Drevodom alebo keramický dom

Po mojom predošlom príspevku ste mi pomohli nasmerovať ma na cestu, že náš vysnívaný dom si dáme postaviť. Po dôkladnom pozeraní a rôznych cenových ponukách som teraz na vážkach. Zvažujeme drevodom alebo keramický dom a rozhodujeme sa medzi týmito dvoma možnosťami. Čítam dobré reakcie na jedno a aj na druhé, avšak ma dostal jeden článok na blogu na nejakú nemenovanú spoločnosť, ktorá neurobila dobrú prácu pri keramických domoch. Článok je z roku 2022 a sú to teda 3 roky dozadu a za ten čas sa veci vyvinuli nejako. Podľa CP vychádza ekonomickejšie keramický dom. Aké máte skúsenosti vy? Ak by sme išli do drevostavby, tak jednoznačne by sme išli s Mirano, ak do keramickej, tak Ceramic houses. Ďakujem za každú reakciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapture:

Po mojom predošlom príspevku ste mi pomohli nasme…
@rapture Otázka skôr, že prečo sa zaoberať problémovými spoločnosťami na keramické domy (aj tu toho je, bolo dosť ako dojeb@li), keď máš možnosť si zvoliť minimálne z 5tich celoslovensko pôsobiacich firiem na montované drevodomy, kde máš prakticky záruku bezproblémového priebehu a celkovej stavby o čom sú tu asi aj stovky príspevkov. Zrovna tak aj ceny... Pozeral si vôbec, aké štandardy sú u tých montovaných drevostavieb? Dom snov to má trochu inak s tým standardom, ale zas idú po katalógovej cene, čo však môžu navýšiť príplatky.
Odpovedať
Profilova fotka
Cena domu a cena prevadzky su dve diametralne veci. Lacny dom postavis a o rok sa budes pytat kde usetrit. Mam drevodom. Pozri album a popripade orecitaj co tam pisem.
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky suhlas. presne preto som postavil keramicky montovany dom. teda postavila mi firma a ja som si dokoncil. cena lepsia a "pohoda" pri byvani neporovnatelna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fiel:

@wyrky suhlas. presne preto som postavil keramick…
@fiel smiem sa opýtať s akou spoločnosťou si staval? Dom dokončovali do obývanej podoby oni alebo si si zohnal ty ľudí? Máš aj nejaké fotky domu, prípadne priebeh výstavby?
Odpovedať
Profilova fotka

@fiel smiem sa opýtať s akou spoločnosťou si stav…
@rapture dom postavila firma ceramic houses. nieco, hlavne vnutri, som si dokoncoval sam, exterier cez mensich zivnostnikov a firmy. jasne, vsetko mam zdokumentovane. ktore detaily ta zaujimaju?
Odpovedať
pozdravujem. ten kto si dal postavit drevodom, chvali drevodom a naopak. vsak nebude si sypat popol na hlavu, pochopitelne. ja by som jednoznacne isiel do keramiky. ta je overena ze vydrzi. cize pre pomer cena a kvalita jednoznacne vyhrava.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fiel:

@rapture dom postavila firma ceramic houses. niec…
@fiel každý tu nadáva na ceramic houses, mne sa naopak táto myšlienka veľmi páči a je mi to viac prípustné ako drevodom, kde mám obavy pre viacero vecí. Vedel by si poslať nejaké foto ako to vyzerá a ako prebiehala stavba? Mal si nejaké problémy pri dodávke materiálov? Ako vyzerá samotná stena? Videl som, že niekde bola prímes polystyrénu a vraj je v nej aj farbivo. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomis12:

pozdravujem. ten kto si dal postavit drevodom, ch…
@tomis12 drevodom podla teba overeny neni? 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@tomis12 drevodom podla teba overeny neni? 😁
@sousedekovci89 ako hovorim, kazdy chvali svoje. moje preferencie su taketo.
Odpovedať

@sousedekovci89 ako hovorim, kazdy chvali svoje. …
@tomis12 to ti neberiem napisal si ze si isiel do keramiky lebo je overena ze vydrzi. Co moze inym budit dojem ze pri drevodome to podla teba tak nie je, preto som sa tak spytal 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Co vas vedie k tomu dat si postavit montovany dom? Neutocim. Pytam sa.
Odpovedať

Po mojom predošlom príspevku ste mi pomohli nasme…
@rapture môžem vedieť cenový rozdiel a prečo ste sa nerozhodovali aj medzi murovaným?
Odpovedať
Profilova fotka
@rapture neviem kto kazdy tu nadava, lebo ja som dostal len pozitivne odporucania. bol som pozriet na stavbe a navstivil som obyvany dom. vsetci si pochvalovali. ja si tiez chvalim. prizmes polystyrenu som nepozoroval a pritom som robil aj dodatocne upravy, cize viem o com pisem. vsetko cisty keramicky kompozit. fotky ti mozem poslat co mam po vyreze. posli mi do spravy email.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@rapture môžem vedieť cenový rozdiel a prečo ste …
@fero1821 murovaná nevyhrala kvôli cene, pretože tá cena je podstatne vyššia ako pri montovanom dome a v neposlednom rade u nás vyhráva práve rýchlosť výstavby.
Odpovedať
@rapture Ibaže výstavba z tých panelov není suchý proces... Takže čo sa týka rýchlosti, tam montovaná drevostavbu vyhráva na plnej čiare, kde okrem poteru nemáš nič z vody (a ani ten poter tam nemusí byť). Asi nevieš ako prebieha konštrukcia stavby z tých betónových panelov. A rýchlosť výstavby pri pórobetónových tvárniciach, alebo tehle je v podstate iba o nejaké 2 týždne dlhšia... Cena? OK, koľko stojí m² toho obvodového betónového panelu? Pórobetón cca 32€/m². Tehla cca 29€/m². Aký štandard je v danej cene? Čo všetko je v nej obsiahnuté? Napríklad fy Dom snov a jejich montované drevodomy "hrajú" na cenu. Avšak keď porovnáš špecifikácie napríklad voči fy Mirano, tak sú nižšieho "štandardu" (a + príplatky). Tým však nespochybňujem kvalitu, v domoch od Dom snov žijú už slušné tisíce ľudí.
Odpovedať
Profilova fotka
akoze oci mi prekruca, co tu niektori dokazu vyplodit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sousedekovci89 samozrejme, ze nemozes porovnavat drevo s keramikou a to bez ohladu, aku firmu si na stavbu vyberies. to si dufam myslel ten koment len zo srandy. elementarne veci. kolko vydrzi - aka je zivotnost pre drevo a kolko ma keramika? to naozaj toto treba vysvetlovat na stavebnom fore? @reanor lebo mury mas zmontovane za jeden-dva dni.
Odpovedať

@sousedekovci89 samozrejme, ze nemozes porovnavat…
@tomis12 no daj zivotnost dreva na drevodome.
Odpovedať
Profilova fotka

@tomis12 no daj zivotnost dreva na drevodome.
@sousedekovci89 Tak to asi záleží aké drevo sa použije, aké sú hrubé tie steny a tak, nie? Pri tých paneloch je proste panel a hotovo, či? 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janina744:

@sousedekovci89 Tak to asi záleží aké drevo sa po…
@janina744 asi to ci, ak pouzijes nekvalitny material alebo zle postupy vsetko je naprd. Drevodomy stoja aj viac ako 100 rokov a su v pohode 😁
Odpovedať
Odrazil by som sa aj od toho že koľko by ste teda chceli aby vám dom akože vydržal slúžiť? Za mňa osobne ten technoligický pokrok je festovný, stavať povedzme v 40ke dom a myslieť si že v ňom budú chcieť s jeho technológiami bývať vaše vnúčatá niekedy o 50 rokov keď sa vy pominiete mi príde trochu cez čiaru. Oni budú chcieť nový dom s novými technológiami. Teraz postavený dom bude o 50-60 rokov skôr na príťaž na pozemku. Decká utekajú z domu od rodičov čím skôr. Na staré kolená berú potom rodičov k sebe nevracajú sa k nim späť. Dávno pominuli časy kedy sa domy stavali na dvesto rokov. Zrekonštruovať 60 ročný barák bude hádam nákladnejšie ako zbúrať ho a postaviť nový.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Odrazil by som sa aj od toho že koľko by ste teda…
@toky1 Už teraz je rekonštrukcia starého domu často nákladnejšia a s kompromismi voči stavbe nového.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim, navyse tie stare domy casto trpia neviditelnymi problemami, vlhkost, izolacia, statika… aj keby sa zrekonstruovali, nikdy nedosiahnu komfort a efektivitu novej stavby.
Odpovedať
Profilova fotka

@janina744 asi to ci, ak pouzijes nekvalitny mate…
@sousedekovci89 A chceš povedať, že iné domy toľko nevydržia?
Odpovedať

@sousedekovci89 A chceš povedať, že iné domy toľk…
@janina744 nerozumiem tomu dotazu vobec.
Odpovedať
Profilova fotka

@janina744 nerozumiem tomu dotazu vobec.
@sousedekovci89 "Drevodomy" aké sa teraz stavajú nevydržia 100 rokov. Tie najlacnejšie vydržia s kúskom šťastia 10-15 rokov, ak vôbec.
Odpovedať

@sousedekovci89 "Drevodomy" aké sa teraz stavajú …
@janina744 to je cista blbost. Neviem kde si to vyhrabala- cele USA je na tom postavene polial ide o RD. Alebo sa pytaj ludi co sa tomu venuju a rozumeju (napr. Pavol Simek v ČR)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?