?

Zdravim prosim vas nemate nahodou skusenosti s firmou euroline predava projekty na rodinne domy. prosim vas neviete mi poradit ci mi staci projekt na stavebne povolenie PSP - projekt na stavebné povolenie. da sa podla toho svojpomocne postavit bungalov. Ako je tam rozpracovana statika, zaklady, vence, krov atd..... dakujem
Odpovedať
my mame projekt kupeny z euroline. PSP ti pre stavebne povolenie staci - na to je prave určene. chceš stavať dom z prokektov a podkladov pre stavebne povolenie? V PSP chybaju niektore detaily a je to format A4 a/alebo A3. Naklady na kupu celeho projektu su s nakladmi na stavbu domu zanedbatelne ale skusiť môžeš
Odpovedať
Ja viem ze su zanedbatelne ale naco zbytocne krmit projekcne kancelarie ked pri stavbe tie peniaze viem lepsie investovat. Prosim ta a nemas nahodou na pozretie taky projekt od euroline. Dakujem
Odpovedať
myslim ze nemas nad cim rozmyslat a ked chces katalogovy projekt, objednaj vsetko. V PSP nemas koty, vsetky vzdialenosti, rozmery, detaily, ............. Tych cca 500,- Evri naviac sa da naozaj investovat inak, ale vypisy materialu, rozmery a vsetky potrebne veci si z prsta nevycucas. Napriklad krov si neviem predstavit robit od oka. Ved da sa objednat z Euroline projektova studia a to je nieco podobne ako PSP: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
pre: brano8. Trocha by som upresnil vyššieuvedené komentáre, lebo obsahujú veľa nepresností... 1. Projektova studia vobec nie je ani len podobna PSP. V PSP su podorysy, rezy, krov, pohlady, ... rovnako podrobne okotovane ako v realizacnom projekte (RP), su ale zmensene na format A3 (do mierky 1:100) 2. Ano, v PSP nemas vykazy materialov 3. Moj nazor: ak budes stavat dom bez zmien, tak sa ti oplati kupit RP. Ak budes robit vacsie zmeny (napr. zmenu strechy, atd.), tak ti staci PSP, lebo vykazy z RP budu pre teba aj tak neplatne, boli by ti nanič. Keby si mal otázky, kludne sa pýtaj, odpoviem.
Odpovedať
@brano8 ... ešte doplním, že o základoch som ti nepísal naschvál. Prečo? Treba si uvedomiť jednu vec (platí to všeobecne, nie len o základoch): Bol ten statik alebo projektat nan tvojom pozemku? Nie. Vie aké sú základové pomery a akú má únosnosť presne na tvojom pozemku? Nie. Vie vôbec, kde bude postavený ten tvoj dom? Nie. ...atď... Takže to čo je "namalované" vo výkrese základov v katalógovom projekte ti môže byť jedno. Aj v PSP aj v RP to máš nakreslené rovnako, je jedno, ktorý tupeň projektu si kúpiš, aj tak by to mal individuálne posúdiť statik na mieste a v prípade potreby navrhnúť zmeny. Ale necháp to ako kritiku katalógového projektu (a už vôbec nie ako kritiku projektu od euroline), je to fakt, ktorý si treba uvedomiť pred objednaním projektu z katalógu. (Ja osobne som zástancom typizovaných projektov rodinných domov a pritom som architekt/projektant :-) ). Keďže statik ani len netuší nič o základových pomeroch na tvojom pozemku, je pravdepodobné, že to čo navrhol je totálne predimenzované (istí sa na 300% a ty to všetko musíš zaplatiť: betón, výstuž, ...), ale môže sa stať aj opak, že napr. v tvojom prípade je únosnosť pôdy podpriemerná (nižšia ako sa predpokladalo v katalógovom projekte) a potom nastávajú problémy (sadanie, trhliny v priečkach, ...). Asi toľko... Dúfam, že som ťa nezneistil ;-)
Odpovedať
@brano8-my máme kúpený projekt od euroline (B567), ale kúpili sme iba PsP. Menili sme strechu na sedlovú a pridávali garáž po celej severnej dĺžke domu. Euroline so zmenami súhlasilo, ale prepočty nám už odmietli urobiť. Iba autorizovaná projektantka v ich partnerskej kancelárii do projektu dokreslila červenou farbou zmenu strechy a garáž. Tak nám by bol RP od euroline zbytočný. Staviame iba podľa PSP, materiál a všetko čo k tomu patrí si manžel prepočítaval sám.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Zdravím čo znamenajú skratky PSP a RP ? Ďakujem
Odpovedať
@shadow39 ak si spravne pamatam, PSP - studia pre stavebne povolenie a RP - realizacny projekt. Ci? :-)
Odpovedať
@bozsky_kaja PSP - Projekt pre stavebné povolenie RP - realizačný projekt :-)
Odpovedať
Dobrý deň, mňa by zaujímalo, či súhlasí katalógová cena s reálnou cenou postaveného domu. Páči sa nám dom Kompakt 047, ale cena je pre nás hraničná.
Odpovedať
@timi76 Môžeš postaviť aj lacnejšie, ale aj drahšie. Všetko záleží len od teba, kde nakúpiš, kto ti bude stavať, či použiješ najlacnejšie materiály, alebo luxusné.... A čo je pre teba hraničná cena? Postaviť dom na kľúč, alebo cena materiálu?
Odpovedať
@thodosy hraničná cena je cena domu na kľúč. Uvádzajú 93 000,- euro.Vzhľadom k tomu, že máme tri veľmi malé deti je stavba na kľúč jedinou možnosťou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som myslela či tu nie je niekto kto tento konkrétny dom staval a postavil a za koľko postavil.
Odpovedať
@timi76 Euroline spolupracuje aj so stavebnými firmami. Myslím, že tieto ceny ti vedia zabezpečiť. Teda doporučia ti firmu, ktorá ti to postaví za tú cenu. Navyše priamo Euroline má na svojej stránke fotky už zrealiovaných domov Kompakt 047: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Predpokladám, že tá cena zodpovedá realite. Skús im zavolať a spýtaj sa ich, či tá cena je reálna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?