Prenajom bytu s dietatom

Zdravim, chcem sa opytat, ako je to s prenajimanim bytu. Podnajomnik je 17 rocny chalan. Zmluvu zanho bude podpisovat teta. Viem, ze keby boli problemy, tak je tazke dostat z bytu rodinu s MALOLETYMI detmi a treba im najst nahradne byvanie (ak som to spravne pochopil). Co v pripade, ze nebude platit za podnajom. Berie sa 17 rocny chalan za malolete dieta? Pripadne, ak nebude platit, a budem chciet zrusit podnajom, musim mu najst nahradne ubytovanie? Dakujem za nazory.
Odpovedať
No v prvom rade si ujasni (idealne s pravnikom), ci pojde o kratkodoby prenajom alebo najom podla obcianskeho zakonnika. Podla toho mas paletu moznosti a povinnosti, tak si vyberies tu moznost, ktora ti vyhovuje viac, opat idealne pocas sedenia s pravnikom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od norulakp:

Zdravim, chcem sa opytat, ako je to s prenajimani…
@norulakp Možno to bude vyzerať cynicky, ale keď sa bavíme o prenájme, tak sa bavíme svojím spôosbom o biznise. A keď sa bavíme o biznise (v našich legislatívnych podmienkách), ja by som nehnuteľnosť rodine (a najmä s deťmi) neprenájal. Ak sami nezochcú a ak sa vedia právne obrácať, nedostaneš ich von ! !! Túto vetu si zapamätaj!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@norulakp Možno to bude vyzerať cynicky, ale keď…
@petersd len mi nebolo jasne, ci sa 17 rocny povazuje za malolete dieta. Myslel som, ze to plati pre deti do 15 r.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od norulakp:

@petersd len mi nebolo jasne, ci sa 17 rocny pova…
@norulakp Bol by som sakra opatrnny, znama prenajala byt mamičke s malou v dobrej viere, rok bolo všetko ok, potom mamička prestala platiť a bol neuveriteľný problém ju odtiaľ dostať. A to tá známa sa pohybuje v kruhoch, kde jej mal kto poradiť.
Odpovedať
Treba spisat zmluvu podla zakonika o kratkodobom prenajme. Potom by nemal byt problem ani s detmi a rodinou. Idealne to spisat vsetko s pravnikom
Odpovedať
Podľa mňa je úplne jedno, koľko rokov má on, keď zmluvu za neho bude podpisovať teta, či?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od struknica:

Podľa mňa je úplne jedno, koľko rokov má on, keď …
@struknica - no to neviem, ako sa to vlastne riesi. Teta podpisuje zmluvu. Ale on, cize 17 rocny chalan tam bude byvat. Cize neviem co je podstatne, ci to, kto podpise zmluvu, alebo to, kto tam bude realne byvat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od norulakp:

@struknica - no to neviem, ako sa to vlastne ries…
@norulakp No neviem, to je cele taka divna a komplikovana situacia, ze ja osobne by som sa na to radsej vykaslala a hladala do bytu niekoho ineho.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?