Skusensti s prenajmom bytu cez Airbnb????

Profilova fotka
pozerala som kade-tade na fórach skúsenosti s prenájmom bytových priestorov cez Airbnb, ale našla som len niečo na spôsob couchsurfing. Totiž mám super ponuku na prenájom bytu, ale dotyčná osoba je mimo SR (nie je to dokonca ani Slovenka, žije v Anglicku) a chce riešiť zmluvu a sprostredkovanie obhliadky cez firmu Airbnb. Moc sa mi nepáči podmienka, že peniaze (210€ je mesačný nájom , platí sa dopredu nájom za 2 mesiace + 210€ deposit, čo spolu tvorí 420€) sa majú previesť na účet spoločnosti a az pre prevedeni penazi mi poslu kluce aby som sla na obhliadku bytu. Po obhliadke sa má podpísať nájomná zmluva, teda v prípade, že by sme boli spokojní. Ak by sme neboli spokojní tak by nám mala spoločnosť Airbnb celú čiastku tj. 420€ vrátiť. Ak máte niekto skúsenosti skúste mi poradiť, prosím Vás, či je to v poriadku, a či ste už mali možno aj niekto takúto skúsenosť. 420€ je dosť na to, aby som ich len tak poslala nejakej spoločnosti a možno už nikdy nevidela ani peniaze ani byt....nejako mi to cele tam nesedi preto by som chcla vediet ci mate niekto skusenost
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to za takychto podmienok pochybujem ze vobec niekto pojde na obhliadku. A prever si i spolocnost v obchodnom registri, medzi dlznikmi...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.startitup.sk/article/detai...
Odpovedať
@aslhey27 je to podvod pravy "airbnb" takto nefunguje...tieto emaily posielaju povodnici uz to bolo pred par mesiacmi na slovensku medializovane. v "pravom" airbnb si objednavas ubytovanie u niekoho s tym ze zaplatis airbnb celu sumu a dostanes potvrdenie rezervacie ubytovania kde sa dostavis. Na ziadne obhliadky sa tam nechodi.
Odpovedať
@aslhey27 Mam skusenosti, ale len s kratkodobym prenajmom bez depozitu. Funguje to sposobom, ze si rezervujes ubytovanie, ale musis ist priamo cez stranku Airbnb, nie nejaku podhodenu stranku, ktore moze vyzerat ako Airbnb. Po rezervacii hned zaplatis, ale peniaze drzi Airbnb a vyplaca prenajimatelovi az 24 hod po tvojom prichode. Ine je to ked prenajimas dlhodobo, Airbnb si vezme peniaze len za prvy mesiac nie viac a depozit tiez neplatis prenajimatelovi, ale si ho od teba moze Airbnb pytat v pripade ak 48 hodin po tvojom odchode im prenajimatel nahlasi nejake skody. Aibnb nevykonava obhliadky bytov. Ak sa da rezervovala by som na den alebo dva, isla sa pozriet na podnajom a az potom to zobrala dlhodobo. Davaj si pozor, aby si platila len cez Airbnb, nie pomimo. K prenajmu si este pripocitaj sumu, ktoru si Airbnb prirata ako poplatok za sluzbu + dane.
Odpovedať
Profilova fotka
@ngb lenze ta "firma" ponuka aj prenajmy bytov.
Odpovedať
@marmat876 v tomto prispevku sa ja bavim o tomto znamom mechanizme podvodu http://vas.cas.sk/clanok/7668/pozor-n... o com hovoris ty, neviem, prepac ;-)
Odpovedať
Dobrý deň, tiež sme si s priateľom našli byt na jednej slovenskej stránke. Dokonca 2 v Bánovciach nad Bebravou. Tak sme neváhali a napísali sme tam. Na ďalší deň nám prišiel mail od istej Yvonne Dorothy Chadwick, že ona je momentálne odcestovaná a že či by som jej nemohla písať po anglicky. Všetko bolo ok, až kým nespomenula už spomínanú airbnb a taktiež chcela, aby sme poslali vopred peniaze tj. 230 € nájom a 230 € depozit spomínanej airbnb a oni nám pošlú kľúče. Potom bude mať 2 dni na prehliadku bytu a ak sa nám nebude páčiť tak nám pošlú peniaze hneď v ten deň ako sa rozhodneme. To mi prišlo veľmi nedôverhodné tak som sa vrátila na stránku, kde som byt našla. Tam som našla kontakt na nejakú zuzanu pospíšilovú. Tak som tam skúsila zavolať. To číslo neexistovalo a na mil mi nikto neodpovedal. Tak som teda išla skúsiť kontaktovať ponuku druhého bytu a však keď som sa pozrela na kontakt, to čìslo , bolo to skoro to isté akurát jedno číslo bolo zmenené. Hádajte čo! Taktiež neexistuje. Tam bolo uvedené meno Kateřina Plžáková. Tak som skúsila pozrieť google kde som zadala obe mená a nenašlo mi nič. Taktiež keď mi spomenula airbnb tak som si ten byt tam chcela skúsiť nájsť. Samozrejme bezúspešne. Potom som teda napísala váženej, že ja tie peniaze nepošlem, či by sa to nedalo tak, že príde na slovensko. Samozrejme už nikto neodpísal. Týmto chcem teda varovať ľudí aby tejto stránke a ponukám neverili. ;-)
Odpovedať
Airbnb je super na dovolenky a kratkodobe pobyty v zahranici... Treba si citat recenzie na konkretne ubytovanie/prenajimatela ;-)
Odpovedať
Hej Airbnb je dobrá vec keď hladáš náhradu hostelu v zahraničí, trocha funguje aj na Slovensku, ale ide skorej o krátkodobé pobyty, na tom je tá služba postavená, nepočula som že by sa cez nich riešili aj dlhodobé nájmy, hmm no možno...
Odpovedať
vsetky dlhodobe prejnamy cez airbnb su blbost, resp. podvod. stretlasom sa zatial s 5timi a vsetko to bol podvod. ak je majitel slovak, tak naco by daval zarobit airbnb...ak je zahranicny, tak je to podvod.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Mne sa to práve stalo v Prešove ... ale niečo podozrivé na tom bolo ... presne to isté ako píšeš aslhey27 ... klamstvo, našťastie nič sme neposlali ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte, tam Vám prinášam aj našu skúsenosť. Pred nedávnom sme hľadali s priateľom podnájom v NZ. Samozrejme sme natrafili na kopec bytov, a jedným z nich bol aj obrovský byt, nádherný moderný zariadený. Nešla nám do hlavy cena 280€ vrátane energií. Samozrejme, nie sme takí naivní, takže sme pani napísali ako to teda je. Poslala nám ešte nejaké fotky bytu a napísala to isté... Ocení odpoveď v angličtine, nie je zo Slovenska. A 280€ je vrátane réžii. Od začiatku sme sme neverili, no ale odpísali sme v angličtine. Pýtali sme sa jej na veľa otázok, samozrejme žiadna odpoveď.... Napísala som presne to isté, byt je voľný nie je na SK, ale pošle kľúče a môžme si ho prehliadnuť na prehliadku máme dva dni. Keďže mi napísala , že je Talianka, a priateľ je Talian napadlo nás vypýtať si číslo a dohodnúť sa. Tak sme jej znova odpísali, že záujem máme či nám môže dať číslo. Napísala nám dlhý zoznam, ako funguje Airbnb, treba poslať vopred 280€ + kauciu plus poplatok (3x 280€). Na to sme však znova pýtali číslo a pani mail zrusila. Pozor! Používala práve meno, dokonca aj pravej Talianky, takže na soc.sieťach sme ju ľahko no našli, no bohužiaľ... Táto pani vôbec netuší, že nejaký byt v NZ prenajíma. Mária Gaggioli sa dnes už zrejme volá inak.. Nenechajte sa oblbnúť nízkymi cenami, dnes Vám pekný byt nikto nedá zadarmo.... Pekne deň :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?