Svahovitý pozemok - úprava

Pri úpravách pozemku sa bagristovi podarilo odkopať 3 metre zo susedného pozemku. Vedľajší pozemok patrí 8 vlastníkom. Nanešťastie sa odkopalo akurát z časti,ktorá patrí najkonfliktnejsiemu susedovi. Poraďte, prosím,ako dať pozemok do pôvodného stavu. Je to prudký svah. Nemám sa s kým poradiť. Môj muž vie h.vno.
Odpovedať
Profilova fotka
@nacoheslo to čo sa odkopalo vrát naspäť / zasyp a keď ide o prudký svah, tak nech po tom ten bager vždy po viacerých vrstvách prejde, aby sa to udusalo / spevnilo... neviem, čo iné ti k tomu niekto povie... prečo si to vlastne nechala odkopať? ty si pod tým susedovým pozemkom?
Odpovedať
@nacoheslo neviem si prdstaviť situáciu, zišla by sa foto. Za prvé, keď má pozemok viacero vlastníkov, nie je nikde určené presne ktorá časť parcely patrí komu. To sa nedá, jedine keby mali geometrickým plánom rozdrobený ten pozemok na jednotlivé parcely... Ale nemyslím si. vieš si to pozrieť aj tu https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk... Za druhé. Keď odkopal zo svahu aby si si spravila rovinu, tak na svojej hranici vymuruj oporný múr a prisyp mu to do pôvodnej výšky. Ja som tak staval vo svahu a kvôli stavbe bagrista naširoko odkopal okolo domu aj do susedného pozemku. Teraz som spravil oporný múr a prisypal do pôvodného stavu. Na foto je vidieť čiastočne zasypaný oporný múr od suseda
Odpovedať
@kajo873 áno,tak sme to aj urobili,ale ohradil sa na stavebnom úrade,že s múrom nesúhlasí. Pritom pozemok nevyužíva a leží uhorom. Je to proste konfliktný človek,ktorý si potrebujem liečiť svoj napoleonsky komplex. Ale ďakujem za ochotu a radu.
Odpovedať
@nacoheslo A keď nesúhlasí s múrom tak čo navrhuje on? Čo vlastne požaduje? Prisypte to za oporným múrom tak ako bol terén predtým a nemá čo namietať. A ešte by som sa ho spýtal na základe čoho usudzuje že zrovna tá časť z celého pozemku je jeho.
Odpovedať
@nacoheslo no vidis tvoj muz vie hovno a ty 2. Ako sorry po precitani prvej temy, kedze si zalozila rovno 2. Tak som sucitil. Po precitani druhej uz nie. Je uplne bezne ze pri stavbe oporneho mura na hranici pozemku sa odkope aj z casti ktora ti nepatri a nasledne po dokonceni oporneho muru sa zemina dorovna. A pozemok sa vrati do povodneho stavu. To ze niekto vlastni 1/8 z pozemku neznamena ze ma presne urcenu cast ktora je jeho...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?