Odpoveď na príspevok od rkorba:
@gadefox Chcel som poradit, ale ako som sa uz v m… @rkorba to vôbec nie je pravda.. Choď na GitHub, hackster.io a ďalšie projekty a budeš prekvapený, aké know how ľudia dávajú zadarmo (Češi a Poliaci, len Slováci absentujú). Na tomto princípe vznikol Linux, na ktorom 100% beží tento web, banky ap, že..Odpoveď na príspevok od supiiik:
@gadefox Pozri, ja ti nic neponukam, ani ta nejde… @supiiik nalejme si čistého vína.. Nie je pravda, že mi nič neponúkaš, pretože poobede si mi ponúkol tvoje KOMERČNÉ riešenie ,). To isté (de facto len reklama) si urobil aj pod videom s Toshibou, ktoré som tu dnes postol. Jednoducho nie si Žeravík alebo Prusa (svetový výrobca 3D tlačiarní btw. open source) - za mňa trochu sklamanie.. ale ako som už napísal, nemyslím to zle, ani ako kritiku (je to tvoje rozhodnutie, ktoré REŠPEKTUJEM), ani hejt, ani nikoho neodrádzam..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rkorba to vôbec nie je pravda.. Choď na GitHub, … @gadefox Linux je SW (a jeden z mala mimoriadne uspesnych, aj ked proprietary Win je uspesnejsi...). Prosimta ukaz mi jeden open-source projekt DIY tepelka. Aku otazku si sa pytal na komunikaciu s vonk. jednotkou, taku odpoved si dostal. MiniHPC komunikuje priamo, nepotrebujes ziadneho prostrednika, ziadny prevodnik, ziadnu origo IDU dosku. Co sa tyka podrobnosti, ktorym som venoval kopu casu a nieco aj financii, tak tam samozrejme vsetky detaily nedostanes. Mne ich tiez nikto nedal zadarmo a nie su nikde ani verejne, cize ich nebolo kde "ukradnut". Ale uznavam, ze svet by bol prenadherny, keby to takto fungovalo, ze zaziadas autora o zdrojak a on ti ho bez reptania posle. Rovno by som pisal do Gree, nech mi poslu dokumentaciu a nemusel by som sa s tym babrat uz vyse roka sam...Odpoveď na príspevok od supiiik:
@gadefox Linux je SW (a jeden z mala mimoriadne u… @supiiik "som venoval kopu casu a financii, mne ich tiez nikto nedal zadarmo" Ak by takto premýšlal každý, neexistoval by Linux. A teda ani Android, Google, servery (kde nedominuje Windows!), weby ako MS.sk, embedded systémy, Arduino, nič. Ani tvoj regulátor by neexistoval. ..ale aby sme sa pochopili. Ja nechcem tvoje riešenie, ani som sa nepýtal tú otázku. Len som cítil, že nechceš odpovedať - práve kvôli tomu, k čomu si sa dobrovoľne priznal.. že tebe vraj nedal nikto nič zadarmo - čo btw. nie je vôbec pravda.. Suma sumárum: Slováci dieru do sveta nikdy neurobili. Pretože sú Slováci a pretože premýšlajú ako Slováci na rozdiel od Čechov, Poliakov ap (jadro môjho zdelenia)Odpoveď na príspevok od gadefox:
@supiiik nalejme si čistého vína.. Nie je pravda,… @gadefox Jeeej ty vieš o Žeravíkovi? Ja som chcel aj tú jeho knizku kedysi kúpiť..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@supiiik "som venoval kopu casu a financii, mne i… @gadefox Pozri, nechcem sa s tebou o tom dotahovat a ani hadat a uz sme aj tak odbocili od temy. Takmer vsetko, co si vymenoval vyssie su komercne projekty a ako take ziju bud z reklamy, alebo z predaja produktov aby zaplatili za vyvoj zamestnancom. Nerobia to nadsenci vo volnom case. A ako som pisal vyssie. MiniHPC ma nezivi, zivi ma nieco ine, preto ti nic ani neponukam, kludne si bastli co len chces. Ja som takto zbastlil MiniHPC a prislo mi, ze to moze byt zaujimave aj pre niekoho ineho, ako pre mna samotneho, preto som to dal do svojho albumu aby to mozno niekoho inspirovalo. A kedze nie kazdy ma schopnost nieco podobne zbastlit, tak si to moze u mna zadovazit. To je cele.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@supiiik "som venoval kopu casu a financii, mne i… @gadefox kup si to k comu ti da vyrobca zdrojaky, napr Mitshubishi , alebo Daikin :-) Nechapes podstatu, tu na tebe nikto nechce zbohatnut (nekupujes 100ky kusov) len ti poradit, ale v tvojom pripade je to ako hrach o stenu hadzat. Moc citas a malo rozmyslas=strateny pripad bez moznosti navratu. Klasicky pepik usetrim to euro nech to stoji co to stoji a nakoniec minies tisice aby si si to dokazal.Odpoveď na príspevok od supiiik:
@gadefox Pozri, nechcem sa s tebou o tom dotahova… @supiiik áno, vidím to podobne.. a dúfam, že si moje príspevky nezobral ako hejt alebo pokus o diskreditáciu, lebo to nebol úmysel. Fandím ti - už len tá odvaha sa do toho pustiť, bo vnútorný výmenník nie je lacný špás ap.. Minimálne si ma inšpiroval a vďaka tvojmu riešeniu som si o tom niečo zistil (zo zvedavosti), takže za mňa plus.Odpoveď na príspevok od karol333:
Tiez mam MiniHPC od supiiika + vymenik na ktory m… @karol333 okay a nech to nie je len o pocitoch a emóciach, môžeš napísať aj nejaké konkrétne čísla? --aký máš výkon vonkajšej jednotky -- vypočítaná strata objektu --ako často dokuruješ elektrokotlom resp. aký je sekundárny zdroj tepla --stav predtým t.j. zdroj kúrenia, ročná spotreba kWh/EUR --spotreba teraz, koľko ti to ušetrilo (usudzujem, keďže si veľmi spokojný) detto @rkorbaOdpoveď na príspevok od gadefox:
@rkorba to vôbec nie je pravda.. Choď na GitHub, … @gadefox prosim ta daj sem linky na tie openspurce riesenia od poliakov a cechov, nezaujima ma individualna prestavba zo starej klimy. Jediny kto to kedysi robil seriozne bol zeravik a o inom neviem. opentherm kniznice su, uz roky, rokuce bezne dostupne. A su aj sucastou tasmoty, alebo esp home, tak neviem co je na tom take vzrusujuce. pri diy ti je to uplne jedno, tam by som skor ocakaval mqttOdpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox prosim ta daj sem linky na tie openspurc… @rapidek "kedysi to robil [PÁN] Žeravík" si si odpovedal sám. A vzrušujúce je to, že niekto strávil svoj čas a energiu a podelil sa o výsledky s druhými. Tebe je to úplne jedno, mne nie. Všetko je ako má byť..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@karol333 okay a nech to nie je len o pocitoch a … @gadefox ja som dal 5kw klimu, strata 3,5kw. Ele.Raja 9kw do podlahovky v ktorej som poodpajal vsetky spiraly a nechal som funkcne v tom iba obehove cerpadlo wilo. Pred to som dopojil vymenik. Na pripojku ele pred MiniHPC a pred kotol som dal zigbe merak na din listu do skrinky s MiniHpc a prepojil nan aby mohol pocitac co najpresnejsie vypocitavat COPcko. Teraz mi ukazuje priemerne Cop od spustenia teda od 5.12.2024 okolo 3,20 oblast Za. Ako zalozny zdroj mam malu 6kw piecku z mount. kupovanu este v 2016 za 500eciek,v ktorej som od nainstalovania klima kuril iba raz 24.12. Uspora vychadza v kwh cca 1/3.Odpoveď na príspevok od karol333:
@gadefox ja som dal 5kw klimu, strata 3,5kw. Ele.… @karol333 upps preklep, uspora 2/3 oproti spotrebe ele pred tym, 😊Odpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox a kde je to opensource riesienie ala git… @rapidek super! Ventiluj svoju toxicitu niekde inde..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@karol333 okay a nech to nie je len o pocitoch a … @gadefox Ja ti mozem dat grafy COP u mna. Modry je kurenie, zeleny TUV. Co sa spotreby kurenia tyka, tak som si pohorsil nakolko som kuril pred tym tepelkom zem/voda https://www.modrastrecha.sk/blog/supi... Tam som mal SCOP 3.9, teraz cca 3.5. V reale rozdiel cca 100kWh... Este k tomu Zeravikovi, uznavam ho velmi, ze svoje myslienky dal na papier, ale netreba si robit iluzie, ze to robil nezistne. Na knihe urcite zarobil a vdaka nej doteraz zije z predaja svojich tepeliek. A naozaj by aj mna zaujimal nejaky ten open-source projekt, lebo ako hladam, tak hladam, neviem nikde nic najst :/Odpoveď na príspevok od supiiik:
@gadefox Ja ti mozem dat grafy COP u mna. Modry j… @supiiik jasné, Žeravík na knihe určite zarobil a ani jemu nikto nedal nič zadarmo. Myslím, že som moje zdelenie vysvetlil dostatočne podrobne..Odpoveď na príspevok od supiiik:
@gadefox Ja ti mozem dat grafy COP u mna. Modry j… @supiiik aha, album s TČ zem-voda som si vôbec nevšimol. Chladenie zaliaté do dosky z prepäťových stropných nosníkov je celkom chytrý nápad. Prečo si prešiel na vzduch-voda? Nie je to chyták ani pasca, len to tu chvália. Podľa kolujúcich informácií by som čakal, že COP vzduch-voda bude (viac) horší ako zem-voda. Vďaka tomuto chalanovi poznám jednotlivé diely TČ, tak sa trochu orientujem v tvojich perexoch k fotkám ,). https://www.youtube.com/watch?v=B-zxE...Odpoveď na príspevok od rajsimaluno:
Zdravím. Je tu niekto kto má tepelné čerpadlo ze… @rajsimaluno Ahoj áno ja mám vrt 106 metrový. Vŕtali do skaly takže geológia bola pre nich veľmi dobrá. cena v roku 2018 bola 5900 cca už si to až tak nepamätám. Mám to siedmy rok a nič iné by som už ani nerobil žiadne vzduchové tepelné čerpadlá. Čo počúvam a na FB je tých problém viac. O TČ ZEM-VODA počuješ málo kedy že je tak často servisované a pokazené. Mne sa investícia oplatila.Odpoveď na príspevok od dobro13:
@rajsimaluno Ahoj áno ja mám vrt 106 metrový. Vŕt… @dobro13 mozno preto, ze pomer montazi vzduch voda vs zem voda je 1000:1Odpoveď na príspevok od zefe:
Tiez by som nemenil. Ziadna hlucna kysna vonku a … @zefe to platilo kedysi, teraz v lete chladis zadara z FV na kazdej druhej novostavbe kludne i klimatizaciami. Hluk tiez uz nie je moc v hre, lebo sa zlepsila efektivita pri zachovani potrebnych prietokov a pri dobrom umiestneni ani nevies ze mas vonku kysnu.