Sukromna cast cesty

Dobry den potreboval by som poradit v jednej veci. Kupil som pozemok za ucelom stavby RD, pricom pri vydavani SP sa zistilo ze prijazdova komunikacia je v sukromnom vlastnictve tak som musel prikupit pas pozemku (vratane casti sukromnej prijazdovej komunikacie- polna cesta) ktory ma oddeloval od pozemku, kde ma byt vybudovana obecna cesta (vydane SP). Pri stavbe RD som rozkopal moj pozemok=cestu za ucelom pripojenia na kanalizaciu a tu vznikol problem s domorodcami ktori tu cestu zvykovym pravom beru ako obecnu. Cesta nie je slepou ulickou ale pristupna z oboch stran, takze vsetci co doteraz chceli mozu sa dostat tam kam potrebuju, len o km navyse co je neprekonatelny problem :-)
Odpovedať
a aky mas konkretny teda problem? nejako som to nezachytil v prispevku :-D :-D :-D
Odpovedať
@feromrkvicka na zaciatok aj na koniec "cesty " by som osadila tabulu sukromny pozemok, zakaz vstupu, a ak mas cas a energiu vyhadzovala by som ich , ak nie casom plotik a cauky parky obchadzka
Odpovedať
@atak77 no ze mu chodia "po jeho"
Odpovedať
Takze kvôli tebe budú mat obchádzku 😅 Pošli foto tej cesty ako moc to zasahuje do tvojhej záhrady alebo ako by si ju využil
Odpovedať
@feromrkvicka no jedine si ju oznacit ako sukromny pozemok a zatarasit si to, aby tade nechodili a nemozu urobit nic :) Ak je v tvojom vlastnictve a nie v obecnom tak nazdar nie je o com :)
Odpovedať
@feromrkvicka A ja som z tvojho príspevku totálny jeleň lebo som vôbec nepochopil, o čo ide. A ani neviem, na čo sa vlastne pýtaš, či akú radu očakávaš. Skús to ešte raz naformulovať - zrozumiteľne aj pre nezainteresovaného a ešte lepšie bude pripojiť nejaký situačný nákres. Alebo si nás len informoval?
Odpovedať
ospravedlnujem sa vsetkym pisal som to rozcarovany :-| Teraz som si to po sebe precital a zistil, ze otazka chybala. Mozu mi prikazovat a zakazovat podla dakeho zakona si narabat so svojim pozemkom ako uznam za vhodne? Lebo rok tam mam cedulu "sukromny pozemok" aby si domorodci uvedomili, ze mi behaju po dvore a teraz som tam pridal i "zakaz prejazdu" lebo som prerusil cestu koli vykopu.
Odpovedať
@feromrkvicka si majitel pozemku, nemas na LV nejake tarchy ako pravo prechodu? Ak vidis, ze neinvazivna odvykacia kura nezabrala, tak si treba pozemok oplotit 8-)
Odpovedať
@rapidek presne ako pises, ocakavam od starostu daky pozdrav tak chcem byt informovany ci dakto daco podobne neriesil a nema tu skusenost odzitu.
Odpovedať
@feromrkvicka Pozdravy ti môžu posielať koľko chcú aj z ministerstva, pokiaľ nemáš ťarchy na právo prechodu a prejazdu a si plnohodnotný majiteľ tak čo chcú? Oploť si to :) haha elektrikou :D
Odpovedať
Dakujem za postrehy ak by sa stav zmenil budem priebezne informovat, keby sa niekto potreboval do buducnosti inspirovat 8-)
Odpovedať
@feromrkvicka za chvilu budes v televizii, tak sa chod oholeny, ucesany, v cistej koseli, aby ta pred kostolom babky nepoohovarali :-D Ano je to tvoj pozemok, nemas na nom ziadne vecne bremeno a aj tak sa budu ludia stazovat a budu robit cirkus. Nie si ani prvy ani posledny v tomto state, ktri sa marne domaha svojich prav. A tvoji susedia nie su ani prvi ani posledni co citia krivdu. A pocitaj s tym, ze domorodci ti ani sanitku nezavolaju ked ta vyvrati. Mas to u nich UpPdKV :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
@feromrkvicka chcelo by to fotku alebo mapku ako to tam vyzerá. Samozrejme máš plné právo oplotiť svoj pozemok ak tam nie je žiadna ťarcha v podobe práva prejazdu, ale každé "A" má aj svoje "B"
Odpovedať
Profilova fotka
@feromrkvicka posli foto a potom budeme mudrejsi, ale ja si myslim, ze v prave si ty :)
Odpovedať
Vyznacena je planovana obecna cesta s vydanym SP po ktoru som si musel odkupit pozemok. Ten je rozparcelovany na 847/7 (povodna cesta) a ostatne spevnene plochy. Cize dom je 1m od povodnej cesty a 12m od planovanej cesty. Vozia sa mi po dvore a beru to za samozrejmost a ked som ju prehradil za ucelom rozkopavky ,tak sa urazaju a uradnici mobilizuju.
Odpovedať
@feromrkvicka tvoja parcela je 1294/107?
Odpovedať
@evatothova moje su vsetky uvedene parcely okrem znazornenej planovanej cesty.
Odpovedať
@feromrkvicka to zelené je budúca cesta, ak si vlastníkom tej označenej časti daj tam plot
Odpovedať
@feromrkvicka Čiže chápem dobre, že zvýraznená je budúca cesta, tvoja odkúpená parcela je 847/7 a tvoja parcela s domom je 761/6? A čo sú parcely 1294/12 a 1294/1078? A kam pokračuje 847/7 smerom dole a hore? To si zase odkúpil sused? A čo je teraz na parcele 847/7? Betón? Udupaná zemina? Je tam riadna cesta? To bolo obecné a ty si si to musel odkúpiť? A odkupoval si len ty, alebo museli odkúpiť aj susedia tú časť, čo je pred nimi?
Odpovedať
@chrobak7 moje su vsetky oznacene parcely cislom. 1294/12 su spevnene plochy a nadvoria cize pristup do garaze z planovanej cesty. 1294/107 je travnaty porast. 847/7 je povodna cesta ktora je spevnena dakym odpadom z frezozaneho asfaltu a za mojim pozemkom to konci a je len blato. Vsetky tie parcely som kupil od sukromnych majitelov a tak isto museli ucinit vsetci v okoli co poziadali o SP.
Odpovedať
@feromrkvicka Aha, tak už je to jasnejšie. Požiadavka mesta bola logická. Keďže tam chceš stavať, tak musíš mať prístup na pozemok z verejnej komunikácie. Ten si získal odkúpením pozemkov 847/7, 1294/12 a 1294/107. Tieto pozemky sú teraz tvoje, aj napriek tomu, že v minulosti tadiaľ zvykli ľudia chodiť. Musia si teraz zvyknúť, že tadiaľ chodiť nebudú. Daj si tam aspoň nejaký provizórny plot, ako som vyznačil. Mohlo by to byť inak v prípade, že by na tom pozemku 847/7 chcela obec vybudovať verejný chodník. Vtedy by ťa mohli obmedziť. Bola tu taká téma, kde vlastníci mali na svojom pozemku verejný chodník: http://www.modrastrecha.sk/forum/suse...
Odpovedať
@chrobak7 no neviem ale verejny chodnik si mozu vybudovat tak na pozemku obci a nie na sukromnom pozemku, alebo sa mylim?
Odpovedať
@feromrkvicka Mýliš sa. My sme museli vybudovať na vlastnom pozemku celú cestu aj s chodníkom aj komplet s inž. sieťami pre celú ulicu (my - mám tým na mysli 11 vlastníkov pozemkov na danej ulici). Cesta s chodníkom sa neskôr predá obci za 1 €. Inž. siete sme už odovzdali distribučným spoločnostiam (BVS, SPP D, ZSED)
Odpovedať
@chrobak7 lenze za tych podmienok si kupoval pozemok ci? Podla projektovej dokumentacie bude vsetko co si vymenoval na obecnom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?