Zmena "Spôsobu využívania pozemku"

Zdravim, prosim vas, kto moze prekvalifikovat sposob vyuzitia pozemku? SFRB ma podmienku pre vystavbu, ze prijazdova cesta musi byt vedena ako 22 (cesta). Nasli sme krasny pozemok no prijazdova cesta, ktora ma viacerych vlastnikov (my by sme tiez vlastnili maly podiel ak by sme kupili pozemok) no je vedeny ako 37 (je len spevnena ale nie vybetovana). Ako velmi zlozite by to bolo zmenit z 37 na 22? Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Zdravim, prosim vas, kto moze prekvalifikovat spo…
@ketfal Spôsob využitia 22 je: 22 Pozemok, na ktorom je postavená inžinierska stavba – cestná, miestna a účelová komunikácia, lesná cesta, poľná cesta, chodník, nekryté parkovisko a ich súčasti Čiže tam musíš postaviť cestu, tú skolaudovať a potom na základe kolaudačného rozhodnutia vieš zmeniť spôsob využita. Teda musí tam byť cesta, aby si mohol tvrdiť, že pozemok sa využíva ako cesta. Skôr, či neskôr by ťa čakala investícia do cesty a inžinierskych sietí. Tí viacerí vlastníci sa budete musieť spojiť a to všetko tam vybudovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Zdravim, prosim vas, kto moze prekvalifikovat spo…
@ketfal Buď tú cestu reálne vybudovať alebo sa skúsiť opýtať na pozemkovom a lesnom odbore, či by sa dala urobiť zmena druhu pozemku, a následne na základe ich rozhodnutia by to kataster zmenil, avšak nevidím to moc reálne.
Odpovedať
Aha dakujem, tak to ozaj nie je realne kedze tam je vela tych spoluvlastnikov. Zvlastne je, ze iny dom ktory si chceme ist pozriet ma tiez len spevnenu cestu (no so vsetkymi IS) a je klasifikovany ako 22, ale neverim ze len takto spevnenu skolaudovali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Aha dakujem, tak to ozaj nie je realne kedze tam …
@ketfal to ako sú vedené parcely v katastri je často výsledkom snímkovania, rôznych starých máp..., čiže je možné, že bolo zrejmé, že to je využívané ako cesta, tak je to tam tak nahodené. Často takéto pozemky, obzvlášť vo vlastníctve obce, ktoré sú vychodenou nespevnenou cestou sú v katastri vedené v kóde stavby ako 22, čiže cesta.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Zdravim, prosim vas, kto moze prekvalifikovat spo…
@ketfal pokiaľ je preukázané, že sa pozemok, na ktorom je stavba cesty užíva takýmto spôsobom, je potrebné podať návrh na zmenu druhu pozemku na prísl. kataster.. obec ako špec. stavebný úrad pre cesty by vedela vydať takéto potvrdenie o existencii stavby spred neviem koľkých rokov.. Odporúčam ísť sa opýtať na kataster a potom na obec vo veci existencií stavby cesty, pozemnej kom.. bežne však pozemky pod cestami sú vedené ako skaly, rokliny... ešte sa opýtam či je to parc. č. KN-C alebo KN-E?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?