Pripojenie sa do elektrickej neurónovej siete

Ahojte. Sme tu noví, kúpili sme starý dom v okrese Banská Štiavnica. Dom mal zrušené pripojenie do elektrickej siete pred viac ako 2 rokmi, tak sme podali žiadosť o znovu pripojenie do NN siete. S žiadosťou sme poslali aj projekt el. prípojky. Prišlo nám vyrozumenie od SSE-D že projekt je OK a šek na úhradu 206Eur a nejaké drobné. To sme uhradili, prišla nám faktúra ako doklad o úhrade. Vo vyjadrení uvádzajú, že do 30 dní prídu technici a zrealizujú dielo. Pýtame sa: čo teraz urobia? Zvedú kábel po stľpe zhora dolu a zapoja ho do poistkovej skrinky na stľpe? Toto všetko dodajú oni? Potom nasleduje zrejme výber dodávateľa el. energie, s ktorým uzavrieme zmluvu? Elektromerový rozvádzač a kábel z neho k poistkovej skrinke dodá a namontuje kto? Ďakujeme. A a T
Odpovedať
@anton12 toto sme riešili približne pred rokom aj pár mesiacmi, ale na novostavbu. po uhradení poplatku Vám prídu namontovať na stĺp poistkovú istiacu skrinku a potom je už len na Vás sa pripojiť od tej skrinky na stĺpe rovno do elektromerového rozvádzača(na hranici pozemku).Takto sme to riešili my + museli sme prerážať cestu, lebo sme mali stĺp rovno cez cestu. Materiál od skrinky na stĺpe až po rozvádzač si hradíte sami, prípadne zaplatíte firme, ktorá vám to spraví. Už len podpísať zmluvu s dodávateľom, ktorého si vyberiete a máte elektrinu.
Odpovedať
Profilova fotka
elektromerovy rozvadzač a kabel by mal robit elektrikar ktoreho si zoženieš ...a ten dom nema staru pripojku?ked odstavia dom urobia to tak že na stlpe zoberu poistky a zoberu elektromer...alebo odpoja kabel od drotov hore na stlpe..
Odpovedať
Dakujeme. Dom má starú pripojku cez nástrešák, ale čo viem, tak všetko nové pripájanie ide do zeme. Elektromer bol kedysi pod gánkom, ale ten je zdemontovaný. Takže nemusíme byť fyzicky prítomní pri inštalácii poistkovej skrinky, hej? Pretože tam ešte nevývame, sme cez 100km od toho domu. Sú nejaké špeciálne požiadavky na elektromerový rozvádzač pre SSE? Pozeral som produkty od HASMA, majú tam nejaký typ pre SSE.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
trebasaopytat naelektrarnach - mozno staci zalozit elektromer a pripojit na stlpe ked sabude robit na novo, urobis podla noriem
Odpovedať
Profilova fotka
Ako si písal. najprv stiahnu kábel do poistkovej skrine a tu ti vytiahnu ku plotu. keby si mal už pripravenú skriňu, podľa požiadaviek SSE, máš to vo vyjadrení akú, aký rozmer, čo vo vnútri, tak, by ti vedeli hneď aj zapojiť elektromer, ale o to musíš požiadať. Teda a by tam už neišla tá poisková skriňa SR17, nakoľko j zbytočná. (ale máš to zaplatené, takže to je jedno) Osadenie skrine - mal by to spraviť elektrikár.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?