Cesta - sukromna alebo obecna?

ahojte, vedel by mi niekto ozrejmit co znamena ak pristupova cesta k pozemku je podla katastra vo vlastnictve cca 100 ludi ktori tam byvaju aj nebyvaju a spravca je Slovensky pozemkovy fond? Je to sukromna cesta alebo obecna? Co to pre mna znamena ako buduceho vlastnika pozemku pristupneho po tejto ceste? Kto zodpoveda za udrzbu, od koho ziadat povolenie ak sa budem chciet pripojit na siete v tejto ceste? Musim si odkupit aj vlastnicky podiel k tejto ceste od sucasneho majitela pozemku? Vdaka.
Odpovedať
SPF je pravdepodobne správca len niektorého napr. nezisteného vlastníka. Pozri na LV je tam uvedené poradové číslo vlastníka. Cesta môže byť obecná aj nemusí, to si over na obecnom úrade. Je x ciest, ktoré sú obecné ale pozemky pod touto cesto nie sú vysporiadané. Môže to byť tento prípad aj nemusí. Pre teba to znamená, že ak nebudeš mať podiel na tejto ceste, pozemok ti je k ničomu, stavebný úrad ti nevydá stavebné povolenie, lebo nemáš prístup na pozemok. Bez podielu na tej ceste, ten pozemok nekupuj.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepsie je si priamo zajst na prislusny obecny urad a tam ti povedia ako to s tou cestou je. Na LV by malo byt vidiet aj meno vlastnika a nie je problem sa susedov opytat, ako to tam s tymito vecami maju
Odpovedať
Najjednoduchšie bude, keď tieto otázky položíš susedom, ktorí tam už bývajú a budú to mať zrejme teda aj nejak naštudované, ak sú solídni a zaujímajú sa o takéto veci. Toto čo ti tu budeme my radiť je zakaždým proste buď alebo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?