Odpocet elektromeru - svojpomocne online

Da sa nejako urobit odpocet elektromeru svojpomocne ? Dodavatel zatial neumoznuje vidiet online stav elektromeru. Nevyznam sa v tom ale predpokladam ze ta blikajuca ledka pocita nejake impulzy. Da sa to nejako citat a urobit si tak vlastne zobrazenie spotreby ? Samozrejme ze sam by som to nerobil ale aby som vedel najst spravneho odbornika co by to zvladol. Asi len pocitat impulzy a zvysok uz nejako spracujem do nejakeho "webu". Prikladam obrazok elektromerov.
Odpovedať
@panak ledka - 1000pulzov = 1kWh Na druhom 1600pulzov = 1kWh
Odpovedať
@megdesign Da sa na to nejako "napojit" okrem nejakeho foto senzora?
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ten "smajlik" vlavo je infraport , ztade by sa zo malo dat precitat tiez.
Odpovedať
@panak myslím že nie. Ja mám na kotol vlastný elektromer, ktorý má tieto led pulzy vyvedené ako bezpotencialovy kontakt.
Odpovedať
Tiez som uz zistoval ci by to bolo mozne, ja mam IMS elektromer, tak som dufal ze by to zverejnovali aj automaticky, ale celkom som sa u SSD sklamal s tym ich portalom. Kazdopadne elektromer by mal ist odcitat cez SO vystup (je zaplombovany a nedavaju k nemu radi pristup podla internetov) alebo cez IR magneticky vystup (to koliecko) alebo cez odcitavanie LEDky Toto by malo byt na priami odpocet z SO: https://www.solar-eshop.sk/p/modul-gs... Tu ponukaju viacere moznosti: http://www.appliedmeters.com/k/automa... (ci este funguju tazko povedat)
Odpovedať
Ja to uvazujem riesit na vstupe do domu, kazdu fazu merat cez samostatny merac vo forme ako istic na din listu, tie merace maju wifi a mali by byt pekne vystupy s odstupom casu a dalo by sa aj tak sledovat zatazenie jednotlivych faz a nasledne preusporiadanie... Tento ma aj prepatovu ochranu: https://www.aliexpress.com/item/Singl... https://www.aliexpress.com/store/grou... Tento je dost siroky: https://www.aliexpress.com/item/5-60-... Ma niekto s niecim takymto skusenosti?
Odpovedať
nebojite sa objednavat podobne veci z aliexpressu? uz som odtial par veci bral, ale nieco taketo by som sa zrejme bal.
Odpovedať
snad sa niekto najde kto to uz realne ma poriesene... @andreus skusim im napisat... @megdesign a potom citas tie impulzy cez ten kontakt alebo nejako inac spracovavas udaj ? @radoslavc toto asi nie je nieco co by som zveril zariadeniu z Aliexpresu :) ale dik za radu
Odpovedať
@panak tento chlapik to ma spravene. @supiiik
Odpovedať
@panak myslis ze medzi cinskou suciastkou z aliexpressu a cinskou suciastkou kupenou na Slovensku je nejaky rozdiel? z Ciny objednavam 15 rokov, poslednych 10 rokov je to bezchybne...a na vyssej urovni ako vacsina EU vyrobkov (ktore su mozno na tom istom pase vyrabane)
Odpovedať
asi ti je dlho -iste-treba mať prehlad,ale takto mrhas casom
Odpovedať
@radoslavc ano aj nie. a nejde len o suciastky ale aj kvalitu navrhu a spracovania
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nieco som nasiel tu ale bez detailov http://www.mericidum.cz/snimace Aj tu je nieco http://raspberrypiandarduinoprojects.... Mechanicky http://forum.mypower.cz/viewtopic.php... @lipton734 Dik napisal som mu
Odpovedať
Tu je celkom zaujimave riesenie postavene na raspbery pi: https://shop.enerserve.eu/smartpi/262...
Odpovedať
@radoslavc To ale meria skutocnu spotrebu cez kieste na kabloch. Mne islo skor odpocet toho co ukazuje elektromer.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Pred par mesiacmi som doma zostavil jednoduchy odpocitavac. Funguje na zaklade odpocitavania blikajucej led diody a je postaveny na Raspberry Pi zero. Jednoduche web rozhranie zobrazuje aktualnu spotrebu za predchadzajucu minutu, graf spotreby za dnesny den a prehlad za aktualny tyzden..
Odpovedať
@dejwp Bolo by super keby si k tomu zverejnil niekde podrobnejsi popis aj s kodom ak si ochotny.
Odpovedať
Vymyslate vymyslene ...mam elektromer spojeny cez modbus so softom a vidim uplne vsetko... btw je to vec ktorej kontrola ta omrzi velmi rychlo ...
Odpovedať
@peter_83 Elektromer dodava dodavatel. Ak doda s modbusom a umozni sa na to napojit tak super. Ako to viem odentifikovat. Mne ide skor ako o kontrole ktora ma omrzi aby som predisiel nadmernej spotrebe nejakou poruchou ktoru priebezne nezistim a "premeranie" ciachovaneho elektormeru neukaze chybu. Je tozdiel na to dojst po mesiaci/tyzdni ako po roku.
Odpovedať
@panak ja mam elektromer v dome, samozrejme fakturačný tzn s certifikátom a ciachovaním ( mám istotu že to čo je vonku v elmeri mám aj vnútri ). na to aby si tu poruchu zistil budeš chodiť pozerať na ten elektromer niekde do rozvádzača a potom pre porovnanie von ? sa na to vyprcáš to mi ver ... možností je milión otázka znie koľko do toho chceš investovať (resp ako moc presné meranie chceš mať )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?