Zaklady domu nad zasypanou studňou

Ahojte. Ideme stavat bungalov a zaklady domu konkrétne presne roh domu bude presne nad kopanou studňou asi 9metrovou. Studňu sme zasypali, pôda sadla, ale obávame sa ze ešte môže sadať. Ako riešiť takúto situáciu , stretol sa niekto s niečím podobným, ako ste zosilnili zaklady? Ďakujem
Odpovedať
@monulik007 Tak toto je prúser!... Nedá sa nijako posunúť dom? Ono, studňa pod domom je celkovo problémom, aj z rôznych iných dôvodov... Keď už žiadne iné riešenie neprichádza do úvahy, tak tú časť základu, na mieste, kde bola studňa by som rozšíril na "platňu o rozmeroch, aby po každej strane presahovala aspoň o cca 1 m obvod studne. Jasné, že s patričným oceľovým armovaním.
Odpovedať
@petersd dal by sa posunúť dom ale iba tak aby roh domu nebol nad studňou. Zaklady pôjdu cez studňu tak ci tak.
Odpovedať
Profilova fotka
Napr. pre priemer studne 1m spraviť dosku zo štrkodrvy a geomreží skladby (odspodu): - Tuhá PP dvojosová geomreža BX3030 alebo trojosová TX180 - 300mm štrkodrva fr. 0/63 ( dobre zhutniť ) - Tuhá PP dvojosová geomreža BX3030 alebo trojosová TX180 - 300mm štrkodrva fr. 0/63 ( dobre zhutniť ) - spodok betónu základu Vzhľadom na šírku geomreže 4m rozmer 4x4m - 2ks = 32 m2 á 4,20 = 134,40 Eur + DPH. K tomu cca 20T štrkodrvy. Ale aj riešenie hore je O.K.
Odpovedať
@petersd aky problem moze sposobit studna pod domom? Obavy zo sadania zasypu mi pridu ako logicky opodstatnene, navrhy tu boli bud posunut osadenie stavby alebo spravit okolo diery betonovu platnu. Moj dedo napriklad mal studnu v pivnici, bolo to zadeklovane a nebol problem. Tym ze na mieste dedovho domu stal kedysi tiez dom, tazko povedat ci bola skor studna, alebo pivnica.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?