Svahovity pozemok kupit?

Ahojte, kupit svahovity pozemok na vystavbu RD, dobra cena , vyborna lokalita vsetky IS.
Odpovedať
kup
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinatam a co orientacia? Mna svahovitost vysla daleko cez 30tisic. Je o tolko lacnejsi ten pozemok? Samozrejme tych 30tisic ma vsebe vyhodu mam pivnicu ktoru vyuzivam a uz by som nemenil.
Odpovedať
@kristinatam kupuj
Odpovedať
@wyrky na juhovýchod
Odpovedať
@kristinatam Kupte a najdite si dobreho projektanta, ktory zo svahovitosti pozemku, co sa tyka vyuzitia priestoru, co najviac pre Vas vytazi.
Odpovedať
Záleží že, aká veľká je sváhovitosť, aký veľký pozemok to je, či je svah na celom pozemku atď., atď... Mierne svahový pozemok by som bral, ale fakt len mierne, no veľký svah nie ! Čo z pozemku, keď napr. ani dvora nebudeš mať ? A rátaj s tým, že kopec peňazí vyhodíš za zemné práce, betonáže, oporné múriky, a pod... Viem o čom hovorím, sám mám svahovitý pozemok.
Odpovedať
@kristinatam je obrovský rozdiel aký svahovitý pozemok, kukni na katastrálnej mape aké má prevýšenie na celú parcelu...vyššie píšu dobre že sú tam naozaj obrovské náklady na základy a celkovo úpravu takého pozemku, zemné práce sú veľmi drahé, neviem aký chces veľký dom ale určite rataj s desaťtisícami navyše oproti rovine
Odpovedať
@adiso a kde na tej mape to viem pozriet?
Odpovedať
Pridávam udaje k pozemku z katastrlnej mapy
Odpovedať
@kristinatam svahovitý pozemok je fajn. len počítaj s tým, že na ňom sa stavba výrazne predražuje. Stavať na rovine je lacnejšie. Zváž svoje možnosti a podľa toho kupuj.
Odpovedať
@jabadaba áno lenze lokalita je top a na vyber vela pozemkov nie je
Odpovedať
@kristinatam úplne Ťa chápem, len fakt počítaj s nákladmi navyše. Sami sme si tým prešli. Svahovitý pozemok, super lokalita, no oporný múr a všetko s tým súvisiace značne stavbu predražili...do toho táto blbá doba, materiál šiel hore... Ale ak financie nie sú problém, potom je to ok a tá lepšia situácia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak je orientacia ja juhovychod a ma vsetky siete tak kupuj, Projekt domu si musis prisposobit aby si z neho vytazil...
Odpovedať
Teraz pozeram ze sklon svahu je 13st.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite si prečítajte náš článok : " 22. Kúpa svahovitého pozemku ". To prevýšenie podľa katastrálnej mapy je naozaj veľké 12-13m. V katastrálnej mape bývajú dosť veľké nepresnosti. Nemá predávajúci polohopis - výškopis pozemku ? Skúste aspoň od oka odhadnúť či tých 12 m prevýšenia je reálnych.
Odpovedať
@kristinatam ak je naozaj reálne tých 12metrov tak to je brutálny svah, mňa zatiaľ kat.mapa nesklamala čo sa tohto týka odchýlka jasne ale väčšinou to sedí, my sme sa rozhodovali medzi jedným pozemkom, kt. mal prevýšenie 3metre a už to sa mi zdalo strašné....foto pozemku by nebola?
Odpovedať
a preco nie, teraz je to moderne, vies sa s tym vyhrat celkovo podla seba.
Odpovedať
Profilova fotka
12 výškových metrov na cca 65-70 metrov dĺžky je fakt brutál svah :O
Odpovedať
@adiso je to tento ale je zarastený (z Google maps) a vedla je takyto 2.foto
Odpovedať
Určite by pomohla fotka na zhodnotenie pozemku. Mám rovnako juhovýchodný pozemok so sklonom 6m a dosť hútam, aký dom navrhnúť tak, aby využiteľný pozemok aj na hranie detí a podobne.
Odpovedať
To nie poriadny svah, mierny svah
Odpovedať
@roman_x ze je to mierne?
Odpovedať
Slabota, dá sa to vyriešiť zemou spod domu, ktorú nahrnieš tam kde treba, možno múrik, treba to tam vyčistiť a uvidíš, nič strašné. Hodina práce JCB 30 eur, budeš tam mať aspoň výhľad, ak sa ti to miesto páči, ber.
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz sme dokončili terénne úpravy na pozemku s prevýšením 12m na 63 m dĺžky. ( viď foto album Radoslav Chudý na MS ). V spodnej časti bol svah miernejší a hore strmší. Preto že bol pozemok užšší rozhodol sa majiteľ pre úpravu ešte pred stavbou domu. Rozhodne však bude treba počítať stým, že dom bude musieť byť 2 - 3-oj podlažný. Pre takýto svahovitý pozemok je vždy najlepší individuálny projekt. Určite náklady na samotný dom budú vyššie ( projekt, zakladanie, terasy.... ) a terénne úpravy tiež nie sú zanedbateľná položka. Odhad 30 tis. od "Wyrki" vôbec nie je veľa. Preto je dôležité mať najlepšie ešte pred kúpou ideu - štúdiu. Ale tie výhľady pri takomto strmšom pozemku určite stoja za to.
Odpovedať
Profilova fotka
otočené
Odpovedať
@kosto13 Dakujem velmi pekne
Odpovedať
@kristinatam pozemok od cesty klesá alebo stúpa. ak klesá, na 2.NP bude garáž, obývačka kuchyňa a na prízemí 1.NP budú spálne, detská. Ušetríš na balkónoch... pravda je, že svahovitý pozemok stojí na vyrovnaní čosi.... ak dáš všetky okná na juhovýchod, v momente, ked zasvieti slnko, tak nemusí š kúriť.sám to tak mám.....(ale ja som pozemok navážal cca 1500tatier....)
Odpovedať
@standa1981 mame cestu a pozemok do kopca
Odpovedať
@kristinatam Mám silný pocit, že Ty si rozhodnutý tak-či tak a tu len chceš počuť názory, ktoré Ti vyhovujú a uistia Ťa v Tvojom rozhodnutí. (myslím to samozrejme v dobrom - nepodpichujem). Ak je to naozaj lukratívna lokalita tak kúp, ale do svojho rozpočtu si značnú časť peňazí rezervuj na zemné práce, betonáže, statiku. Sváhovitý pozemok má aj svoje výhody, už bolo spomínané,... tu prikopeš, tu nasypeš,... narobíš si kaskády, roviny,... budeš mať pivníc, s akými si ani nerátal,... ale vždy budeš "v kopci" No, nezabudní ešte na jednu sakra zásadnú vec. Nájdi si geologickú mapu lokality, možno aj konzultáciu s geológmi, že čo to je vlastne za svah (?) Svojími terénnymi úpravami, zásekmi, kopec značne poslabíš,... a len žeby sa Ti to neskôr nezačalo zvážať 🙁 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinatam kuk https://www.modrastrecha.sk/blog/rado...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?