Prípojka vody a kanalizácie na pozemok

Dobrý deň. Potreboval by som pomôcť a poradiť ohladne prípojky vody a kanalizácie na pozemok a k tomu sa týkajúcich papierovačiek tak aby to bolo správne. Už sme posledný pozemok v danom území ktorý nie je pripojený na vodu a kanalizáciu. Na pozemku nič nie je, ale v budúcnosti plánujeme stavbu RD. Cesta ide hneď pred pozemkom. Voda a kanalizácia sa nachádza pod cestou, kanalizácia je na strane ďalej od pozemku, tak je nutné rozkopať cestu kôli napojeniu. Máme vyjadrenie od vodarní a kanalizácii k PD a možnosti napojenia a ich súhlas. Vydané ohlásenie drobnej stavby OÚ, rozkopávkové povolenie z určením dopravného značenia. Pod cestou sa nachádza okrem vody a kanalizácie aj plyn a telefon. Elektrika je ťahaná po sĺtpoch. Ako je nutné ďalej postupovať pri realizácii prípojky a rozkopávke cesty? Asi budem musieť dať vytýčiť plyn a telefonny kábel? Či vlasne ako ďalej postupovať. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@imo17 a pretlak pod cestu neprichádza do úvahy? predídete rozkopanej ceste, vykopete dve jamy po stranách cesty, príde firma s raketou a máte to zachvílku hotové...
Odpovedať
Pretlak pod cestou neprichádza do úvahy, lebo keby sa aj pretláčalo aj tak by sa muselo kopať kôli pripojeniu na kanalizáciu. Kanalizácia vedie pod cestou zhruba v polke jazdného pruhu ďalej od pozemku. Na kraji cesty je plot. Kanalizácia je v hĺbke cca 3,5m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?