Neschválili nám pripojenie na elektrické siete

Riesime projekt na stavbu domceku a prisla nam sprava,ze z dovodu naplnenia max kapacity nam neschvalili pripojenie na elektricke siete naceste pri dome. Co s tym,viete poradit?? Mozeme sa napojit cez vedlajsi dom, ktory patri dedkovi a dat to tak do projektu, ci to mozne nie je?
Odpovedať
To vam zrejme nepovolia, pripojiť sa cez vedlajsi dom, osobne by som to ja ani ani nechcel takto riesit. Mal som podobne problemy, nedostatocna kapacita. Ale vyriesilo sa to tak, ze cez starostu sme donutili distribuciu spravit rekonstrukciu energetickej siete na ulici. Avsak, rekonstrukcia siete na ulici trvala 24 mesiacov. My sme vsak mali, na ulici klasicky rozvod holymi drotmi, po rekonstrukcii je izolovanym kablom, vyhoda ze ostatni susedia sa pri mne zviezli, a maju vsetci nove privody k svojim domom. Skus to tak riesit . Snad som poradil
Odpovedať
Profilova fotka
@svetlana3333 otázka znie, či ti zamietli na základe toho, že je tvoja požiadavka privysoká. Koľko fáz a koľko ampérov ste žiadali ? Pokiaľ je tam trafo vyťažené, tak väčšinou schvália len 1x16A čo by mohlo zatiaľ na stavbu postačovať ...a časom keď sa to postaví tak možno bude v dohladne nejaký upgrade trafostanice ... ktovie.
Odpovedať
@svetlana3333 a neurčili vám iný bod napojenia? žiadali ste o určenie bodu napojenia alebo len vyjadrenie? Niekedy môžu určiť napojenie o kus ďalej.
Odpovedať
@svetlana3333 zavolaj tam a spytaj sa ich aku kapacitu ti povolia a tu si poziadaj. Bez elektriky ti nedaju stavebko, ale je im jwdno i keby tam bolo 3x1A :-D
Odpovedať
@dominik_galaba no neviem ja som ešte 16A hlavný istič nevidel, nakoľko aby som zachoval selektivitu tak ďalší musí byť najbližší nižší tzn 13A. To si neviem predstaviť na tom robiť stavbu. Veľa ľudí na stavbu požaduje 32A, kvôli strojom ako je miesacka.
Odpovedať
to miesacka na 32a musi byt riadne hebedo
Odpovedať
@vrajmantak veď s ohrevom na zimu.. :-D
Odpovedať
ved teraz staci el pre potreby stavania potom aj 25a istic aTREBA OSOBNE TAM IST a vykon kurenia treba povolit to neni len tak a projekt co na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@neutrino tak potom si ešte veľa nevidel. V miestach kde nie je dostatočná MRK sú ľudia na stavbe radi, že majú aspoň tých 1x16A 😄
Odpovedať
Tak je to spravne, lebo jeden novy dom nemoze ohrozit elektricku infrastrukturu uz existujucich uzivatelov. Na tahu je distribucka elebo obec, ale uz vidim ako sa hrnu do rieseni co ich bude stat nemale peniaze. Preco by investovali kvoli jednemu potencionalbemu zakaznikovi ked mozu lrn kasirovat :) Ked nema kapacitu teraz bez vytvorenia nebud ani potom... aaa,uz to mam : ))) obehni susedov ze ci nemaju 50A alebo 60A istice , abo vacsie. Ked ich uprosis aby si dali miesto 60 len 32 alebo dokonca 25, ziskas moznost rozsirenia a pripojenia
Odpovedať
Hlavne si treba poriadne zistit preco vam to zamietli a ci je nejake riesenie ako vas pripojit na elektriku. Isto sa to bude dat vyriesit, no najlepsie je osobne cez listy moc nevyriesis
Odpovedať
😄 ze osobne... osobne poriesit prd - dnes ma kazdy plne gate a nepovie ti nic... najlepsie je to riesit bud emailom - oni eviduju co a kde prislo alebo sa poslalo alebo to riesit so znamym projektantom co pre nich robi - on tam ma kontakty a vidi do toho. cize pohladat si stavebna co robila distribucka za posledne obdobie a ozvat sa ich projektantovi - vacsinou elektroprojektantskej firme... a skusit cez nich zistit - samozrejme za spravnu cenu 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale sa aspon dozvies aka je situlacia a preco -to je najlahsie pred pc- to ste asi na marse drôty mame lana
Odpovedať
Neschvalili nam to preto, ze buduci rok idu zakopavat kable do zeme...v celej dedine. Hm... Cize teraz neviem,budeme tam musiet volat a dozadovat sa...skusili by sme sa napojit cez vedlajsi dom na ten rok/dva a potom uz klasika na ulicu. Len ozaj neviem,ci nam povolia stavebko takto...? Inak to riesit asi nevieme..alebo? Este skusime s projektantom a starostom hodit rec.
Odpovedať
@svetlana3333 to su pre teba nepodstatne informacie, lebo ste bez elektrickej pripojky bez ktorej vam nevydaju stavbko a ste skoncili skor ako ste zacali :-( PS nespoliehaj sa na dedinu ani na ich plany ,lebo to je vsetko bublina ktora moze veľmi rychlo prasknut a ste na zaciatku.
Odpovedať
@rkorba tak co mame robit? 😊
Odpovedať
@svetlana3333 u nas mali susedia podobny problem. Projekt dali upravit ako pre ostrovny system s FVE a bateriami. Stavebne dostali, stavali s elektrocentralou, alebo tahali kabel od nas. Pred kolaudaciou vybavili a zrealizovali napojenie z ineho bodu napojenia. Bolo to sice drahsie, ale maju elektrinu. No nie vzdy to musi skoncit "happyendom" ako v tomto pripade.
Odpovedať
@svetlana3333 bohuzial zatial tam mozes sadit zemiaky, lebo nedostanes ani stavebne ani hypoteku a ver mi ze by si tam bez elektriky nechcela=nemohla zit a od toho ta stabevny urad chrani.
Odpovedať
@rkorba ale my tam bez elektriky nebudeme zit. O rok sa zakopavaju kable,uz cakaju len na povolenie, financie na to su. Potrebujeme len elektriku dovtedy na stavbu a tu si vieme tahat z chalupy. Zas takto negativne sa na to my nepozerame.
Odpovedať
@svetlana3333 to je dobry pristup, len ja som v podobnej situacii a viem o com rozpravam co sa tyka spoliehania sa na sluby starostov a inych uradnikov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?