Plastova vodomerna sachta - osadenie

Zdravim strechaci, viete mi poradit ako osadit plastovu vodomernu sachtu??? ide o to ze betonovu nechcem a plastovu by som chcel ale niekto mi hovoril ze mi ju moze spodna voda vytlacat. viete poradit ako ju osadit aby som sa tak nejak vyhol problemu ak by bola vysoka spodna voda???
Odpovedať
To je zvláštny názor nie? Hovoríš o vodomernej šachte nad studňou? Ak by bola tak vysoko spodná voda, tak zrejme nepotrebuješ studňu a vodomernú šachtu, a mal by si šachtu zaplavenú vodou zo studne.
Odpovedať
@roboza tvoj kometar je este zvlastnejsi - preco by mal mat vodomer v studni? Ako si vlastne dospel k tomu, ze to ma suvis so studnou?
Odpovedať
Profilova fotka
@tommy84 plastove sa zvyknu obbetonovat ak mas spodnu vodu... @roboza neviem kde citas ze potrebuje vodomernu sachtu nad studnou. Ako suvis vyska spodnej vody s tym ci niekto potrebuje vod. sachtu ci studnu? Ja mam spodnu vodu cca 160cm a mam aj sachtu (betonovu) a aj kopanu studnu.. ;-)
Odpovedať
@tommy84 http://www.baluch.sk/clanky/plastove-...
Odpovedať
@gashtaan
Odpovedať
@richard71 preto som sa aj najskôr opýtal, či ide o šachtu nad studňu. Myslíš, že keby si ty mal úroveň podzemnej vody 100 cm pod povrchom, tak byť skôr nadvihlo šachu, alebo by bola zaplavená?
Odpovedať
@roboza nechapem, co si tym chcel povedat... verim tomu, ze vodomerna sachta sa da pouzit trebars aj ako sklad na zemiaky.
Odpovedať
@roboza plastova sachta je vodotesna, takze mu ju nezaplavi ale nadvihne.
Odpovedať
Bežný postup osadenia. Výkop, podklady beton,osadenie šachty obetonovanie, kúpiť šachtu z externými rebrami cez ktorú pretiahnes armatúry. Ak máš vysokú podzemnú vodu resp. Ilovite podložie tak vykonaná jama sa chová ako bazén a samotná šachta sa ti časom zborti. Osobne som takú zbrtenu šachtu menil lebo som kúpil lacný shit z 5 MM plášťom, keď som kupoval druhú tak plast mal hrúbku 8MM a vonkajšie rebrovanie...
Odpovedať
Pri betonáži je vhodné postupne šachtu dočasne zaliať aby ti ju betón nezdeformoval...
Odpovedať
@tommy84 kúp si plastovú šachtu z hrubšieho plastu, aby si ju nemusel betónovať a s dlhším hrdlom, aby si ju mohol zasypať aj z vrchu, čím ju zaťažíš tak, že ju voda nepodvihne. Tým hrdlom myslím to, že sa šachta neotvára celá, ale má zúžené hrdlo, na ktorom je poklop
Odpovedať
@martinemc vies mi dat nejaky link kde sa da kupit konkretne ta s 8mm plastom a rebrovanim????
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?