Odpoveď na príspevok od jslado:
Ahojte, Idu mi vrtat studnu, malo by sa jednat o… @jslado Potrebuješ ponorné čerpadlo, ktoré sa ti vojde do 125 mm rúry a ktoré vytlačí vodu do výšky min. 40 metrov. Čo k tomu potrebuješ ešte vedieť? A samozrejme - tú 40 metrovú rúru, cez ktorú bude čerpadlo tlačiť vodu.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@jslado Potrebuješ ponorné čerpadlo, ktoré sa ti … @chrobak7 Výtlak čerpadla 40m je málo, to si úplne na konci krivky... ideálne je byť niekde "v strednej tretine".Odpoveď na príspevok od dedo758:
Fungovať to takto bude iba za predpokladu, ža na … @dedo758 To ma zaujima co je zle na nechani vody len tak spliechat z hadice? Akt zaklad mas na mysli? DakujemOdpoveď na príspevok od jslado:
@dedo758 To ma zaujima co je zle na nechani vody … @jslado Pri napúšťaní vody do suda k miešačke - no, to by ešte išlo, ale pred každým umývaním rúk zapínať čerpadlo a po umytí vypínať... zatvorenie kohútika a následne automatické vypnutie čerpadla mi príde trošku komfortnejšie. Ten základ je ako som písal - buď veľká (80l+) tlaková nádoba a tlakový spínač, alebo malá tlaková nádoba a frekvenčný menič...