Kedy môžem robiť kanalizačnú a vodovodnú prípojku?

Dobrý deň, vôbec sa v tom nevyznám a chcela by som sa opýtať na prípojky. Dom ideme stavať pri ceste druhej triedy. Na vodu a kanalizáciu sa musíme prekopať na druhú stranu cesty. Ak v lete postavíme iba základovú dosku, nič viac, môžeme už aj tak rozkopat cestu spraviť si šachty, natiahnuť potrubie a až budúci rok sa napojiť? Potrebovali by sme tie prípojky mať vyriešené kvôli tomu, že budúci rok Správa ciest plánuje opravu cesty a liať nový asfalt a pani z tej Správy ciest mi povedala, nech to stihneme tento rok, lebo keď už bude nový asfalt, povolenie nám asi nedajú. Ďakujem za odpovede
Odpovedať
@rkzk ahoj, jasné.. prípojky môžeš aj neskor spraviť. nechaj si len z domu vývod na kanalizáciu a hadicu na vodu, pak dopojiš. Ja už mám holodom a vodovod ešte nieje :D v lete sa idem trápiť.
Odpovedať
no ved ked tak pretlacite pod cestou ak nestihnete :) ale ak vam povedali ze spravte teraz necakajte na nic :D
Odpovedať
Práveže na vodárňach SEVAK nám povedali nech si to spravíme pretlakom alebo rozkopom, že im je to jedno, ale že aj ak to pôjde pretlakom bude tam treba potom kopať... Tak neviem
Odpovedať
@rkzk ano lebo na pretlak potrebujes na oboch stranach jamy v ktorych sa ten pretlak bude robit :) my sme tlacili pod cestu a diery musely byt tusim 80cm hlboke a 1 x 1.5m (to ti ale presne povedia ty co budu pretlacat ak si to nebudes robit svojpomocne - zalezi od dlzky, pod cestu by ste nemuseli mat problem)
Odpovedať
@rkzk pozor na to. my sme obdobne robili prípojku vody z druhej strany cesty III. triedy v obci a potreboval som povolenie os SC ŽSK + vyjadrenie od ODI + povolenie od Okr. úradu (špeciálny užívanie cesty = pretlak popod cestu). K žiadného rozkopaniu nedošlo, lebo nebolo povolené, iba pretlak. Ak hovoríte že je to cesta II. triedy, tak si neviem prestaviť rozkopávku? budete mať výluku na ceste kvôli tomu? Ako máte túto vec v stavebnom povolení? lebo všetky doklady čo spomínam vyšie boli priložené k stavebnému povoleniu a aj v povolení je stavba RD + Inž. siete.... Takisto som musel mať v rámci projektu vjazdu na pozemok vypracovanú správu o pretlaku , t.j. pozícia jám, dopravné značenie počas práce a iné - toto žiadali na ODI.
Odpovedať
@minky_zbinky SC ŽSK a ODI máme, Okr. Úrad chce ešte projekt ale ten projekt chce iba kvôli dopravnému značeniu. Správa ciest sa vyjadrila, že môže byť aj rozkop. Žiadosť o stavebné povolenie sme ešte nepodávali, dorábajú sa nám projekty.
Odpovedať
@rkzk ja by som určite riešil prípojky v predstihu, vodu budete potrebovať na stavbe a vyhnete sa problémom v budúcnosti
Odpovedať
@rkzk Ak je vodovod a kanalizácia až za asfaltom, tak určite by som išiel do pretlaku. Sadnutá cesta pred domom po určitom čase nie je dobrá... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?