Užívanie pozemku s viacerými vlastníkmi

Som jeden z deviatich vlastníkov 1477m2 pozemku E kde mám podiel 1/10 cize 147,7 m2. Túto moju cast by som chcel užívať a to takým spôsobom že susediaci pozemok je len môj a k nemu by som si chcel pripojiť a tak po dĺžke rozšíriť môj hlavný pozemok. Cize by som si ho rozšíril o 2,78m po dĺžke 53m. Ako mám a môžem postupovať? Žiaľ ostatný vlastníci by podiel predali, ale za premrstenu cenu, ktorá nieje adekvátna k povahu pozemku. Jedna sa o uzky 10m dlhý pás. Vďaka za každý normálny koment😉👍
Odpovedať
neviem či moj koment bude normálny ale ty nevlastníš tie metre štvorcové ale jednu desatinu z každého štvorcového metra! Cize si nemozes povedat toto je moja cast pozemku a uzivat ho. Pokial nemas na to aby si odkupil 9/10 a vlastnil 1/1 tak mas vlastne len starost a nie pozemok.
Odpovedať
@dodiniki Ak s tým nesúhlasia, aby si si vyčlenil vlastnú časť pozemku, tak treba podať návrh na súd o vysporiadanie spoluvlastníctva. V nárvhu žaloby rovno priložíš geometrický plán, ako navrhuješ oddeleniť svoju časť vedľa už tvojho pozemku. Podľa mňa takýto návrh by bol prechodný a mohol by ho súd schváliť. Zvyšný pozemok ešte zostatne stále dostatočne veľký ako stavebná parcela. Žaloba bude smerovať voči všetkým ostatným spoluvlastníkom. Predtým im ale všetkým pošli svoj návrh doporučene a daj im mesiac na vyjadrenie. Ich vyjadrenia potom priložíš ako dôkaz k žalobe, že neboli prístupní dohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodiniki fuha, tak toto je dost komplikovane a mam taky pocit, ze ty to beries moc lahko. To podla mna takto nebudes moct spravit a ak aj hej, tak budes musiet mat suhlasi od vsetkych vlastnikov.
Odpovedať
Myslis, ze chrobakove riesenie je asi take najlepsie. Ak tu cas pozemku fakt chces tak preto proste musis nieco spravit ale musis ratat s tym, ze to nebude zo dna na den
Odpovedať
Vlastnila som 6/8 t.j 2200 m2 aj tak som si ani neškrtla keďže som tam mala 2 spolupodielníkov. Nevedeli sme sa dohodnúť, nikto nechcel so mnou komunikovať, nepreberali ani listy do vl.rúk. Podala som návrh na vyporiadanie spolupodielnictva, za 9 mes.sa k sudkyni ani nedostal. Našla som si právnika, ktorý odoslal list na mimosúdnu dohodu. Ľady sa pohli, pristáli na moju cenovú ponuku, návrh som stiahla, poplatok mi vrátili. Ale kvôli 1/10 by som do toho asi nešla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?