Pripojenie na siete uz cez existujuci dom

Dobry den, poprosila by som poradit, ak bude niekto vediet.. Chceli by sme nadstavit vedla rodicovskeho domu na uz existujuci nebytovy objekt. Islo by o kompletnu bytovu jednotku, kde by sme chceli mat samostatne merace - voda, plyn, elektrina. S tym, ze by sa siete tahali napojenim na rodicovsky dom, nie cez samostatne pripojky.. je to tak mozne? Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Je to mozne len by si ty platila vsetko podla prvych meracov a nasledne pytala od najomnika podla jeho meraca.
Odpovedať
@wolodymyr dakujem, to som si aj myslela, my nasim potom dame, co sme my spotrebovali..
Odpovedať
@marienkakf Tak cheš mať samostatné pripojenie na siete alebo nie? Raz píšeš, že chceš mať samostatné merače, potom zase, že by si sa napájala na rodičovský dom, nie cez samostatné prípojky. Tak ako to chceš, A je vôbec možné nadstaviť na ten nebytový objekt? Komu patrí ten objekt? Čo je ten objekt?
Odpovedať
@chrobak7 to som napisala nezrozumitelne? Nechceme tahat samostatne pripojky, ale len sa napojit na uz existujuce a s vlastnymi meracmi...
Odpovedať
@marienkakf Ak chceš mať vlastné merače, tak sa budeš musieť pripojiť na rozvody, ktoré patria vodárňam, elektrárňam a SPP distribúcia. Oni určia, kde bude bod pripojenia. Zároveň budeš musieť dodržať ich podmienky, napr.: - elektromer musí byť na hranici pozemku v samostatnej skrinke. Takže ak napr. majú rodičia elektromer v dome, nemôžeš sa pripojiť na kábel, čo ide do ich domu. Budeš sa musieť pripojiť na ulici a na hranici pozemku osadiť elektromer. - vodárne - šachta s vodomerom musí byť umiestnená najviac 1 meter za hranicou pozemku. Neviem, kde majú rodičia vodomer. Ak majú šachtu pri hranici pozemku, tak teoreticky je možné doplniť ešte jeden vodomer do nej. Ale to si určia vodári. Teda ak chápem dobre, že chceš mať vlastné merače a dostávať vlastnú faktúru od každého dodávateľa energií. V žiadnom prípade nie je možné, že by si využila niektorú vetvu, ktorá ide za meračom, ktorý patrí rodičom. Tam ti merač neosadí ani jeden distribútor energií. Jedine, ako napísal wolodimir - že potom by fakúra išla rodičom a ty by si rodičom prispela nejakou sumou, ktorá by zodpovedala tvojej spotrebe. Potom ale nepotrebuješ oficiálny merač, ale iba podružný, či pomerový. Tie si ale budeš musieť kúpiť sama. Ale aj tak je otázne, ako sa k projektu a jeho napojenia na siete vyjadrí stav. úrad. Možno ti prikáže mať vlastné merače. Možno nie. Najprv treba začať projektom stavby, kde budú zakreslené body pripojenia.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za odpoved 😊 do uvahy prichadza skor ta druha moznost, faktura by chodila len nasim a my by sme podla meracov preplacali.. Nadstavovat mozeme, na stavebnom som sa pytala a projekt je este v rieseni..
Odpovedať
@marienkakf A len pre zaujímavosť - aká je to stavba, na ktorú idete nadstavovať? Lebo predstavivosť je divoká ... A hlavne - Komu to patrí? Majiteľ súhlasí s nadstavovaním? Komu bude potom patriť objekt? Ako máte vyriešené vlastníctvo nadstavby?
Odpovedať
@chrobak7 je to nasich..otec tam ma firmu. Nad rodicovsky dom nechceme a ani nemozeme ist... z viacerych dovodov. V zahrade, aj ked je obrovska, stavat nesmieme - ochranne pasmo. Na novy pozemok a dom nemame. Do bytu moc nechceme. Takze toto je najlepsia moznost po zvazeni vsetkych za a proti.. Hadam sa to uz podari aj dotiahnut do konca..Predstavivost uspokojena😊?
Odpovedať
@marienkakf AJjtak neviem, či je to šťastné riešenie. Postaviť si niečo na cudzej budove. Nebude to vaše, predať to nepredáš. Ale ak ste sa tak rozhodli ... je to na vás. Ja by som tak nestaval.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?