Aké nevýhody má mierne svahovitý pozemok?

Profilova fotka
Hovorim o pozemku so stupanim cca 10stupnov, orientovany Juh-Juhozapad, stupa smerom na sever a to uz od spodnej hranice az po vrchnu, takze dom by sme museli situovat v zadnej casti, neh slnko dopada pred nas. netusim, co vsetko by nas mohlo v buducnosti prekvapit, na svahovitom pozemku. poradte najma ti, co mate skusenost. mna napada napr. ze pod kazdu stavbu, budeme musiet vyrovnavat teren, nebude takmer ziadna rovina pre deti... ono to na pohlad nevyzera velke stupanie, ale predsa len tam je.... vdaka za odpovede!
Odpovedať
Profilova fotka
Situacia ako nasa. Akurat ze my mame vacsie stupanie. Rovina pre deti sa da poriesit kaskadami, my mame pred domom tri ak nepocitam terasu okolo domu. Da sa to spravit aj do roviny, no pod pozemkom by si mala oporny mur. Treba dobre poriesit odvodnenie za domom lebo z toho svahu ti pojde na dom hodne vody. Tiez mozno bude treba daky ten oporny mur aj za domom. Tiez si treba rozmysliet kde a ako umiestnite garaz. My sme chceli pri dome aby sa dalo suchou nohou. Takze trosku dlhsia prijazdova cesta. Cize viac zamkovej dlazby, takisto viac odhadzovania snehu. Kukni moj album Home sweet home a ziskas trosku predstavu o dome v kopci.
Odpovedať
Profilova fotka
Taky mame svah cca 2m na 22m - dokud jsme to nezmerili, tak nam to tak moc neprislo. Diky svahu mame dum vys nez garaz, nutnost opernych zdi, odvodneni zahrady, ktera je niz nez kanalizace - nastesti domluveno se sousedem a jde to do jeho kanalizace. Rovinu jsme take udelali, ale tak ze na jedne strane jsme zakopany a na druhe jsme vys nez soused. Mam to v albu zahrada - prave na tom pracujeme. Vic te budou stat zemni prace, drazsi bude zakladova deska. Na druhou stranu dum a zahrada ve svahu je uplne o necem jinem, nez na rovince - operne zidky, svahy, skalky, kopecky na zahrade jsou super prvek :) jen je potreba nad tom vice popremyslet....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?