Stavba el. stĺpu svojpomocne, poraďte

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť a dať kontakt na niekoho, kto ako vedľajšiu fušku robí osadenie elektrického stĺpu, ktorý potrebujem k el. prípojke? Ideálne, ak by už ten stĺp aj vedel zadovážiť, priviesť a osadiť. Elektrárne by nám ho síce osadili, ale cena by nás vyšla navyše na nejakých 400-500 eur k samotnej prípojke, ktorá sa pohybuje niekde na úrovni 1100 eur. Podľa ich informatívnej kalkulačky by nás vyšla 1800 eur, čo mi príde veľa. Preto zháňam niekoho kto sa tomu venuje ako bokovke, vie zohnať stĺp za 50-100 ečok a osadí za rozumnú sumu. Ďakujem. Východné slovensko. Ideálne okres Vranov, Humenné Michalovce Trebičov, Prešov Košice.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť a dať kontakt …
@fero1821 teraz neviem či toto je vtip alebo akože naozaj? Stĺp za 50-100€? Človeče musíš rátať dovoz toho stĺpu, materiál, výkop, betonáž, osadenie výzbroje, uzemnenie, projekt, samotnú prácu. 500€ na komplet za stĺp je vynikajúca cena a cena prípojky 1800€ na kľúč aj so stĺpom je tiež veľmi dobrá cena. Však tam tiež musí byť projekt, materiál, osadenie, betónovanie, príslušné doklady (kusova skúška, vyhlásenie o zhode), revízia a samozrejme odvedená práca (všetky vykopy, uzemnenie prípojky, káble)...
Odpovedať
no za 50-100 eur jedine nejaký použitý + výkop, dovoz, osadenie... daleko od tých 400-500 eur nebudes ani s bokovkou. a to máš starý stĺp pochybnej kvality
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@fero1821 teraz neviem či toto je vtip alebo akož…
@neutrino Ja som písal 50-100 eur iba za stĺp nie za všetko. Tak čítaj poriadne a keď si taký premúdretý, tak by Ti mohlo podľa tvojich skúsených rečí dôjsť, že by sa malo jednať v tej cene o použitý stĺp. Neviem prečo hneď reaguješ podráždene. Keďže s tým logicky nemám skúsenosti tak sa to pýtam tu a čakám normálnu odpoveď. Nie povýšeneckú ako si dal ty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od topfield:

no za 50-100 eur jedine nejaký použitý + výkop, d…
@topfield Ďakujem za normálnu reakciu, áno malo by ísť o použitý stĺp. Ale samozrejme ak zistím, že cena je porovnateľná tak už by som to dal celé spraviť elektrárňam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@neutrino Ja som písal 50-100 eur iba za stĺp nie…
@fero1821 50-100€ za stĺp je málo aj za použitý a ten čo to spraví pod 500€ s dovozom, výkopom, osadením tak aby s tým potom VSD boli spokojní tak si neváži svoju robotu. 500€ na komplet je veľmi dobrá cena. Ja som mal u seba doma vodara prišiel rýchlo riešil nemrznuci ventil a bol u nás 20 minut a zobral 140€, ďalší vodár osadil pár ventilcekou (materiál za 20€) bol u nás hodinu a zaplatil som 70€. Ak sa nájde niekto kto to spraví za menej ako 450€ tak treba dať kontakt sem :) aby mali aj ostatní do budúcnosti.
Odpovedať
400-500 za osadenie stlpa mi nepride vela, ak je to komplet s materialom ... sak ako, vykopat, vyliat beton a osadit sltp spavit aj v 2 ludoch ... a k tomu sa tu nedovno riesilo aky zaklad pre aky sltp tak rovno si viete pozriet ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@topfield Ďakujem za normálnu reakciu, áno malo b…
@fero1821 a hlavne ho treba osadiť tak aby s tým VSD nemalo problém. Lebo oni tam budú dávať svoje káble a ak tam budú zle podpery resp. držiaky tak vám ho tam nedajú. Takisto keď to bude robiť niekto ako hobby a v budúcnosti do ten stĺp spadne a niekoho zabije kto bude zodpovedný? Keď to spraví VSD je to na komplet ich majetok za ktorý si zodpovedajú (váš majetok je to od svoriek za elektromerov).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@fero1821 a hlavne ho treba osadiť tak aby s tým …
@neutrino prd makový tam bude VSD davat. Zbytočne ho strašíš. Na 99% sa jedná o prípojkový stĺp. Majetok VSD končí v skrinke SPP, ktorá bude určite umiestnená na stĺpe kmeňového vedenia. Čo je za ňou ich fakt netrápi. Nič to nemení na fakte, že 500 eur za všetko, ak to mám bez starostí je super cena. Ja presne takéto veci ako bokovky robím ale ak druhá strana očakáva cenu 400eur, to mi teda naozaj nestojí ani za obhliadku. Pre zadávateľa: Jedine vychytať nejakú rekonštrukciu NN vedenia, ktorá sa realizuje v niekde v okolí, firma tam má všetkú potrebnú techniku, aj nejaký stary stĺp sa určite nájde a títo by ti to teoreticky vedeli urobiť za lacný peniaz.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od topfield:

@neutrino prd makový tam bude VSD davat. Zbytočne…
@topfield Preto sa to pýtam, či sa mi oplatí ísť do toho s elektrárňami na komplet prípojku aj s osadením stĺpa za 1800 eur. A je to prípojka na kľúč s revíznou správou aj výkopom a betonážou. Proste všetko. Alebo či mám riešiť stĺp sám.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@topfield Preto sa to pýtam, či sa mi oplatí ísť …
@fero1821 my sme si zohnali starší stĺp a zdá sa mi že bol ešte lacnejší než pises. na dodávke aj sami doviezli. Zaliali betónom a ostatné už musel servisak alebo elektrikár.. pripojiť káble, skrinky, uzemnenie atď. Celkovú cenu ešte skúsim zistiť..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?