Prípojenie na verejný vodovod

Zdravím kúpili sme dom ktorý je napojený iba na studňu . Momentálne nám to vyhovuje , ale pokial by som sa rozhodol , ze sa chceme pripojiť aj na verejný vodovod ktorý ide stredom bočnej cesty 2 m od nášho plota musia nám to povoliť , alebo nie ? Kolko cca to môže stáť ? Dakujem
Odpovedať
.
Odpovedať
@systemax Pod výrazom "musia nám to povoliť" rozumieš: a) že úrad je povinný vám dať povolenie na pripojenie b) že ty musíš mať povolenie od úradu, ak sa budeš chcieť pripojiť? Ak myslíš b), tak áno, na pripojenie musíš mať povolenie správcu vodovodu, musíš mať projekt, vybaviť si stavebné povolenie, jeho súčasťou bude asi povolenie na rozkopávku obecnej komunikácie. Realizáciu bude robiť buď správca vodovodu, alebo nejaká firma s oprávnením budovať siete, ty to zafinancuješ, potom sa to skolauduje a nakoniec tú prípojku odovzdáš správcovi vodovodu.
Odpovedať
@chrobak7 na prípojku treba stavebné povolenie? Ja som mal projekt, požiadal o vyjadrenie, správca siete/vody sa vyjadril a určil podmienky pripojenia. Potom som požiadal obec o povolenie na rozkopanie a dohodol s chlapíkom čo robí prípojky kedy môže prísť.
Odpovedať
@jumt Záleží od viacerých faktorov. Ak už prípojka existuje a žiadateľ sa len napojí na prípojku, tak asi nie, asi bude stačiť ohlásenie. Ale my sme budovali na novej ulici vodovodnú vetvu s 11 prípojkami a tam trebalo riadne stavebné povolenie. Tú vetvu sme pripájali na existujúci vodovod. Presné informácie mu povie stav. úrad, či bude vyžadovať stav. povolenie.
Odpovedať
@chrobak7 ale veď on sa chce pripojiť na rozvod vody, čo ide 2m od plota... Tam stačí ohláška, nájsť rúru v zemi, požiadať vodára o dopojenie (osadenie hl.ventila, navrtavacia sada,..), spísať s vlastníkom vodovodu zmluvu o dodávke vody a vybavené. U nás to bolo o to jednoduchšie, že vlastník vodovodu je obec. Máme vlastné obecné vrty...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?