Suhlas na prechod od SPF

Dobry den mame zakupeny pozemok na ktory vedie pristupova cesta od obecnej komunikacie vo vlastnictve slovenskej republiky a v sprave SPF. SPF ku stavebnemu povelniu vydali namietku ze nam musia vydat suhlas na prechod. moja ziadost je asi tyzden v Martine kde sa takyto suhlas vydava. Viete mi neikot povedat ci ste nieco take riesili ? ako dlho im trvalo vydanie len suhlasu ? cesta je v intravilane obce a obec bude v blizkej dobe mat projekt na tuto cestu a pozemok od SPF bude ziadat. Aj z SPF mam priamu informaciu ze rozhodnutie o suhlase k stavebnemu povoleniu na prechod dostanem. len neviem kedy :-( stavba mi dost suri .
Odpovedať
Profilova fotka
1-3 roky...
Odpovedať
ja som riesil s SPF moj pripad 6 rokov :) a ano, aj mne to surilo
Odpovedať
Profilova fotka
Naša žiadost na SPF už od roku 2019 boli sme aj osobne, doteraz bez odpovede našťastie nám to neponáhľa ale tie čakacie doby katastrofa
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matelko78:

Naša žiadost na SPF už od roku 2019 boli sme aj o…
@matelko78 a ohladom coho mate podanu ziadost ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

ja som riesil s SPF moj pripad 6 rokov :) a ano, …
@marekjahoda a coho sa jednal vas pripad ? viem ze vyvlastnenie alebo odpredaj je nadlho ale suhlas k prejazdu vraj davaju skor
Odpovedať
ano, bol to odpredaj ale na ilustraciu, ake su tam lehoty to myslim staci... keby som vedel, co ma caka, tak by som do ziadneho pozemku, kde som zavisly od SPF/cohokolvek statneho uz nesiel.
Odpovedať
Ja som to riešil pred vyše 10 rokmi, vtedy to pri osobnej návšteve potvrdili na počkanie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janyso:

Dobry den mame zakupeny pozemok na ktory vedie pr…
@janyso riešila som presne to isté, vyvolávajte im každý deň a najlepšie keď tam prídete osobne. Slečny sa tam menia ako na bežiacom páse. Moja žiadosť čakala rok až kým som sa im doslova nedobila cez dvere dnu a zvýšeným hlasom slušne nenadala. Slečna to hneď v ten deň vybavila. Dajte si pozor nech vám vydajú zriadenie vecného bremena- právo prechodu a prejazdu do kolaudácie, nie ako mne to vydala do stavebného povolenia. Ja s nimi spisujem zmluvu po uložení IS a prejazd, do kolaudácie. Pravdepodobne aj vy tak budete spisovať ale iba na prechod a prejazd. 3 roky to trvá tým, ktorí ich nesúria, alebo chcú odkúpiť časť parcely.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Ja som to riešil pred vyše 10 rokmi, vtedy to pri…
@roman_x ano mam informacie ze ked boli regionalne SPF v mestach tak na pockanie sa to dalo vybavit ked bol pozmeok riadne urceny na vystavbu RD a v uzemnom plane obce v intravilane a urceny na individualnu vystavbu RD tak to slo hladko. teraz uz je to trosku inak a musim cakat na odpoved z uradu ktoruy sa specializuje na stavebne koannia a vecne bremena a ten je v Martine .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eleonora883:

@janyso riešila som presne to isté, vyvolávajte i…
@eleonora883 Dakujem vlemi pekne, tiez chcem ist osobne do amrtina a ludsky sa im prihovorit o aku situaciu ide. nakolko sused uz ma ppostaveny dom a presne to iste co ja riesil v roku 2019, no vtedy to bolo este na okresnom urade kde SPF sidlilo a dostal to hned . Nakoko nas pozemok je riadne urceny na vystavbu a pozemok v sprave SPF je v intravilane obce ako prijazdova cesta. o vecne bremeno ani nebudem ziadat nakolko na pristupovej ceste uz je vecne prebeno pre vodarov nakolko tam je planovane orzsirenie vodovodu to snad bude v pohode. a elektriku si natiahnem vzduchom takz enebudem narusat pozmeok v sprave SPF. jedine co potrebujem k povoleniu dotat suhlas od spf ze budem moct cez ich ozmeok pr4chadzat. Co beztak je dost blbe nakolko je to beztak cesta ktora sluzi ako ulicka v obci cele 10rocia
Odpovedať
Ja som vybavovala pre cca 5 rokmi a trvalo to 3, 4 mesiace a to som ich urgovala. Medzitym sa v SPF ale zmenilo vedenie, a tvrdia, ze sa snazia odstranit "spisovú zapchu", cize malo by to ist rychlejsie. To ci mate ziadat o vecne bremeno Vam povedia oni. To ze maju pre vodarov, neznamena, ze nbudete musiet mat aj v s nimi uzavrete VB.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janyso:

@roman_x ano mam informacie ze ked boli regional…
@janyso Nie nieje to sposobene centralizaciou na centra .Je to sposobene prenosom kompetencii do BA
Odpovedať
Článok sa načítava...
sranda :D ako si niektori myslia ze ten "ich" pripad bude iny alebo im to spravia rychlejsie... nevadi, snad sa ozves ked to vybavis aby sme vedeli realie... alebo mozno aj nie :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

sranda :D ako si niektori myslia ze ten "ich" pri…
@marekjahoda No zatial je s nimi velmi pozitivna komunikacia. Vcera t.j. utorok mali strankove dni na kazdom urade a dvihaju telefon na konkretnom urade nie len na infolinke informoval som sa aj v Lucenci ohladom namietky od SPF co by som mal presne splnat aby som takuto namietku nedostal a dostal som presne informacie co a ako. Pan pri telefone presne vedel o com hovori. nasledne som volal do Martina sice vam nedvihnu hned ale kedze je linka spustena len jeden den v tyzdni verim ze im to zvoni stale. tam mi pani ktora dvihla telefon mola ochotna povedala mi cislo mojho spisu a kontak na pani referentku ktora ma moj pripad na stole nech ju oslovim a priblizim situaciu ohladom mjeej ziadsoti dostal som na nu email. zatial mam velmi pozitivne informacie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

sranda :D ako si niektori myslia ze ten "ich" pri…
@marekjahoda prečo by sme si my mali myslieť, že budeme vybavení rýchlejšie? Aj ja som chcela odkúpiť časť parcely, ale z infolinky, od projektanta, starostu, z internetu a plno iných zdrojov vieme, že republika nechce predať nič. Vám to nikto nepovedal tak ste nahnevaný 6 rokov? Každý vie, že bremeno dajú skôr ako kúpu, a vôbec že vám dali kladné stanovisko. Predstavte si že čakáte toľko rokov na slovo "nepredáme"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eleonora883:

@marekjahoda prečo by sme si my mali myslieť, že …
@eleonora883 ja som v pohode, mne predali :) tiez som ich otravoval, tiez mi to surilo atd. a nedalo sa... 6 rokov z tvojho diskusneho prispevku sa neda vycitat ci mi zavidis alebo neveris alebo si ma chcela poinformovat ze nepredavaju pozemky (to sa da precitat na pozfond stranke :) ) skor ide o to, ze u nich sa nic neda riesit ani navstevami, ani telefonovanim ani nicim. To, ze je niekto na teba mily tak to neznamena, ze tvoj problem bude riesit - a uz vobec nie prednostne. Niektori, co tu pisu ze tam prisli a ze to dostali "hned" (konkretne ty) podla mojho nazoru nehovoria celu pravdu alebo rovno klamu. Kedze maju elektronicku evidenciu spisov a podpisove postupy, nikto ti neda podpis na nieco "vo dverach" a ani nezacne riesit nieco "hned". Ze sa ti to podarilo dostat za rok, svedci o tom, ze bol tvoj spis na rade - a teda, ze s jej spisom to bude minimalne podobne (teda 1 rok). Plus predpokladam ze aj ked pani na SPF na ktoru si "nakricala" (neverim) spracovala tvoju ziadost, islo to na podpis do BA resp. ak to bolo scudzovanie, pravo prechodu a prejazdu atd. tak aj na Radu SPF + podpisove kolecko co je min. dalsie 2 mesiace... Tak tu prestan dristat - a to som este velmi slusne povedat... Koncim s touto temou, napisal som vsetko co som chcel.
Odpovedať
Ahoj, mam skusenost s mojim pripadom, tak sa podelim, zaroven mi z toho vypadli odporucania, ktore je vhodne spravit, ak by to potreboval niekto riesit do buducna. 1. vydanie povolenia na pravo prechodu a prejazdu je len prvy krok 2. toto im travalo aktualne 1 rok - pol roka zakladali spis, pol roka spis riesili, urgoval som 2x 3. silno odporucam posielat dokumenty podla ich navodu: https://pozfond.sk/stanovisko-a-vecne... - casto sa zabuda na ROEP stanovisko 4. nasleduje plan vytycenia "kadial presne" chcete prechadzat, resp. tahat IS - potrebujete od geodeta vytycenie vecneho bremena 5. nasleduje posudok od znalca, ktory stanovi cenu vecneho bremena podla podkladov od geodeta 6. nasleduje navrh zlmuv od nejakeho pravnika, ktory vam pripravi podklady na zaklade podkladov od znalca 7. nasleduje druha cakacia doba, SPF sa vyjadri k zmluvam a ak suhlasi, rovno ich podpise a zasle vam ich spat 8. podpise aj vy, idete zavkladovat aj na kataster Cely proces odhadujem tak na 3-4 roky v idealnom pripade. Dobrou spravou je, ze ak vam bod 1. (suhlasne stanovisko) napisu tak, ze vecne bremeno chcu najneskor ku dnu kolaudacie, tak mozete cakat kym sa SPF vyjadri ku zmluvam na vklad vecneho bremena, no zaroven staviate. Treba si tiez uvedomit aj naklady, geodet, znalec, pravnik, cena bremena - ta pohybuje sa medzi 2-3 eurami za M2, vklad na kataster - vsetko si hradite vy. Co je dolezite si uvedomit dalej pri SPF: 1. ak mate viacero poziadaviek ohladom stanovisk (prechod a prejadz, ulozenie IS, budovanie vjazdu), piste vsetko do jednej ziadosti, totiz, co ziadost - to nove cislo spisu, moze sa potom stat, ze vam vybavia jednu ziadost a druha je niekde v cakacke 2. posielajte vzdy komplet projektovu dokumentaciu, idealne cele vypracovane pare - ak totiz nemate kompletny spis, tak sa vam kludne po 2 rokoch ozvu, ze potrebuju dolozit dokumenty a opat cakate 3. neda sa nic urychlit, zial, kazda ziadost sa podpisuje riaditelom, nie referentom, referent len pripravuje podklady, ak su hotove, no nie podpisane, je to v tom stadiu k nicomu, potrebujete to mat aj podpisane Vychadzam len z mojich skusenosti a komunikacii s nimi, obcas som natrafil na komunikanikativneho referetna, ktory mi co to poradil, tak zdielam dalej. Treba pevne nervy a trpezlivost, drzim palce.
Odpovedať
Mimochodom, ked je vlastnik pozemku spf, ale spravuje ho ssc, na koho sa potom treba obratit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Ahoj, mam skusenost s mojim pripadom, tak sa pode…
@somecheck ale netaraj, ved tu pani eleonora to vybavila tak, ze nakricala na tetku na SPF a ta jej to podpisala medzi dverami expresne na pockanie! takze klames ty luhar! sdyelajte kim nesmazu! (irony off)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od koloman55:

Mimochodom, ked je vlastnik pozemku spf, ale spra…
@koloman55 Kto je SSC? Rozpis to pls. @marekjahoda To su irelevatne komenty, ktore som automaticky preskocil. Nema zmysel sa tym zaoberat, co fungovalo pred par rokmi, uz nefunguje teraz. Ale tak to ty vies .)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od koloman55:

Mimochodom, ked je vlastnik pozemku spf, ale spra…
@koloman55 Ak je správca SSC (Slov. správa ciest), tak to treba riešiť aj s ňou, možno bude stačiť iba s ňou, ale to záleží na tom, čo povie SSC a čo bude stačiť stavebnému úradu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od koloman55:

Mimochodom, ked je vlastnik pozemku spf, ale spra…
@koloman55 @moratibru Sprava ciest sa vyjadruje vacsinou ku technickym parametrom stavby umiestnenej na pozemku, ktory spravuje. Napriklad ak potrebujete vybuvovat vjazd na pozemok z cesty, ktoru ma v sprave Sprava ciest, tak sa vyjadruju ku projektu spevnenych ploch vjazdu. Nasledne sa k tomu vyjadruje aj Polizajny zbor odboru dopravy z uhlu pohladu dopravnej situacie a bezpecnostnych parametrov daneho vjazdu. Spravu ciest a Policiu v podstate nezaujima v akom stave je vysporiadenie pozemku. To zaujima hlavne SPF, pretoze ak tam chcete stavat, tak potrebujete mat od nich suhlas ci vam povolia stavbu. Ak povolia, tak su potrebne dalsie suhlasy, co spominam vyssie. Ak vsak stavbu nepovolia, tak je najskor potrebne riesit vysporiadanie pozemku s SPF. Ak su predmentne parcely napriklad parcely typu E, tak na trvalom travnom poraste nepostavite nic. Treba z toho spravit C parcelu, s cim opat najskor musi suhlasit SPF, resp. vsetci ostatni spoluvlastnici. Otazne teda je, co presne potrebujete riesit na danom pozemku. To by urcilo dalsi postup.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@koloman55 @moratibru Sprava ciest sa vyjadruje…
@somecheck ja mam svoj vlastny pozemok, ale pred ním je pol metrovy pas zelene, tam je vlastník slovenska republika a správca je ssc. ono ta parcela nieje len toho pol metra, ale celá cesta 1.triedy plus chodník plus toho pol metra zelene, potom je moj pozemok a ja by som len chcel vybavit právo prechodu, teda ani neviem či to budu odomna ziadat, na stavebno urade som este nebol, kedze sa chystam stavat v horizonte 10 rokov, ale toto by som si rad zacal vybavovat skorej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od koloman55:

@somecheck ja mam svoj vlastny pozemok, ale pred …
@koloman55 Posli nejaky nakres alebo nieco konkretnejsie, na zaklade coho by sme to pozreli. V principe plati, ze ak sa potrebujes dostat ku svojmu buducemu stavebnemu pozemku, tak je potrebne to riesit so stavebnym uradom, ktory posudi, co vsetko k tomu potrebujes. Na 99,9% budes potrebovat vecne bremeno prava prechodu a prejazdu, ak na tom "pase zelene" nemas spoluvlastnicky podiel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?